Zdravím ženy, za pár dní jedeme s naším 2r8m klučíkem poprvé k moři a tak si říkám co je podle vás vhod mít v lékárničce? Samozřejmě léky na horečku atd to mám ale spíš takové ty co by se případně mohly hodit... Abych nebyla zaskočená, člověk nikdy neví co se bude hodit. Co sebou vozíte vy? Na co nedáte dopustit 😉
Děkuju 😘
@martikbertik vozíme jen základ na horečku a bolest, na průjem, malou desinfekci a náplasti. A ještě něco na alergii. Jinak se většinou všude dají léky případně koupit.
Většinou beru ty, co mám už doma, abych nemusela kupovat.
Takže třeba teď pojedeme na 10 dní pod stan a určitě přibalím:
- Nurofen sirup
- Sterimar
- možná Nasivin, pokud tam ještě je
- vitaminy, co běžně malému dávám (multivitamin, rybí tuk)
- Tasectan Duo
- mast na kožní problémy
- krém na opalování
- dezinfekci
- náplasti s obrázkem
- Ambrobene (kašel)
- zvážím kapky na oči (skladují se v ledničce) a ušní kapky (taky v ledničce)
Kdybych měla, beru mast na spáleniny, takto v nejhorším koupím. Ale dost taky záleží, zda jedete s autem nebo bez auta - s autem můžete vždy zajet někam, kde léky koupíte.
Možná bych přibalila něco, když kousne hmyzák
@martikbertik nosim len nurofen, betadine, fenistil kvapky a naplast keď treba niečo navyše tak kúpim v zahraničí aj tam sú lekarne a nevidím zmysel to brat z domu 🤷🏻♀️ väčšina liekov, čo sa predava v ČR je aj v zahraničí ale môže byť pod iným názvom.
Beru na horečku + teploměr, na štípance, náplast, desinfekce. Neberu nic, co nemám doma. Jak je psáno výše, všechno se dá dokoupit.
Beru teploměr, léky na horečku (paralen + nurofen tablety) léky na průjem, fenistil + krém, léky na alergii pro dceru, náplasti, dezinfekci, hemagel, léky na uši, kapky do očí, framykoin. Když něco nevezmu co by se hodilo ,vždy se to pokazí. Takže beru fakt vše takto a pak jsem v klidu 😀
- nurofen
- paralen
- fenistil kapky a gel
- desinfekci a náplasti
- léky na laryngitidu
- nasivin
- kapky do očí
- pastilky na bolest v krku
Toť vše🙂
@martikbertik určitě nezapomenout to, na co syn trpí. Pokud má například často rýmu, tak morska voda, nasivin...pokud trpí na uši, tak ušní kapky....
Jinak určitě ano, v cizině se dá koupit téměř vše jen pod jiným názvem. Takže je dobré vědět účinnou látku (takže poptávám paracetamol a ne paralen například😀). To je univerzální jazyk a budou vědět všude.
Ale taky je důležité říct, že ne vždy je všechno stejný jak u nás. Já žiju ve Francii a tady je pro děti ibuprofen (=Nurofen) zapovězeno. Jen paracetamol. Doktor to nepredepise vůbec a v lékárně mi to jednou vůbec neprodali a jednou s hroznýma kecama. Takže objednávám on-line a mám klid. Stejně jako jsem tu neobjevila žádné stejně účinné kapky do nosa jako Nasivin atp. Takže objednávám z Belgie. 😀 stejně jako léky na kašel.
Řekla bych, že v tomto ohledu je na tom ČR lépe než Francie.
Bravám jen Paralen, nurofen, teploměr a fenistil, ale nejezdíme tedy k moři.
@me_druhe_ja to tedy koukám na ten nurofen.
A já byla loni zoufalá, když měl nurofen loni trichu výpadky. Mým detem Paralen při horečkách moc nezabírá... ale tak my taky vyrostli na Acylpirinu a nějak to šlo...
Na teplotu, na kašel, na rýmu, na krk, do očí, do uší, na průjem, na alergickou reakci případně, na úraz či namočené svaly, na bodnutí hmyzem plus pravidelně užívané léky. Jestli máte třeba za sebou laryngitidy, tak lék na ni , protože v létě a kór u moře nevystrcite dítě z okna do chladu a mrazák taky není všude blízko.
Beru to, co mám doma. Teď jsem zrovna balila dětem lékárničku na dovolenou s babičkou: paralen, nasivin, sirup na kašel, něco na průjem, na alergii, atix na vyndání klíštěte, desinfekce, náplasti, obvaz, gelaspon, teploměr.
Beru všechno, do všech otvorů (oči, uši, nos, pusa), průdušky, břicho, kůže, alergie, Framykoin - prostě komplet všechno, abych k lékaři nemusela. Beru dokonce i různá ATB.
Ted jsme byli v kempu bez auta, daleko od lekarny... 7 a 5,5 roku... Fenistil kapky i gel, paralen tablety a Coldrex junior napoj, na bolest v krku, sprej do nosu, ruzne naplasti, polstarky, samofixacni obinadlo, Hemagel, kapky do oci, cerne uhli sirup, calciovou mast a panthenol, Betadine. Pinzetu na klistata. No letos si tam dcerka uzila poradny silnicni lisej, tak priste beru i par hydrogelovych naplasti.
@dyechampion Prosím?
Nurofen
Tasectan
FENISTIL / ZYRTEC kapky - i kdyz dite neni jinak alergicke, tak nevis kdy se to bude hodit, neco ho stipne... Ty bych urcite nevynechala
Stoptussin
Kapky do oci (ono staci podrazdeni od chloru z bazenu a uz mala place vecer, ze oci pali...)
Naplasti, obinadlo
Bepanthen
Naopak treba Sterimar bych klidne z lekarnicky na cestu vyhodila - vsak je to morska voda :D
Tak ja ještě budu brat Kinedril určitě nebo jedeme taky autem k moři, a bez Sterimaru, jak je psano výše, u moře netřeba, tak jen ten Nasivin.
Mast bepanthen na veškeré kožní neduhy. Fenistil.
Panadol, taky oční kapky, něco od kašlu a jede se 😉
K moři jsem brala něco na teplotu,tasectan kids,smectu, teploměr,náplasti, dezinfekce na rány,fenistil, panthenol,oční kapky,něco na kašel
jelikož až do letoška jsme každou dovolenou řešili nějaké nemoci tak letos jsem měla celou bednu. Zase tak angličtinou nevládnu abych debatovala s lékárnicí v Itálii. Když jsme jeli poprvé tak průjem nás dospěláých co jsme si vezli z domova, dcerka to naštěstí nechytla,druhá dovolená zvracení a horečky dcera, loni všichni bolení v krku, manžel teploty. Takže to co vozim odpovídá viz nahoře seznam od lékaře, plus léky co bereme, Framykoin, CRP test. Děti už jsou větší, tak letos jsem řešila jen ukopnutý nehet plný písku a odřené koleno. Bylo to poprvé božských 14 dní.
Jezdíme pod stan, tak mám i odstraňovač klíšťat :D pak normal náplast apod