Ahoj holky, jelikož nám v práci v srpnu a září vydali zákaz dovolených kvůli organizačním změnám, chtěli bychom někam vyrazit s mužem a dcerkou na podzim, nebo potom v zimě. Kam by jste doporučili? Něco za rozumné peníze, kde nebude extrémně dlouhý let, blízko od moře a s tím, aby to bylo vhodné pro tak malého prcka? Ideálně nevíte o hotelu, kde je například možnost zapůjčení golfek, abychom nemuseli nechávat letadlem poslat sporťák či vlastní golfky? Díky moc za tipy 🙂
@bassetlady tak my si říkali zatím Kanary nebo Mallorcu, tam by mělo být teplo, ale zároveň ne nějaké 30°C vedro 🙂 ale spíš kam tam, aby hotel i moře bylo vhodné pro tak malé dítě a zároveň aby to nestalo 25 tis na osobu, to mi připadá zbytečné, když malá z toho ještě nebude mít moc rozum :-/
Kanary by sly. Ale pro me porad zima. Vadi mi to, ze jsem u more a vecer musim mit kalhoty a svetr.
@bassetlady tak to mě nevadí a naopak si myslím, že pro malou je to lepší, než někam kde je 30°C ve stínu. Přece jen na to je ještě malička. Koukala jsem, že průměr v říjnu je na Kanarech asi 25 a na Mallorce asi 23-24.
My byli na La Palme v prosinci- meli jsme pronajaty domecek a auto, detem byly 2 mesice a 2,5 roku a bylo to idealni. Jo a koupat v oceanu se dalo i radit na plazi.
My poletíme na Kanáry. Na konci října, začátkem listopadu.
@teenyel a co ta La Palma- je to nejzelenejsi ostrov, daji se tam podnikat tury, my byli nadseni. Jo a moc jsme nevarili- klasika snidane/ maly obed, stejne jsme cele dny byli pryc. Ale byla parada, ze jsme s detmi nikoho nerusili, byla tam terasa a zahrada, kde se syn mohl vylitat a hrat si s micem. Jen teda auto bylo nutnosti. Domek mel 2 loznice, obyvak a samostatnou kuchyn, plus 2 terasy a volne zahrady okolo. Myslim, ze jsme byli v blizkosti Tazacorte, to zapadni pobrezi nam bylo doporuceno jako teplejsi a se stalejsim pocasim.
@jaajaa ahaa, tak to by pro nás asi moc nebylo, chceme to fak spíš jako relax, válet se na pláži pod slunecnikem, nebo u bazénu, dat si nějakej koktejlik, all inclusive, nemuset nic dělat, žádné vaření, uklízení, nic 😀 maximálně procházka, ale nemuset nikam prejizdet, cestovat a tak 🙂
@teenyel jako nebude tam uplnej hic, ale porad krasne teplo na koupání. Jeli jsme tam trajektem na výlet z Lanzarote bylo tak krasne. A taky tam jspu překrásný pláze. My si půjčujeme auta a z hotelu vždycky vyrážíme na výlety. Jinak ale taky bereme all inclusive. Nechce se mi na dovci vařit.
My jsme byli loni na přelomu září a října na Corfu a bylo to perfektní 🙂 později na podzim už by tam ale byla nejspíš dost zima. Každopádně ten kočárek s sebou ještě zvaž - doporučuju koupit levné secondhandové golfky, kterých ti nebude líto v případě zničení, ale věř mi, že na letišti to je bez kočárku velmi náročné. Člověk už má takhle dost harampádí, příruční zavazadlo, svetr, bunda, věci pro dítě, a k tomu tahat prcka na rukách - ani náhodou.
Tak nakonec asi zvítězí ten hotel na Mallorce. Co jsem koukala na rozdíly v počasí, tak na začátku října nejsou tak velké teplotní rozdíly, zároveň ale na Kanarech bude vetrneji. A líbí se mi, že to má jakoby vlastní malou pláž, že mají zdarma na vyžádání dětské postýlky a tak 😊 a recenze dobré, tak to by mohlo být fajn. A za dobrou cenu. 😊
Pokud nechcete dlouhý let, tak v říjnu bude všude v dostupných destinacích zima.