Letím poprvé letadlem jen s příručákem. Můžu mít antikoncepci na palubě?

karol1996
18. čer 2024

Zdravím, mám problém, moje gynekoložka má dovolenou a já se dočetla, že na antikoncepci v příručním zavazadle člověk potřebuje nějaké potvrzení o užívání od doktora. Je to pravda?

azanka
18. čer 2024

Ne

safulik
18. čer 2024

@karol1996 ne není. Proč by zrovna na antikoncepci muselo být nějaké potvrzení nechápu?

exbordelar
18. čer 2024

Nedavno jsem letela taky jen s prirucnim zavazadlem, v nem jsem mela brufeny, paraleny a jeste i jine leky. Normalne to projelo kontrolou a nikdo nic neresil. Ale pro jistotu jsem mela s sebou lekarskou zpravu, kde jsou ty leky zminene. Psali to na webu (prazskeho letiste...? Uz nevim), ze je potreba ty leky na predpis mit takto osefovane.
Kdyztak zkus zavolat na zastup, nebo jineho gynekologa a vysvetlit mu situaci.
Pravdepodobne to nebudes potrebovat, ale ja jsem typ, co potrebuje mit jistotu, takze bych to resila 😀

me_druhe_ja
18. čer 2024

@karol1996 Já vím,.že když ještě bral syn antiepileptika a pak má takovej svůj speciální lék, tak to mi jednou kontrolovali. Měla jsem kopii receptu. Ale bylo to jen jednou a.fakt ne tyhle speciální léky. Antikoncepce je taky na předpis, to je pravda, ale nemyslím si, že bys měla mít nějaký problém...

jajulin
18. čer 2024

Na cesty si manžel bere různé vitamíny, naposledy měl i lék na předpis. Většinou to vymačká z platíčka do jedné krabičky, někdy bere celé platíčko. Vše dohromady máme v průhledném sáčku. Nikdy nic nekontrolovali. Nevím, jestli jsou schopni na první mrknutí rozpoznat, jestli se jedná o vitamín, nebo speciální lék na předpis.

karol1996
autor
18. čer 2024

@safulik protože je na recept 😀

safulik
18. čer 2024

@karol1996 měla jsem nyní v příručním zavazadle léky v týdenním dávkovači (tzn. bez originální krabičky) a nikdo to neřešil. A že by na antikoncepci muselo být písemné vyjádření od lékaře slyším poprvé. Podle mě si ji můžeš dát do příručního zavazadla úplně v klidu.

traveller007
18. čer 2024

@karol1996 já měla v příručáku i injekce na ředění krve a bez problémů. Problém může nastat v některých asijských nebo arabských zemích, kde jsou určité léky zakázané kvůli obchodu s drogami. Třeba do Singapuru si nedovezete bez předchozího nahlášení a schválení léky na spaní, které jsou na předpis. Ale antikoncepce by neměla být problém nikde.

anezzik
19. čer 2024

Normálně jsem cestovala s antikoncepcí v kabelce, nebo batohu a nikdy nebyl problém .