Lipno bez auta. Kde nejlépe hledat ubytování?

2veverka
25. črc 2024

Holky, kdo znáte dobře Lipno, poradíte mi prosím, kde nejlépe hledat na Lipně ubytování, pokud budeme s dětmi bez auta a potřebujeme dobrý výchozí bod na výlety? Tj. strategické místo a pak je na zvážení, zda mezi davy nebo bez davů. Nikdy jsem tam nebyla, budu ráda za radu.

somalicats
25. črc 2024

@2veverka My jezdíme přímo do Lipna. Ubytko tam je sice dražší, ale to auto tam opravdu nepotřebuju - k lanovce dojdeš pěšky, do přístavu taky, je tam x půjčoven kol, takže můžeš být mobilní i takto.

terezie90
25. črc 2024

@somalicats Souhlasím, taky jsme vždycky přímo na Lipně, sice dražší ubytování, ale jinak auto jsme potřebovali jenom, když jsme jeli do Krumlova, jinak vše v pohodě, k vodě, k lanovce, na jídlo...mohu doporučit paní Knotkovou, ta zařizuje ubytování na Lipně a je skvělá spolupráce s ní.

zmrzlinka
25. črc 2024

@2veverka přimo v Lipně nad Vltavou jsou apartmány Korzo.Odtamtud je to chvilka na pláž,do krámu i na Stezku v korunách stromů a hned vedle stezky je Království lesa.

pethell
25. črc 2024

@2veverka my jsme byli tento rok v hotelu Admiral, byl to čistý malý hotel se skvělou restauraci a snídani v centru a vše bylo dostupné kousek 🙂 opravdu doporučuji

2veverka
autor
25. črc 2024

Holky, a nevadí člověku v Lipně samotném rumraj a davy lidí? Ptám se takto naivně, páč jsem tam nebyla. Někde jsem četla, že fajn jsou i malé vesnice typu Kovářov, ale pak zas je otázka té dostupnosti...

2veverka
autor
25. črc 2024

@terezie90 Napsala bys mi prosím kontakt na tu paní, klidně do IP? Děkuju!

2veverka
autor
25. črc 2024

Holky, napadá mě ještě: jezdíte na týden? Chtěla jsem tak cca 4 dny, snad by to mělo smysl.

somalicats
25. črc 2024

@2veverka jediné davy, které jsem tam zažila, byly, když se tam konala nějaká akce (to bylo loni, naštěstí jsme vychytali konec). Jako jo, bývá tam dost lidí, ale není to tam jak na Václaváku. Co se délky pobytu týče, záleží, co tam chceš dělat. My jezdíme na týden, s dětmi obejdeme Stezku v korunách stromů, Království lesa, dáme výlet lodí po Lipně, nějaké ty cyklovýlety a týden je fuč.
Jinak ještě někteří ubytovatelé dávají přístup k aplikaci, kde jsou slevy například na půjčení kol, na výlety lodí, na vstupy v okolí apod. Většinou vždycky něco z toho využijeme (letos teda nejedeme, byli jsme loni, zatím jezdíme většinou ob rok).

2veverka
autor
25. črc 2024

@somalicats Díky, s těma slevama to zní dobře. A předpokládám, že děti různého věku si tam něco najdou?

2veverka
autor
25. črc 2024

@somalicats Trochu mě udivuješ s tím množstvím lidí, měla jsem za to, že na Lipně je docela přeplněno...

somalicats
25. črc 2024

@2veverka Tak to záleží na povaze dětí, Ty je znáš nejlíp. já můžu mluvit jen za ty svoje. Podívej se sem: https://www.lipno.info/zazitky.html , tam najdeš informace, plus info k Lipnocard - přes ni bývají taky slevy ledaskde. Já ji mám, takže vždycky, když jedeme na Lipno, ji využijeme. Jinak to chce trochu pobrouzdat po internetu a podívat se, co tam kde okolo najdeš a jak se tam dostaneš.

2veverka
autor
25. črc 2024

@somalicats Tak víš co, já mám už puberťačku... takže otázka zájmu dětí je teď poněkud znejistěna, páč jí musím tolerovat nějaký ten čas na mobilu apod.

terezie90
25. črc 2024
zmrzlinka
25. črc 2024

@2veverka my jsme byli na 4 noci a stačilo to.Letos tam bylo méně lidí než loni a předloni ,ale třeba jsme měli jenom štěstí.

hojda
25. črc 2024

Frymburk, Lipno je takove hodne rusne, az kolotocarske, na vylet dobry, ale ubytovani ocenuji klidnejsi.

hojda
25. črc 2024

Jinak Kovarov super,ale je to trochu stranou, takze Frymburk zlaty stred.

2veverka
autor
25. črc 2024

@terezie90 To jsi moc hodná, děkuju!

2veverka
autor
25. črc 2024

@hojda Já jsem právě taky měla - při pohledu zdálky - tento pocit. Ale holky dávají najevo, že bez toho auta je to holt nejblíž všemu... Tak myslíš jedno nebo druhé?

hojda
25. črc 2024

@2veverka pres den se tam neda ani zaparkovat,kolik je tam aut. Frymburk je hezke mestecko, privoz, plaz.

terezie90
25. črc 2024

@2veverka není vůbec za co🍀🌹Hezkou dovolenou 🍀❤