Chtěla bych se zeptat na zkušenosti s letištěm v Brně. Za pár týdnů odlétáme z Brna na Kos a vůbec nevím, jak to udělat s jídlem a pitím, co budu chtít malému vzít do letadla? Je na letišti možnost někde dítě přebalit?
Niki a kolik si toho pití pro malého můžu vzít? Opravdu jenom 100ml?
Theresa, přebalováků jsem si nikdy nevšimla (asi tam vážně nejsou) ale v případě potřeby se dá přebalovat kdekoliv (nikdy nezapomenu jak náš tehdy 13-ti m. prcek se notně zavalil do plíny při přistávání, takže si do té nálože samozřejmě odmítal sednout a i s tím pásem co byl ke mně připoutaný mi rajtoval po nohách a já měla zavánějící plínu přímo u nosu po celou dobu klesání 😝 😀 ) přebalovala jsem při nejbližší možné příležitosti, na sedačkách u pásů, kde jsme čekali na kufry 😅
voda by měla být jen po 100ml, ale klidně i ve více flaškách, jídlo tekuté (přesnídávka, jogurt... ) normálně jaké je balení takže i 200g není problém, jen by nemělo být načaté, pokud budeš brát nějaké jiné dětské pitíčko v originál balení s větším obsahem, pravděpodobně je budeš muset při procházení kontrolou otevřít a ochutnat 😉
"tuhá" svačina, křupky, sušenky, ovoce... bez problémů přeneseš v příručním zavazadle, ty ukazovat nemusíš
jinak letušky ti vodu na požádání dají a záleží i s kterou letíte společností, např čsa dává dětské balíčky s malou ovocnou přesnídávkou, příkrmem a pitíčkem, travel service infantům nic
Piti si muzes vzit vic, tech 100ml hlidej na kosmetiku (krem na ruce, deodorant, parfem,...), at ti neco nevyhodi. Co se tyka jidla a piti pro dite, vetsinou jsou rozumni. Navic pokud mas piti v kojenecke lahvi nebo nejakem detskem hrnecku, tak to neresi uz vubec. Samozrejme, muzes narazit na blbce, jako kdekoli, ale vetsinou je to v pohode.
Ty balicky jsou podle toho, co ma cestovka, pronajimajici si letadlo, objednano. Vetsinou na charterech CSA jsou, ale ne vzdy. Taky se stava, ze stevardi zapomenou 😒 Ale fakt si jidlo vem, v letadle vetsinou pro tak male dite neni vhodne a pecivo navic uz taky moc neni ☹
ahoj,přebalovák v Brně je
Holky a dávali jste pití a skleničku k obědu pro mrňouse do toho uzavíratelného sáčku???
jo 😉
a kde se tyto sáčky dají sehnat?
kupovala jsem je v normálním papírnictví za pár kaček, bývají v různých velikostech, ideální je velikost asi tak A4 nebo o chlup menší
Thereso, do letadla muzes vzit malemu jidlo a piti na cestu. Jinak o vodu (at uz studenou nebo horkou na mleko nebo caj) si vzdycky muzes rict letuskam.
V Brne je letiste male, nejsem si jista s prebalovakem, ale urcite to zvladnete v nejhorsim na sedacce nebo ve stoje, neboj 😉