Dobrý den
zajímá mne, jestli má někdo zkušenost s letem s dětmi co mají rýmu, nachlazení. Kašel ne. Dcera 3 roky má už druhy den, a za tři dny odlétáme, tak doufám ze se ji to zlepší. Problém by nastal, když by nachlazení dostal 16m syn. Tomu zatím nic není. Dávám sirup z cibule, mořskou vodu, vitaminy, čaje. Snažím se děti přes den od sebe trochu oddělit, ale nevím, jestli to k něčemu je. V noci spi každý jinde. Mate někdo zkušenost s letem s malým dítětem s rymou? Nebo pripadne s nějakým doplňkem stravy, co nám aktuálně pomůže? Nevím, co teď dělat, dovolenou máme bez pojištění. K doktorce můžeme zajít ještě v pondělí. Dekuji za Vaše zkušenosti.
Ryma v letadle je fakt blba. I za sebe jako dospelou vim, ze usi me snad nikdy neboli, kdyz jsem letela s rymou tak jeste 2 dny po pristani jsem premyslela, jestli nemam jit na usni. Strasna bolest a 100% to dela ta ryma - zkusenost nekolikrat zopakovana nanestesti.
Urcite s sebou sprej do nosu (normalne s nim projdes) a jak sednete do letadla tak pred vzletem striknout. Jestli mate dlouhy let tak pred pristavanim taky, jestli kratky tak to snad date na jedno a hlidat, at se diteti za letu fakt neucpe nos.
Vic nevim co poradit :(
Dovolená v zahraničí bez pojištění? To je vtip?
Pokud nemáte cestovní pojištění, tím začni, online to máš na pár kliků.
Vem s sebou řádnou lékárničku a přibal i kapky do uší. Jinak bych nedramatizovala, rýmu hned propláchnete mořskou vodou a za dva dny bude dobře.
@knuffel předpokládám bez pojištění dovolené, jako že už to teď nemůžou stornovat. Nebo můžou, ale nedostanou nic.
@klarapech
kvuli ryme je zbytecne dovolenou rusit ale dejte pozor,at ma prazdne dutiny protoze jinak ji to bude pri zmene tlaku paradne bolet.
@klarapech Pocitejte s tim, ze pristani muze byt ocistec. Letela jsem s vetsi rymou jednou (ve 13 letech) a regulerne jsem brecela (a to nejsem zadna fnukna), neskutecna bolest dutin. Usi jsem mela po pristani uplne zabetonovany, po asi trech dnech mi v nich najednou brutalne prasklo, zabolelo to na vterinu a dobry, uz jsem zase slysela 😁
Takze se pripravte, ze to muze byt kruty, ale hodne deti spatne snasi pristavani i bez rymy - doporucuje se davat na pristavani neco cucat nebo pit, ale ta bolest z rymy jsou fakt dutiny, to se musi jen vydrzet.
Ja teda s (poměrně velkou) rymou letěla a bylo to hrozny 😱. Pri vzletu bolest ucha jako pri zánětu. Než jsme se dostali na hladinu, tak se to stupnovalo 🤯.
Pri přistání to bylo naštěstí v klidu.
@rencinka87 i já, taky jsem byla v pubertě a taky jsem to proslzela. Někdy po dvacítce jsem letěla se zánětem zvukovodu a to bylo teda peklo na zemi.
Snažila bych se agresivně o dekongesci sliznic, nasivin junior, ted nějaký mukolytikum - sinupret třeba. K doktorovi bych nechodila, s rýmou nic neudělá (i ten milovaný pamykon je totálně obsolentní lék).
@klarapech rymu bych vubec neresila, to by jsme nemohli letet z 90% letu. Predpokladam, ze letite k mori tam se deti rymy zbavi raz dva, morsky vzduch, dvakrat se napijou v mori a je po.. A doktorka ti na rymu stejne nic neda.. pokud neni na pamykoin to je ta hnusna zelena ryma (nevim jak se to pise, pac jsme to meli jednou a bylo to k nicemu).Vyplachuj morskou vodou a nevysiluj, je to jenom ryma. Pro malyho pokud se neumi vysmrkat si kup tu hadickou vysavacku cca 50 kc pro sichr.