Ahoj holky v květnu bude malý rok a chceme vyrazit na dovolenou k moři, poraďte z vlastních zkušeností kam. Jsou vhodné třeba Kapverdy, Emiráty , Egypt a podobně?
Já osobně bych asi dovolenou u moře o rok odložila. Vím, že hodně rodičů jezdí s takhle malými dětmi, ale myslím, že ta změna klimatu, cesta (byť letadlem), jiné jídlo atd. je pro tak malé dítě příliš velká změna. A když už, tak určiě ne Egypt atd., kde průjmy a podobné nepříjemnosti se nevyhnou velké části turistů.
@martinajanosik za mne s ročním dítětem bez problémů, vždy si to holky užily. Ale využila bych nějakou bližší Evropskou destinaci. Z toho co píšeš bych s ročním dítětem nejela ani do jedné... Navíc Kapverdy jsou úplně o ničem, navíc tam fouká a je studené moře.
my byli s 1,5letým ke konci sezóny na Krétě a super 🙂
@martinajanosik s 10ti měsíční dcerkou jsem byla autem ve střední Itálii a dobrý 🙂
My byli s 14 mesíční na kosu koncem září a bezva! 🙂
Ja bych tak male dite do ciziny netahala. Stejne z toho nema rozum a u nas je taky krasne. A v roce a navic do Egypta? Jestli mate na Kapverdy a Emiraty, tak nechapu, proc zvazujete vubec Egypt. Navic ted se pousti jen do Hurghady, pokud se neco nezmenilo, takze vyber dastinaci nic moc. Z bezpecnostnich dovodu bych volila Evropu, kdyz uz musim nekam frcet.
@martinajanosik když jsme to kdysi řešili s naší dr., tak nám doporučila Chorvatsko z důvodu, že kdyby cokoliv tak se sebereš a za pár hodin jsi zpátky doma. Nebo Itálie apod. Pokud letíš letadlem, tak může být problém sehnat let apod. Tím samozřejmě nechci nic přivolávat, ale takhle nám to odůvodnila 😉
My byli s holkama v Turecku a bylo to super, s oběma jsme tam byli už když jim bylo jen pár měsíců a pohoda... Když by ses bála jídla, tak vem sklenicky a máš vystaráno.
Děkuji za názory a rady 🙂 Z mého okolí jezdí taky nejvíce do Řecka, tam moc nechci, ale ještě uvidíme.
Ja jsem projezdila "půl světa" a Taba Hilton je na parádní úrovni, moře úplně nejkrásnější. Spíš se mi jedná o to teplo, jak píšete.
Za sebe můžu doporučit Turecko. Byli jsme s malým, když měl rok a půl a super.
@martinajanosik jestli chcete jet v květnu, tak asi Turecko, kámoška tam jezdí každý rok začátkem května a už je tak krásně. Taky přemýšlím kam, chceme jet v červnu, malý bude mít teprve 9 měsíců, tak zvažuji Turecko, ale mám vybraný hotel až u Alanye, je to dost daleko od letiště, nebo Korfu
Andalusie, je tam nadherne. Egypt je trochu moc exotika a risk na tak maly dite.
Taky mám květnovou holčičku a v létě razíme do Chorvatska. Já letadla nemusím, tak dáváme přednost dojezdovým vzdálenostem 😀
S oběma dětma jsme byli v roce v Řecku a pokaždé to byla i pro mě super dovolená. I loni s hodně náročným miminkem-dalo se a byla jsem spokojená.
Chtěla jsem vždy i Chorvatsko-nerada létám,ale najít dobrý hotel s jídlem se nám nepodařilo,ještě s riskem počasí.
Dítě do dvou let má dovolenou zdarma, pak už se vždycky plati alespon letenka. Takže doporučuji toho využít a jet letadlem. Zaručené jsou evropské destinace - právě Řecko, Turecko, Bulharsko, Španělsko. Za ty bych se asi přimluvila. Do Egypta bych to nechala až bude dítko větší. Přece jen střevní potíže dokážou s tak malým organismem zamávat. Takže asi ideální až tehdy, když si bude moct užít tamní bezkonkurenční šnorchlování. Kapverdy jsou už zase docela daleko letadlem (kolem 6ti hodin).
@martinajanosik My byli v Chorvatsku,je to naše srdcovka..Jela bych spíš někam po Evropě s takhle malým prtětem.Egypt vůbec bych nezvažovala,Emiráty se mi nelíbí jsou takové umělé takže pak asi ty Kapverdy,ty jsou nádherné..Ale my teda letos navštívíme asi Andalusii ve Španělsku,je to tam nádherný..Mrkni..🙂