Nemáte prosím někdo vyzkoušené lyžařské středisko v Alpách, kde by byl dostatek dlouhých "modrých" sjezdovek vhodných i pro začátečníky?
@berenika39 Děkuju za tip, zní to lákavě, jen mě trošku děsí ta dálka. Jak dlouho vám trvala cesta?
My hodně jezdili (teď co máme Elišku jezdí jen manžel s kamarády, já si budu muset ještě chviličku počkat) do Francie. Já jsem se tam naučila před 6 lety lyžovat (do té doby jsem opravdu vůbec neuměla, ale styl lyžování mám zatím svůj vlastní, žádný profík) a jezdila jsem hned víceméně se všemi, co jsme tam byli, i po červených sjezdovkách. Když byl prudší kopec, tak jsem tu sjezdovku víc křižovala ze strany na stranu, takže jsem si vlastně náročnost "nastavila" podle svých sil a schopností. Vůbec se to nedá srovnat se sjezdovkami u nás... Já bych to řekla tak, že jak máme v ČR sjezdovky dlouhé, tak tak jsou ve Francii široké 😀 Je to teda nadsazené přirovnání, ale nikdy jsem se tam nemusela bát, že do někoho vrazím a nebo někdo ohrozí mě... Finančně se to taky dá dobře zvládnout, pokud si nevyberete hlavní sezonu 😉
@pajik82 no myslím že jsme vyjížděli v noci, a byli tam nějak v poledne, strašně záleží na dni, pátek a sobota to trvalo déle, když byla někde nějaká zácpa a tak. ale myslím tak 8 - 10, maximálně ? úplně přesně si nepamatuju, naposeldy jsem tam byla asi před osmi lety. jede se po dálnicích celkem většina cesty, přímo do střediska je pak taková vlnitá cesta☹(((, ale nedlouhá, asi 15km, nevím. jinak to odsejpá.
tady máš z prahy, píšou necelých sedm hodin, ale musíš připočítat nějaké zastávky, placení na dálnicích a tak.
http://www.mapy.cz/#x=15.764361&y=48.226233&z=5...{%22criterion%22%3A%22fast%22}
Já doporučuji Zillertal Arena: http://www.zillertalarena.com/de/arena/sommer/s..., je to jedno z největších středisek v Rakousku a sjezdovek je tam spousta všech kategorii. Jezdíme tam 10let (mý sourozenci se tam učili lyžovat). Letos jsme poprvé byli i s malou (11měsíců) a super. Cesta trvá tak 7 hodin, což se dá. Opravdu doporučuji.
Mám na profilu i album s fotkama, jak jsme byli letos ;).
My jezdíme do Bad Kleinkirchheimu, je to menší areál a v pohodě, příjemné sjezdovky a jako bonus jsou tam termály, takže ze sjezdovky rovnou do bazénu.
@kacako ahoj. Ctu tvuj prispevek tady. Chystame se do rakouskych alp s 12m mimcem. Mas nejake tipy jak to zvladnout? Cesta asi pres noc, ze? Prebalovani na benzinkach.. Tam potom da se jezdit s kocarkem? Nebo sanky? Sanky vezmeme, ale kdyz chumeli... Tak mimi hned promokne no. Diky moc za kazdou radu. Jedeme poprve
@andariel25 asi záleží kam jedete, my byli teď s 5 měsíčním prckem, vyjížděli jsme ráno, po cestě dali 2h pauzu v Salzburgu, aby se prcek protáhl. Přebalovala a kojila jsem na parkovišti v autě. Tam jsme používali kočárek, ale máme sportovní a ubytování jsme měli ve městě, ale kousek od lanovky. Lze ještě přidělat korbu na sáňky, pokud se vám tam dítě ještě vleze a vydrží tam. 😉
Doporučuji Rakousko, TurracherHöhhe. Super dojezdová vzdálenost a na výběr z mnoha typů sjezdovek i lanovek.
Doporučuji středisko Skiamade
holky tak vyrazíme do Rakouska. Chtela jsem se zeptat jak dlouho lze vydržet s ročním dítětem venku-asi spíš dopoledne-apartman oběd-odpoledne zase ven, že? moc si nedokažu představit byt s nim cely den venku-když bude třeba mínus. Jedeme takto poprvé. Moc děkuji
@andariel25 první den pobytu se potuluj kolem apartmánu, a uvidíš jak to půjde. Je tam dost hospůdek kam se dá v nouzi s prckem zajít, nakrmit, přebalování. Nedělala bych z toho vědu, nejhorší bude usínání a spaní...
za mě třeba tady, najezdila jsem tam se starším synem kilometry a kilometry po dlouhých modrých, je tam z čeho vybírat, jsou tam i samozřejmě náročnjěší, ale dolů se dostaneš vždycky pohodlně🙂. nejsem žádný lyžař sportovec🙂.
http://www.nev-dama.cz/zima/italie/marilleva-fo...
konkrétně jsme si objednávali ubytko sami, přes tady tu agenturu, napsali mail, zarezervovali. Lores 2 🙂. Je to přímo na sjezdovce, ani krok bez lyží, obuješ se před vchodem, asi sedm schodů na kopec a sjedeš ke kabince, lanovce, ta tě vyveze na vrchol. Žádné pochoďáky v přeskáčích a skibusy a spol. Dole v tom objektu samoobsluha se vším, takže i vaření v apartmánu v pohodě, ubytko luxusní, komplet vybavené. Pořád sluníčko. už se těším, až naučíme lyžovat prtě a pojedem tam zase🙂
http://www.govacanze.it/