Holky, kdo znáte dobře Lipno, poradíte mi prosím, kde nejlépe hledat na Lipně ubytování, pokud budeme s dětmi bez auta a potřebujeme dobrý výchozí bod na výlety? Tj. strategické místo a pak je na zvážení, zda mezi davy nebo bez davů. Nikdy jsem tam nebyla, budu ráda za radu.
@somalicats Souhlasím, taky jsme vždycky přímo na Lipně, sice dražší ubytování, ale jinak auto jsme potřebovali jenom, když jsme jeli do Krumlova, jinak vše v pohodě, k vodě, k lanovce, na jídlo...mohu doporučit paní Knotkovou, ta zařizuje ubytování na Lipně a je skvělá spolupráce s ní.
Holky, a nevadí člověku v Lipně samotném rumraj a davy lidí? Ptám se takto naivně, páč jsem tam nebyla. Někde jsem četla, že fajn jsou i malé vesnice typu Kovářov, ale pak zas je otázka té dostupnosti...
Holky, napadá mě ještě: jezdíte na týden? Chtěla jsem tak cca 4 dny, snad by to mělo smysl.
@2veverka jediné davy, které jsem tam zažila, byly, když se tam konala nějaká akce (to bylo loni, naštěstí jsme vychytali konec). Jako jo, bývá tam dost lidí, ale není to tam jak na Václaváku. Co se délky pobytu týče, záleží, co tam chceš dělat. My jezdíme na týden, s dětmi obejdeme Stezku v korunách stromů, Království lesa, dáme výlet lodí po Lipně, nějaké ty cyklovýlety a týden je fuč.
Jinak ještě někteří ubytovatelé dávají přístup k aplikaci, kde jsou slevy například na půjčení kol, na výlety lodí, na vstupy v okolí apod. Většinou vždycky něco z toho využijeme (letos teda nejedeme, byli jsme loni, zatím jezdíme většinou ob rok).
@somalicats Díky, s těma slevama to zní dobře. A předpokládám, že děti různého věku si tam něco najdou?
@somalicats Trochu mě udivuješ s tím množstvím lidí, měla jsem za to, že na Lipně je docela přeplněno...
@2veverka Tak to záleží na povaze dětí, Ty je znáš nejlíp. já můžu mluvit jen za ty svoje. Podívej se sem: https://www.lipno.info/zazitky.html , tam najdeš informace, plus info k Lipnocard - přes ni bývají taky slevy ledaskde. Já ji mám, takže vždycky, když jedeme na Lipno, ji využijeme. Jinak to chce trochu pobrouzdat po internetu a podívat se, co tam kde okolo najdeš a jak se tam dostaneš.
@somalicats Tak víš co, já mám už puberťačku... takže otázka zájmu dětí je teď poněkud znejistěna, páč jí musím tolerovat nějaký ten čas na mobilu apod.
Frymburk, Lipno je takove hodne rusne, az kolotocarske, na vylet dobry, ale ubytovani ocenuji klidnejsi.
Jinak Kovarov super,ale je to trochu stranou, takze Frymburk zlaty stred.
@2veverka My jezdíme přímo do Lipna. Ubytko tam je sice dražší, ale to auto tam opravdu nepotřebuju - k lanovce dojdeš pěšky, do přístavu taky, je tam x půjčoven kol, takže můžeš být mobilní i takto.