Letecky nebo autem v současných podmínkách?

pe2la
19. črc 2024

Tak si nejsem jistá...rádi bychom si vybrali nějaký last minute zájezd, ale v současné situaci se skoro bojím s dětmi letět letadlem...zasekaná letiště, problémy při odbavení, problémy se zavazadly, kolaps se systémy...jaké máte nejnovější zkušenosti? Při představě, že budeme s dětmi zaseklí několik hodin na letišti mě děsí...v tomto případě se obávám, že ani cestovní pojištění nebo případná kompenzace nepomůže..

lulululu11
20. črc 2024

@pe2la řeknu to asi takhle , vrátili jsme se z Turecka, kde jsme měli 6 hodin zpoždění, tři hodiny předem nás na letiště přivezla cestovka, takže 9 hodin bylo opravdu dlouhých a pak ještě 3 hodiny letu ….chteli jsme letět ještě jednou tyto prázdniny , ale volíme auto.

lol_lol
20. črc 2024

Taky jsem zvazovala s detma nekam letet, nakonec jsme jeli autem do Polska k Baltu. V pondeli jsem se rozhodla, v utery jsme byli tu a nelituju, pocasi krasne, deti nadsene a uplne jim to tu ke stesti staci.

dandaa
20. črc 2024

Letáme v rámci EU několikrát měsíčně. Teď v týdnu se vracel muž a jeho let měl 20min zpoždění. Léta jen s příručním zavazedlem tudíž žádné čekání. Já letím příští týden a jsem v klidu. Ale my střídáme let /auto dle cen letenek. Komfortnější a rychlejší je pro nás letět, ale samozřejmě záleží kam chcete cestovat.

klovalka
20. črc 2024

@lol_lol a kde přesně jste prosím byli? děkuji

lol_lol
20. črc 2024

@klovalka ubytovani jsme v Morze Niechorze, domky, kryty bazen, more kousek. Je te mensi mestecko, zadne davy lidi.

me_druhe_ja
20. črc 2024

My jsme letěli do Prahy klasickou linkou (ne letní charter) 5/7. Zpoždění bylo skoro dvě hodiny na odletu, na příletu hoďku a půl. Kufry byly okamžitě. Včera se vracel přítel domu z Prahy a bohužel chytl ten problém se systémemy. Zpoždění taky asi dvě hodiny.
Chartery mají daleko větší zpoždění co jsem viděla. Letos je to nějaký divný....

kakba
20. črc 2024

Ja lobuju za let. Ale pouze z mest, ktera jsou mala. Prahu bych vynechala na tuty. Litam casto, v podstate jen s batohem a dlouho jsem nemela zpozdeni letu.

heidi91
23. črc 2024

@pe2la Já si teda myslím, že když je let hodně zpožděný, náleží kompenzace ze strany letiště. V cestovním pojištění si nejsem jistá jestli se toto dá pojistit, to by možná chtělo zjistit u dané pojišťovny, což není špatný nápad, díky za podnět. Já co se týče cestovního a v případě cestování autem kor, používám srovnávač www.Top-pojisteni.cz, zatím jsem spokojená. Pokud máte někdo další tipy kde si to porovnat, prosím sem s nimi 🙂

mabs
23. črc 2024

V sobotu jsem se vráli z Bulharska. Odlet z Prahy byl zpožděný o 45 minut, protože jsme čekali na přílet zpožděného letadla z Bulharska. Tam mají na letišti málo lidí. Zpět to mělo zpoždění 10 minut a pak jsme čekali strašně dlouho na kufry.

baboone
24. črc 2024

@lulululu11 to je fakt krutý.. A nebývá tam opravdu v rámci cestovního pojištění kompenzace? Mám pocit, že jsem zaslechla, že od tří hodin výš ano... Ale asi záleží na nastavení konkrétní pojistky... no, já bych omrkla, ono je omezená doba, po kterou to lze uplatnit...

baboone
24. črc 2024

@heidi91 Moc navíc neporadím, možná jen potvrdím výběr. Před odjezdem jsem pátrala, pročítala a skončila ve finále taky u top-pojisteni.cz. Doporučeno od známých, recenze mají dobré, cena mi přišla v pořádku, vyhovovala mi rychlost zřízení na pár kliků z domu.