Ahoj kam by jste jeli na dovolenou s půl ročním dítětem?
Kamkoliv 😊 Zalezi co je vase prani 😉 Pulrocni je jeste super vek. Nikam neleze, nezdrha.. ale uz neni uplne mini a da se s nim cokoliv podnikat. Klidne na hory i k mori. Jen bych se vyhnula asi destinacim, kde je velke vedro uz v techto mesicich - Dubai, Egypt, Tunisko
@nikolka2017 Jako k moři?
@bayt máme v plánu Španělsko
@nikolka2017 Tak to nechapu...a proc se tu ptas, kam jet, kdyz uz mate vybrano?
a můžu se teda vtěrnou, když už je vlastně rozhodnuto? kam doporučíte sami dva někde v čr? dětičky pojedou na prázdniny a my budeme mít možnost si někam vyrazit sami a nějak vůbec nevím po čem koukat. prosím nějaké typy na hezké lokality, ubytování, ale něco dostupného pro běžné občany 😀 díky
@blahova_andrea Penzion Boží oko v Jižních Čechách
@bayt díky, to není úplně náš styl. potřebujeme postele bez čela v nohách, jinak bychom se nevyspali 😃
a rádi bychom zažili něco, kam se s dětmi zatím nedostaneme, tak určitě, aby bylo v okolí kam vyrazit, co si vyzkoušet...v lokalitě hluboká - jindřichův hradec jsme už byli 🙂 je tam nádherně
@blahova_andrea Tak Fara (Kentnice)?
@bayt díky, ale to je pro nás moc drahé ☹ tuto lokalitu máme kousek, tak se chystáme s dětmi jen na výlet
@blahova_andrea Do třetice jsme byli spokojení v Amálce u Mělníka
@bayt vy cestujete často? a co na cestách podnikáte?
@blahova_andrea Máme rádi turistiku a potom i historické památky 🙂 A navečer dobré jídlo a wellness. Cestovali jsme hodně a snad zase budeme 🙂
@blahova_andrea My byli tady http://www.apartmanyadrspach.cz
Super pesi vylety, daji se domluvit kurzy lezeni po skalach, financne dostupny pro smrtrlniky 😄 Moc se nam libilo ☺
@bayt my rádi výlety, nějaký ten hrad k tomu, zřícenina a pokud to jde, tak nějaký zážitek. ubytování vyhledáváme poměrně skromné. přeci jen tam jen spíme a na to není třeba luxus. to ty peníze dáme právě raději za ty výlety a zážitky, vstupy apod. s kamarádkou bych jela na víkendový wellness, ale s chlapem to není ta pravá cesta. neužili bychom si to asi ani jeden 😀
@marii90 adršpach je super, to bylo moje přání se tam podívat, tak tam jsme byli minule. vlastně máme za sebou jen ty jižní čechy, ale ne až dolů k lipnu, to teď zvažuju, ale ještě nevím. pak adršpach a pak špindl s dětmi v létě.
@marii90 ale moc díky i tak, jsem ráda, že existují ještě ubytování s "lidovějšími" cenami a přitom hezká a čistá.
@blahova_andrea je to tam fakt parada. Navic tam muzes mit pejska - takovyh ubytek moc neni a kdyz byvaji i lacinejsi. Jezdime na vikendy dost, takze taky hledam lacinejsi.... ty dve noci to clovek prezije, vlastne mi staci sprcha jenom 😂 Na Lipne jsme byli asi pred 2 lety - nejaky penzion u Medu nebo jak to bylo. Dostali jsme to od nasich, ale urcite to taky nebylo moc drahy ☺ A jeste Jizerky se nam libi ☺ Az bude prcek vetsi, tak bychom radi Moravu, tam to je taky krasny.
@marii90 tak my chceme v týdnu, ne jen víkend. víkend zrovna potřebujeme být doma 😅 pejskaři nejsme, tak tím limitováni nejsme. i když letos budeme řešit hlídání pro kočku 😀 penzion u medu? mrknu na to. já právě nevím vůbec jakou lokalitu a hlavně když už někam vyjedeme, tak ubytování je ten nejmenší problém. spíš co vše potom tam podnikat 🙂 jo, u nás na moravě je krásně, to můžu potvrdit 😀
@blahova_andrea Jo tak to my máme rádi oba 🙂 Nejlepší je hezký výlet, pak večer wellness a nakonec dobrý jídlo. s kamarádkama si paradoxně to samotný wellness tolik neužiju, myslím ty procedůry, protože to strašně prokrafeme :D
@bayt já tak nějak pořádně ani nevím, co si po tím wellness mám představit. ráchání ve vodě nevyhledávám, to by si užil tak možná chlap. já bych raději třeba masáž. saunu neznáme ani jeden. no nevím. potřebujeme společné zážitky a ne být jeden ve vířivce a druhý na masáži 😀
@blahova_andrea No nejlepší je pořádné wellness, aby tam byla možnost párové masáže, pak mám ráda vířivku a saunu, vždycky se tam člověk tak uvolní a zklidní...
@bayt tak pořádné wellness a párové masáže, to už jsme v jiné cenové kategorii než potřebujeme
@blahova_andrea my často jezdíme ke Znojmu (v létě, zimě, na podzim, prostě kdykoliv) a mohu doporučit Vranov n. Dyjí - Vranovskou přehradu. Dá se tam koupat, je možnost výletů, na parník, do Rakouska atd. Ubytování buď u té přehrady a nebo ve Vranově.
Dále potom Třeboň - možnost na kolo, do pískoven, v létě je tam víkend co víkend nějaká lázeňská akce, dá se vyrazit i vlakem na výlet. Lipno není špatné, ale co jsem dříve koukala tak ubytování je tam dražší.
@blahova_andrea doporučím ti Český ráj ( odtud pocházím a míst k navštívení je mnoho ), České středohoří v Ústeckém kraji a ne jenom tuto oblast, Ústecký kraj má nádherná místa a je, nevím proč dost opomíjen. My již několik let jezdíme na dovolenou na Moravu, k Vranovské přehradě. Pokud by tě něco zaujalo, napíšu ti konkrétně, co určitě nevynechat...
@markethy235 zrovna koukám po nějakém ubytku v okolí lipna a je fakt, že levno tam pro nás fakt není. ale pojedeme autem, takže klidně to může být trošku dál, stejně budeme vyjíždět na různé strany na hrady apod. nemusíme být přímo u vody 🙂 znojemsko mě taky napadlo, ale to nemáme daleko, tak to bychom taky mohli příště i s dětmi. to si musím někam napsat jako tip, díky.
@ililina já se neorientuji v těch oblastech, vždycky to musím hodit do mapy, aby mi to ukázalo, kde to vůbec je :-/ to ústecko nebo český ráj klidně rozveď. třeba to osloví i někoho dalšího, kdo sem nakoukne 🙂
@blahova_andera
Český ráj
Jičín - Přímo v Jičíně je na Valdštejnově náměstí Muzeum hry - v případě deštivého počasí. Jinak pěkná je Cipískova stezka - v informacích si vyzvednete formulář a můžete vyrazit z náměstí a plnit zadané úkoly... Dále je tam Valdická brána, typická pro Jičín, hned pod ní je pěkné hřiště a ještě pod ním Rumcajsova ševcovna. Pěkná procházka v Jičíně ( na Čeřovku - vyhlídka na město, potom z Čeřovky na Zebín, Valdice, Valdštejnská lodžie a Libosadem - alejí lip se vrátíte zpět do Jičína. V okolí - 6km od Jičína jsou Prachovské skály, celodenní výlet.
V Sobotce - zámek Humprecht, v okolí hrad Kost. Nedaleko od Sobotky jsou Staré Hrady a Dětenice ( zámek a středověká krčma )
Krásná je procházka ze Sobotky ( do Oseka a pak údolím Plakánek k hradu Kost - půjdete okolo mlýna, kde se natáčela pohádka S čerty nejsou žerty a také kolem chalupy Pepy Dvořáka, zpátky můžete jít z Kosti po silnici do Vesce a do Sobotky )
Turnov a okolí - Hruboskalsko, v Radvánovicích je Šťastná země - velké zábavné centrum pro děti, Klokočské skály, Besedické skály, Sychrov - zámek, Hrubý Rohozec - zámek, Frýdštejn - zřícenina hradu, Rotštejn - zřícenina hradu, Valdštejn, Hrubá Skála, Trosky.
Malá Skála a okolí - zřícenina hradu Vranov, Suché skály. Bozkovské jeskyně
Mnichovo Hradiště a okolí - zámek, Drábské světničky, Mužský, Valečov
Za nás super Sušice (byli jsme v chatkách tenkrát) - v dosahu Kašperk, Rábí, Klatovy, Velhartice, Klenová, pak Beskydy - skanzen v Rožnově, Lysá hora, Radhošť, Hukvaldy, Štramberk, dál Adršpach a okolí - skalní města, Ostaš, letos jedem k Liberci - Ještěd, zoo, Sloup, frýdštejn, vodopády jedlová, loni okolí Uher. Hradiště - Lešná, Lukov, živá voda v Modré, Buchlov, Buchlovice, Milotice, Cimburk. Na ubytování nejsme nároční, stačí postele, sprcha a wc a rychlovarka
S dítětem v šátku nebo nosítku se dá cokoliv
S půlročním dítětem se dá jet skoro kamkoli v rámci ČR, takže si prostě vyberte podle svého gusta a mimčo se vám přizpůsobí 🙂.