Prosím, byli jste někdo na Gardě? Podle fotek se mi moc líbí, ale bojím se, jestli není voda moc studená a potom vlez do vody je často hodně kamenitý, tak nevím, jak by zvládli děti (2 a 5 let)...
Můj sen, jednou bych tam s rodinou chtěla 🙂 🙂 🙂 🙂
Je tam nádherně, ideální pro ty, kteří mají rádi moře i hory 😉
Je to tam krásné, ale opravdu studené, já jsem tam odmítla vlezt 🙂 pláže kaminkove.
Je to tam krásné, jela bych hned znovu. Byli jsme na severu, ale na koupání je, podle toho co jsem pročetla, lepší jih, kde jsou písečné pláže a teplejší voda. Na severu je to krásné, ale voda v červnu ledová (ale děti se v ní také koupali) :D Byli jsme v penzionu i s bazénem a ten byl úplně v pohodě 🙂 jinak okolní příroda opravdu úžasná 🙂
Nevíte někdo o nějakém pěkném ubytování s polopenzí na Gardě? Moje maminka bude mít 55. narozeniny a moc by se tam chtěla podívat. Nemám s tou oblastí žádné zkušenosti, ale spíš asi severní část
@mercedesse Pojedete autem ? Severní část je mnohem zajímavější turisticky, na jih máte pláže na sever hory. Okolí má dost památek z druhé světové.
my byli ještě bez deti před 4 lety, uzasne místo, krasne a nadherne.... ale v cervenci i na me voda studena.... tak jestli jste milovnici more volila bych jinou destinaci, my planujeme tam pristi rok, ale deti jsou zatím stejne jako ja - vodu moc nepotrebuji, tak si budeme spis užívat okoli atd... 🙂
asi autem, právě, že se nám spíš líbí ta hornatá část. Myslím, že cesta byla asi něco kolem 8 hodin, to není tak hrozný. Jen nevím na kolik by vyšli poplatky za dálnice a pod..
@1miska právě že na válení u moře moc nejsme. Vodu máme rádi, ale spíš i nějaké památky, procházky a tak.
Párkrát jsme tam byli na skok, když jsme projížděli někam dál, voda studená byla a to jsme vždy jeli začátek září. Jsou to přece jen kopce.
@mercedesse nás vyšla cesta kolem 5 000, poplatky jsou něco kolem 1100 kč.
Rozhodně jedte autem, máte možnost lepších výletů. Doporučuje nebydlet přímo v riva del Garda, ale kousek jižněji 5 km stačí, mín lidí na pláži, krásná promenáda podél celého pobřeží.
Voda je trochu studená zvlášt po dešti, ale dá se to zvládnout
@lovely_creature http://cestovani.idnes.cz/monte-pasubio-a-valec...
Strada 52 galery, na jedný cestě aby projeli vojáci vybudovali cestu s 52 tunely , je to nádherná vycházka ( nebo teda i via ferrata pokud rádoi adrenalin ) a baterku sebou. cestou skoro nepotkáte živáčka a nádhená stezka do skoro 2000 nad mořem...
@lovely_creature děkuju
@lovely_creature koukala jsem na Limone a pod.
@mercedesse já byla na druhé straně takže Limone neznám
Bydleli jsme v kempu a jezdili na kolech nebo lezli po skalách
Byli jsme před dvěma lety. Záleží jestli plánujete jet na sever jezera nebo spíš na jih. Na jihu je to prý ke koupání lepší, ale severní část je zase hezčí. My byli na severu, pláže jsou kamenité, z malých kamínků, myslím, že s tím by děti neměly mít problém. Spíš jde o to, že na malých plážích, kde můžete mít svoje soukromí, je celkem prudký vstup do vody. Na těch větších plážích ve městech je ten vstup pozvolnější. Jinak jsme tam byli přelom červen - červenec a voda byla opravdu hodně studená (ledová) 😀 , ale to záleží taky na počasí.