Ahojky holky, mame dvaapuletou holcicku, poradily byste mi prosim, ktery ostrov se vam libil, popr. i mesto? My jsme byli na Tenerife, Puerto de la Cruz, ted bych rada vyzkousela neco jineho🙂 Aby tam slo letet tak v unoru. Mockrat dekuji🙂
Holky, taky mě toto téma zajímá. Chceme letět někdy v březnu... a nevím, kde je nejtepleji? Tenerife? Chceme letět se třemi dětmi 7let, 3 roky a 6měsíců 😕 Jde to absolvovat s tak malým prckem? Je to hlavně kvůli jeho ekzemu ☹
@evulatko Už jsi odletěla? Nebo se chystáš?
Tak my jsme byli 2x na Fuertě, jednou v březnu a jednou v září a můžu říct, že v září je tam jednoznačně tepleji a to hlavně co se vody týká. V březnu se tam nedalo skoro vlézt, v září se tam rochnila i naše, tehdy roční, dcera. Je to prostě oceán a ten je vždycky studenější než moře a v březnu je to fakt znát. Už bychom tam znova v březnu nejeli. Letos už máme Fuertu rezervovanou opět a to na konec září 🙂
Někde jsem četla, že Fuerta je ze všech Kanárských ostrovů nejteplejší. Je pravda, že občas tam fouká, taky je to windsurfingový revír, ale v září nám moc nefoukalo (k velké nelibosti manžela, který si tam vezl prkno 😀 )
Jezdíme do Costa Calmy, půjčujeme si auto a děláme výlety na všechny strany. U Corralejo jsou nádherné písečné duny, kousek od Costa Calmy je Sotavento - nádherná obrovská pláž s minimem lidí a zrovna tak krásná a obrovská je pláž Cofete, kde jsme pokaždé byli na 400m na pláži sami 😵 Nádherných míst je tam spousta.
Fuerteventura je naše láska a jsme jí tak zhýčkaní, že se nám těžko pak tráví dovolená u moře někde jinde, kde jsou spousty lidí 🙂
@jabber Jůůů, zní to krásně. Jen teda my musíme jet tento březen či duben, páč pak už by bylo na naše mimčo asi horko. S tou teplotou vody mi to nedošlo.. že vlastně po zimě bude studenější než po létě 😀
@endlessblue to se ale v moři moc teda nevykoupete, to byl fakt led, mělo to asi 18 stupňů 🙂 to vám na koupání zůstane tak hotelový bazén 😅
@jabber Tak změna. Prý pojedeme v dubnu. To už by se dalo smočit, ne? 😀 Nejde o nějaký lachtání, to si děti asi užijou v bazénu. Mě jde spíš o ty mořský podmínky, vzduch a abych mohla malého alespoň párkrát ponořit do mořské vody 🙂 Na Fuertě prý celkově dost fouká. Prý Tenerife ale jeho jižní část je teplá a bez větru. No je to dilema. Ale člověk má štěstí, že vůbec může nad něčím takovým přemýšlet 😵
@endlessblue no o moc lepší to nebude, možná tak o stupeň teplejší...? Takže místo 18 stupňů 19? 😀 Ne vážně, nejteplejší voda je v září a to má tak 23, takže tak 🙂
A nemůžete to odložit na září? Bazén je sice fajn, ale píšeš, že prcek má ekzém, takže ten by do bazénu s chlorem vůbec chodit neměl, ten by se měl naopak co nejvíc ráchat v moři. Vím, co píšu, dcera měla taky ekzém a proto jsme tam, po té šílené březnové zkušenosti s vodou, jeli právě až v září. Horka bych se v září nebála, teplota vzduchu bude plus mínus stejná jako v tom dubnu, tam není nikdy nějaké šílené horko, tam to přes 30 ani v nejteplejších měsících nejde (to máš větší horko tady), a to i na Fuertě, která je prý nejteplejší - ale rozdíl je v té vodě a hodně velký 😉 Sice si řekneš, že rozdíl je jen 4 stupně, ale je to opravdu hodně znát 🙂
Si i myslím, že je škoda 'vyhodit' peníze za pobyt u moře, ve kterém se nemůžu kloudně koupat 🙂
@jabber Mno, teď jedeme s babičkou a manželem jedeme někam i v září. Letos luxus a 2x moře. Chci jen malému po zimě, která je na ekzem hrozná ulevit tím mořem. Ale koukám, že v dubnu asi koupačka nebude. Aspoń teda to mořské klima. Do bazénu malého určitě dávat nebudu.
ahoj holky, tak my jsme byli na Fuerte( tam uz bych nejela, byly jsme tam v lete a velky vitr kazdy den, az nam byla zima, kdyz jsem vylezli z vody...cely pobyt byl neprijemny kvuli vetru..)
pak jsme byly na Tenerife, tam se nam taky libilo, ale nejvic se nam libilo na Crand Canaria, tam jsme byli i pres Vanoce( teda jeste v te dobe bezdetny🙂) More bylo studeny, ale v bazene jsme se koupali...🙂
s manzelem nam je tak celkem jedno, kde se koupeme, tak jsme byli vetsinou u bazenu,ale co si vzpominam, tak ani v lete jsme zas tak teply more nemeli...
co se tyce ekzemu( trpim od nej od malicka) tak me nejvic pomohlo Severni more🙂)
na Kanary se nekdy chystame znovu, je tam moc krasne, procestovali jsme i jine zeme a tam se nam nejvic libilo, bylo tam i levne, jako nakupy, benzin...atd. meli jsme pujceny auto cely tyden..🙂
Jojo, to se může stát, že celou dobu fičí (to by manžel skákal radostí 3 metry vysoko 🙂 ) , jak jsem psala - je to jeden z nejlepších revírů na windsurfing.....ale záleží ve kterém období se tam jede. Některé období je na vítr příznivější, některé ne 🙂
@endlessblue - tak držím pěsti, ať se dobře rozhodnete a užijete si to 🙂
@endlessblue My jsme byli na Tenerife v přelom duben / květen a moře mělo 17st.C. Vydržela jsem tam v neoprenu 30 minut, pak ani ránu....
@endlessblue Možná by Turecko mohlo být lepší.. byla jsem v květnu a bylo to v pohodě... i když asi s těma Kanárama srovnatelné (ale nefučelo tolik). Krásně teplo (vč. super teplého moře) je tou dobou v Egyptě, Tunisu, Maroku, ale tam prostě v současné politické situaci nejela. Pak ti zbývá už jen exotika. Nebo otužování 😀 Zkus se podívat po netu, kde by mohlo být teplo, zkusila bych servery jako je Orbion nebo Nacesty. Najdeš tam víc info než tady, jsou to servery specializované na cestování a přesně tohle se tam řeší...
@endlessblue co takhle Kapverdy? 🙂
@endlessblue Ja tam sveho casu zila a jsou to proste ostrovy, takze tam fuci porad, at je srpen nebo leden, navic clovek je zvykly na more a ocean je proste ocean a na teplote to je znat. I jejich logem je "Ostrovy vecneho jara", takze extremni teploty jako v Egypte a spol. se tam vice mene cekat moc nedaji, ale pro me to je prave prijemny.
Holky, s prckem na Tenerife v zari...doporucte hotel 😉
Byli jsme na Fuerte 2x a vetsi vitr zazili jen jeden den. Jinak je to prijemne osvezujici vanek, coz mi v tom vedru maximalne vyhovuje. A ty plaze ma Fuerte nejkrasnejsi. Jandia playa nema konkurenci.
ahoj, v unoru mi na vsech ostrovek prisla docela zima, minule jsem byla na Fuerte prelom brezen -duben a bylo jen 22-24..ale tam je celkove chladneji-fouka tam..mne se tam ale moc libilo, prcek mi ale v mori blbnul v neoprenu, bylo mu 5..ale jinak se mi asi nejvic libilo na Grand Canaria,primo v tom hlavnim, ted si nevzpomenu, jsou tam pisecne duny, super, byly jsme v unoru, ale taky nic extra vedro..ale tys mozna uz odletela, tak mi prosim dej info, kam jsi to vybrala,taky mne to zajima..