Cao devcata, chceme jet do Prahy vlakem s prckama ve slozeni - ja, manzel, rocni díte a 9-lete dite. Jedeme od Vsetina - nejlepe asi z Hranic n.M. az do Prahy. Nevite jaky je nejlepsi prepravni spolecnost a hlavne celkem levná? Nepotrebuju luxus, staci kdyz nas to doveze z bodu A do bodu B.Ale slysela jsem o skvelych spolecnostech,kdy je uz wifi,obsluha.tak se ptam,protoze jsem vlakem jela naposledy uz ani nevim kdy 😀
ano, urcite Regiojet. Nevim kdy chcete jet, ale s jejich kreditovou jizdenkou to vychazi opravdu za pusu, mozna by stalo za to ji zaridit, ta karticka ti zustane naporad, loni jsem tam objevila kredit 500 kc, ktere jsem si tam poslala asi pred 6 lety, ale nevycerpala jsem je.... a jak se pak hodily 😀
Určitě Regiojet, s dětským kupé.
Holky uz na to koukam na RegioJet, dokonce jsem zkoukla i virtualni prohlidku,kdyz bych si zablokovala jizdenku v detskem kupe...no to je nadhera.uplne cumim co v tech vlacich je.ja jezdila masinkou jen tak do roznova a na vsetin 😀.
Jak je to s tou kreditovou jizdenkou? Kdyz si ji poridim a zablokuji nam jizdenky,bude se vztahovat i na ne? a ted ji zrejme vyuziju jen do Prahy a zpet.bude to mit smysl? ikdyz se priznam, ze uz ve me hloda cervik,ze bychom takhle jeli jeste na prazdniny treba do jiznich cech. z takoveho kupe deti asi nedostanu.jeste budou brecet,jak budou muset vystoupit 😀
My už léta do Prahy nejezdíme ničím jiným než Regiojetem... 😉
Hlavne ne Leo expres, to je des bes...male, uzke, haze to hur nez autobus a decke kupe je jen o nazvu, zpet jsme jeli Regiojetem a super!
@barunkapj Ahoj 🙂 Jezdíme s děckama z Brna do Martina, RegioJet taky moc doporučuju. Kreditová jízdenka - stačí zaregostrovat na netu, já tu kartičku k tomu nemám vyzvedlou vůbec. Je asi hlavně na to, abys měla jak najít svoje číslo jízdenky (vždy je stejné), já to mám v mailech a v paměti prohlížeče. Jízdenka funguje i pro skupinovou jízdu. Nabít se dá předem nebo až při placení konkrétní cesty, takže pak nezůstávají žádné přebytky.
Dětské kupé je super, ale je třeba rezervovat ho dost dopředu. Funguje ale v podstatě jako veřejná herna, takže je dost možné, že Ti tam budou běhat další děti 🙂 Výhoda míst v kupé je, že nemusí někdo jít s dětma a další hlídat věci, nevýhodou je, že není klid. Máme rádi i variantu normálního kupé ve vagónu s tím dětským, jakože dětské je po ruce na chvilku zábavy a pak zas do klidu 🙂
A zkušenost - jízdu s RJ i ČD ocení děti stokrát víc než jízdu autem, i když trvá o hodinu dýl 🙂
Z Hranic vám jede Regiojet. Je tam i dětské oddělení, takže určitě tím. A vychází i nejlevněji.