Letecká dovolená na Mallorce s ročním dítětem

jana06
26. srp 2008

Zdravím všechny.
mám velikou prosbu.
Zvlášť vás, které jste už na Mallorce byli.
Letíme 25.9. na 8 bní a máme pobyt v apartmánu bez jídla. V tu dobu tam má být mezi 23 - 27 stupni, takže pohoda hlavně pro naše zlatíčko 🙂
Chci se zeptat na to, jak je na Mallorce cenově dostupné jídlo pro děti. Myslím skleničky s jídlem a přesnídávky.
Taky jak se vybavit do letadla co se týká malýho. Čaj, jídlo atd. Letíme kolem 19 hod a máme mezipřistánív Ostravě.
Co s sebou do letadla a co mi vůbec povolí?
Prosím moc, moc moc o veškerý rady a tipy a taky připomínky, co mě teď nenapadají.
Budu za všechny vděčná.
Jana

zevina
26. srp 2008

jani, na mallorce jsme sice nebyli, ale můžu posloužit se zkušenostmi s cestováním letadlem s ročním a poté i dvouletým dítětem 😉

a dobu pobytu bych raději doporučila nabalit všechny skleničky, přesnídávky, kaše a čaje z domova 🙂 nějaké sušenky nebo křupky na mlsání... je to sice trochu opruz, ale budeš mít jistotu, že ti to malý bude jíst, že máš osvědčené značky a v konečném důsledku se ti na zpáteční cestu v zavazadlech uvolní dost místa na suvenýry a dárečky, takže určitě nepřešvihnete váhový limit 😀
místo ovocných přesnídávek můžeš vzít frutapury, přece jen tolik neváží jako výživy ve skle, stejně tak trvanlivé jogurty, např od nestlé
my byli v roce v řecku, ale krom pečiva a ovoce jsem si netroufla malému dát cokoliv z jejich (i když jinak báječné) stravy, protože přece jen místní zvyklosti jsou jiné a mně málem omývali, když nám v restauraci nabízeli jako jídlo pro "bejby" smažené brambory 😕 takže české výživy byla jistota 😉

stejně tak s pitím, letos jsme to podcenili, nebo prcek pil přes limit, mysleli jsme že v supermarketu nebo lékárně nebude nějaký dětský granulovaný čaj problém, bohužel, v lékárně na nás koukali jak na blázny, že nic jako dětský čaj nemají, nepomohlo ani názorné předvedení plechovky od hippu

do letadla: záleží s jako společností poletíš, čsa aerolinie dávají pro děti potravinový balíček (nějaká masozelenina, ovocná přesnídávka, pitíčko) letos jsme letěli s jinou společností, ti šetřili, malý nedostal nic 😅 takže na to bych se určitě nespoléhala
limit je 100ml obsah skleniček, celkem v součtu max 1l, ale pro děti se vztahuje vyjímka, takže přesnídávky, jogurty apod o větším obsahu v originálním balení normálně přeneseš (samozřejmě jen množství na dobu letu, ne zásoby na celou dovču 😀 ) pití v dětské lahvi by taky neměl být problém, přinejhorším budeš muset ochutnat. Anebo si nachystat víc skleniček po 100ml, případně vodu dokoupit až po odbavení
Ale v letadle ti letušky ochotně vodu dají dle tvého přání, studenou nebo i převařenou. Ideální a nejrychlejší je opravdu granuovaný čaj, my si pro cestování vymysleli zlepšovák, do prázdných obalů od kinder vajíček se vejde jedna akorátní porcička čaje, těch jsem měla v příručním zavazadle nachystaných několik, prostě jen vysypeš, nic neodměřuješ, nerozsýpáš, pohodička 😉

jinak do letadla krom jídla nějakou hračku, pro jistotu náhradí oblečení, plíny... víc mě nenapadá, protože prcek pravděpodobně stejně usne, to je výhoda nočního letu 😉 a nevýhoda, že může být trochu rozmrzelý, protože bude mít přerušovaný spánek, zvlášť jestli vás při mezipřistání vylifrují z letadla (ale to si můžeš předem ověřit, ať víš, co vás bude čekat)

přeju příjemnou dovču 🙂

jana06
autor
27. srp 2008

Jééé, zevi, moc děkuju. Tak to jsem nečekala. Taková vyčerpávající odpověď. Vlastně jsi mi jen potvrdila to, co jsem si myslela. Takže jsem moooc ráda. DĚKUJU...

sue007
28. srp 2008

No my jsme loni leteli na dovcu ze sestrou a jejim -v te dobe-12 mesicim synem na Kanarske ostrovy,coz je take spanelsko a vse uplne ok.Malej pri vzletu a pristani pil(jako jina mimi v letadle),sestra jeste kojila a ty,co nekojily,mely pro mimca lahvicku,aby je neboleli ouska-no pristani bylo prudke,takze usi boleli i nas a vsechna mimca vriskala-nikdy predtim se mi to nestalo-ale zvladlo se to.
Jinak jsme jidlo pro maleho vezli z domu-plus spiralu na ohrivani vody,aby se dalo jidlo ohrat ve vodni lazni-vicemene same presnidavky-pecivo a ovoce jedl s nami u snidane a vecere,obcas i neco jineho.Spanele ochotni,lekari v okoli,neni to zadna vychodni zeme a neni se ceho bat...vody jsme kupovali az tam,v marketech za levno,v hotelu drazsi.Uzijte si to,neni se ceho bat-zavidim,my tenhle rok nikam nejedem,malej je moc malej 😒