Ahoj,
v září letíme na Menorcu s pobytem s polopenzí na 10 dní. Letíme dva plus dvouletá dcera. Ráda bych se zeptala, kolik peněz jste si přibližně brali na dovolenou ať už na Španělskou pevninu nebo na Balearské ostrovy?
V minulosti jsme byli v jiných destinacích, do Španělska se chystáme poprvé proto takový dotaz. Zatím přemýšlíme nad 500 eury plus případně vybrat na místě... moc děkuji za odpověď
Počítej oběd cca 14 E za hlavní chod za osobu, k tomu pití. My jsme byli v červnu jižně od Alicante, se čtyřletým, v tom vedru ani nebyla chuť na oběd, měli jsme apartmán s kuchyňkou, stačila nám k obědu jedna koupena hotovka pro všechny tři plus ovoce.
Na pláži chtěli půjčovne za lehátko a slunečník 15 E na den, měli jsme vlastní z apartmánu.
Nějaká zmrzlina, drink, suvenýry....
Na 10 dní, předpokládám že to je včetně cesty tedy osm dní na místě, s dvouletým prckem který musí jíst oběd, takže si dáte všichni, bych počítala minimálně 60-70 E na den...
@summer29 na Menorce jsem byla cca pred 6 ti lety. je to hodne maly ostrov, v cca 20 hod normalni obchody zaviraji a zustavaji otevrene jen bary a restaurace. ty mas polopenzi takze v poledne max neco k snedku nebo zmrzlina. pokud nejste nejak extra narocni tak ti 500 eur bude stacit, je tam tak normalne draho jak u nas zadny extrem. at se vam tam libi je to tam samy duchodce a spanele🙂
Tak záleží jestli budete jen na hotelu nebo třeba plánujete nějaké výlety...já nedávno v Malaze utratila za mě a syna na pět dnů necelých 400eur...jídlo jsme měli cca 3x v restauraci, jinak jsem vařila co jsem nakoupila v supermarketu tam, ale hodně jsme vyletili, vstupy, doprava, zmrzliny atd atd...s mým stylem bych na deset dnů a dva dospělé s batoletem potřebovala tak těch 1000eur
A jak bylo napsáno výše, vyměňte si pár drobných a jinak platte kartou nebo si vyberte až tam
Super, moc děkuji za odpovědi. 🙂 Extra nároční nejsme, jde mi hlavně o obědy, vodu v láhvi, taková ta klasika, ale aby se člověk nemusel omezovat. Letíme na 11 dní, ale jeden jsem odečetla, to bude cesta 🙂
@fyii děkuji 🙂 kvůli tomu, že je to malý ostrůvek a mělo by tam být klidněji jsme dovolenou vybrali 😉 Takže důchodci a ve 20 hod zavíračka mi neva 😀
Ještě jednou děkuji všem za rady, vezmu 500 a zbytek vyberu nebo zaplatím kartou na místě. Hezký večer.
Bereme jen drobné co jsou doma (třeba 100€) a vše platíme kartou nebo vybereme na místě.
Mohu vědět jestli z Menorci se dá zvládnout vílet na Mallorcu.za den.Děkuji
@summer29 tak obecne se spis vyplati vybirat v zahranici nez ve smenarne, protoze ti daji kurz stredem a ten je mnohem lepsi nez ve smenarne... jinak zalezi co vse planujete kupovat. Ja vybiram taky cca 500eur ale snazim se co nejvic platit kartou...