Kam k moři s ročním dítětem?

martinajanosik
1. led 2015

Ahoj holky v květnu bude malý rok a chceme vyrazit na dovolenou k moři, poraďte z vlastních zkušeností kam. Jsou vhodné třeba Kapverdy, Emiráty , Egypt a podobně?

leniczka23
1. led 2015

@martinajanosik My byli v Chorvatsku,je to naše srdcovka..Jela bych spíš někam po Evropě s takhle malým prtětem.Egypt vůbec bych nezvažovala,Emiráty se mi nelíbí jsou takové umělé takže pak asi ty Kapverdy,ty jsou nádherné..Ale my teda letos navštívíme asi Andalusii ve Španělsku,je to tam nádherný..Mrkni..🙂

1velrybka
1. led 2015

Já osobně bych asi dovolenou u moře o rok odložila. Vím, že hodně rodičů jezdí s takhle malými dětmi, ale myslím, že ta změna klimatu, cesta (byť letadlem), jiné jídlo atd. je pro tak malé dítě příliš velká změna. A když už, tak určiě ne Egypt atd., kde průjmy a podobné nepříjemnosti se nevyhnou velké části turistů.

lenkavd
1. led 2015

@martinajanosik za mne s ročním dítětem bez problémů, vždy si to holky užily. Ale využila bych nějakou bližší Evropskou destinaci. Z toho co píšeš bych s ročním dítětem nejela ani do jedné... Navíc Kapverdy jsou úplně o ničem, navíc tam fouká a je studené moře.

copa
1. led 2015

my byli s 1,5letým ke konci sezóny na Krétě a super 🙂

thesun
1. led 2015

@martinajanosik s 10ti měsíční dcerkou jsem byla autem ve střední Itálii a dobrý 🙂

markyzka84
1. led 2015

My byli s 14 mesíční na kosu koncem září a bezva! 🙂

sisinka74
1. led 2015

Ja bych tak male dite do ciziny netahala. Stejne z toho nema rozum a u nas je taky krasne. A v roce a navic do Egypta? Jestli mate na Kapverdy a Emiraty, tak nechapu, proc zvazujete vubec Egypt. Navic ted se pousti jen do Hurghady, pokud se neco nezmenilo, takze vyber dastinaci nic moc. Z bezpecnostnich dovodu bych volila Evropu, kdyz uz musim nekam frcet.

petule12
1. led 2015

@martinajanosik když jsme to kdysi řešili s naší dr., tak nám doporučila Chorvatsko z důvodu, že kdyby cokoliv tak se sebereš a za pár hodin jsi zpátky doma. Nebo Itálie apod. Pokud letíš letadlem, tak může být problém sehnat let apod. Tím samozřejmě nechci nic přivolávat, ale takhle nám to odůvodnila 😉

lenkavd
1. led 2015

@sisinka74 do Egypta se může normálně všude krom Taby. A ta finanční náročnost, Kapverdy nestojí o moc víc než Egypt....
@petule12 souhlas, blízké státy s podobným klimatem mimo sezonu jsou s malinkými dětmi nejlepší. Obykle dobrá lékařská péče, a kdyby něco sedneš do auta, a za chvíli jsi doma....

sisinka74
1. led 2015

@lenkavd tak koukam, ze fakt. Ale i tak bych tam s malym neletela. Byli jsme v Tabe, Hurghade a Sharmu a vzdycky jsme se s manzelem pos....a to jsme se hlidali. A to byly vzdy 4 nebo 5ti hv.hotely

slunicko01
1. led 2015

My byli s holkama v Turecku a bylo to super, s oběma jsme tam byli už když jim bylo jen pár měsíců a pohoda... Když by ses bála jídla, tak vem sklenicky a máš vystaráno.

lenkavd
1. led 2015

@sisinka74 já s ročním taky ne a rozhodně ne v květnu, kdy už je tam fakt teplo. Já tam byla hodněkrát, ještě v období bez dětí, nikdy mi nic nebylo. Podle mne je to dáno háklivostí organismu. Kapverdy na toto třeba nejsou jiné, je to prostě jiné klima....

martinajanosik
autor
2. led 2015

Děkuji za názory a rady 🙂 Z mého okolí jezdí taky nejvíce do Řecka, tam moc nechci, ale ještě uvidíme.
Ja jsem projezdila "půl světa" a Taba Hilton je na parádní úrovni, moře úplně nejkrásnější. Spíš se mi jedná o to teplo, jak píšete.

limba111
2. led 2015

Za sebe můžu doporučit Turecko. Byli jsme s malým, když měl rok a půl a super.

mar8
3. led 2015

@martinajanosik jestli chcete jet v květnu, tak asi Turecko, kámoška tam jezdí každý rok začátkem května a už je tak krásně. Taky přemýšlím kam, chceme jet v červnu, malý bude mít teprve 9 měsíců, tak zvažuji Turecko, ale mám vybraný hotel až u Alanye, je to dost daleko od letiště, nebo Korfu

vykonamcz
11. led 2015

Andalusie, je tam nadherne. Egypt je trochu moc exotika a risk na tak maly dite.

libara
11. led 2015

Taky mám květnovou holčičku a v létě razíme do Chorvatska. Já letadla nemusím, tak dáváme přednost dojezdovým vzdálenostem 😀

gracinka7
11. led 2015

@lenkavd To bych netvrdila. Do Egypta seženeš zájezd za 12 tisíc a Kapverdy jsou od 25 výš...

pavly
11. led 2015

S oběma dětma jsme byli v roce v Řecku a pokaždé to byla i pro mě super dovolená. I loni s hodně náročným miminkem-dalo se a byla jsem spokojená.
Chtěla jsem vždy i Chorvatsko-nerada létám,ale najít dobrý hotel s jídlem se nám nepodařilo,ještě s riskem počasí.

lenkavd
13. led 2015

@gracinka7 když porovnáváš stejnou uroveň, vyjde to cca stejně. Na Kapverdy se dá sehnat zájezd o hodně levnější, než je 25 tis

cestysdetmi
15. led 2015

Dítě do dvou let má dovolenou zdarma, pak už se vždycky plati alespon letenka. Takže doporučuji toho využít a jet letadlem. Zaručené jsou evropské destinace - právě Řecko, Turecko, Bulharsko, Španělsko. Za ty bych se asi přimluvila. Do Egypta bych to nechala až bude dítko větší. Přece jen střevní potíže dokážou s tak malým organismem zamávat. Takže asi ideální až tehdy, když si bude moct užít tamní bezkonkurenční šnorchlování. Kapverdy jsou už zase docela daleko letadlem (kolem 6ti hodin).