Ahojte maminky,
chci vzít sve dvě deti letos k moři. Bohužel nemám s kým vyrazit. Všichni mají své rodiny a jezdi s rodinou a bezdětní mají už plány s jinými bezdětnými. Takze musím sama.
Máma se mnou jet nechce, o cestě autobusem nechce ani slyšet.
Děti jsou ve veku 4 a 6.
Jela jste některá takto sama s dětmi v tomto věku?
Děkuji všem 🙂
Jinak sama bych normálně jela, ale ne autobusem.
Zkusila bych se víc ptát v okolí a najít někoho, kdo by se přidal - klidně jinou maminku s dětmi. Prostě nebýt na děti jenom sama. Dvě ženy na 4 děti je lepší než jedna na dvě.
Asi záleží na tom, jak se na to sama cítíte. S některými dětmi to podle mě může být v pohodě a s jinými o nervy... zvažovala bych, jak zvládnete probrat všechny věci, jak děti obecně zvládají dopravní prostředky (jestli jim třeba nebývá špatně, umí spát i v autě, apod.). Jeli jste někdy nějakou delší cestu? Já jsem cestovala dlouhé trasy sama s dcerou vlakem a dalo se to. Ale autobus vím, že by byl horší, protože jí obecně nedělá dobře.
Mamka takhle s náma jezdila, bylo to boží!
Zalezi, jak zvladaji delsi cesty a busem - jestli se ptas jen na to, jestli vyrazit s detmi sama, tak ja bych urcite jela - akorat planujeme dovolenou a chceme jet do Spanelska na sever - Barcelona, Valencie - chci jet autem - je to vetsi svoboda pak na miste a uz cestu pojmeme jako dovolenou, aby to nebylo tolik hodin v aute najednou - chci jet na dyl a manzel se asi nebude moct tak dlouho zdrzet, takze pocitam, ze odleti z Barcelony letadlem a ja zustanu s detmi dyl a vratim se s nimi sama autem (deti v lete budou mit 3 a 6).
Ja bych koukla na letadlo, třeba Bulharsko s detmi te vyjde levné. Určitě jed 🙂 a užijte si to.
Jela bych, ale určitě ne autobusem. Schůdnější a pro děti víc zážitkový mi případá vlak.
My takhle byli s mamou sami. I do Recka jsme jeli busem - 3 dny😀 Jestli se nebojis ty, deti to zvladnou.
Tak mne by zas nevadil bus, naopak by mi to přišlo jako dobrý dobrodružství.
Já teda jezdím s dětmi jen po Čechách sama, ale mám je ještě maličké(5 a rok)
Pro ty deti to bude dlouhe,to 4 lete tam si nejsem jista,ze to da,mozna Chorvarsko nocni prejezd,ale zas jedno si lehne na tebe a kde si lehne druhe to 6 lete,neprijde mi to ani bezpecne bez autosedacek jet takhle s detmi busem,zkus Bulharsko letecky do nejakeho penzionu,to je za hubicku a let kratky,v letadle obsadite 3 sedadla vedle sebe...
ja s detmi letam na dovolene sama, i letos pojedu k mori sama s 2. Lze to, je to supee, ale ten bus, nevim. vlak nebo letadlo. Bus bych nedala
autobusem v zadnem pripade,jednak to pro deti bude dlouhe,jednak tam nedas autosedacku a bez te bych nejela.
Autobusem teda určitě ne
Ahoj, záleží, jak zvládají cesty autem - autobusem. Jezdí se přes noc a záleží kde bydlíš, ale ve skutečnosti to může být vlastně pohodlnější než letadlo. Na letiště se musíš v předstihu dostat, odbavit zavazadla, samotný let může být pro děti dlouhý nebo nepříjemný, po příletu zas počkat na zavazadla a dopravit se na místo ubytování (což taky nemusí být půl hodina cesty, ale třeba další hoďka a půl). Pokud pojedete někam sever Itálie, Chorvatska, večer nasedneš na bus, jedete přes noc, kdy většinou všichni spí a ráno tě bus vysadí rovnou u ubytování (žádné další přesuny). Teď jsem takto dlouho nejela, ale najezdila jsem se busem hodně, protože jsem pracovala pro cestovku a děti podle mého pozorování mají s busem menší problém než dospělí. Samozřejmě záleží, jaké máš děti, to musíš ty vědět nejlíp, co od nich čekat. Sama teď poletím s rok a půl starou dcerou (pozemní vozidla nesnáší, takže bus a auto nepřichází v úvahu), ale žádnou cestovní lahodu teda neočekávám 😀.
@janedv ty jo, ty jsi fakt dobrá. A já myslela, že mám malé děti na to. Super teda. Kam létate?
S tím programem máš pravdu. My jezdíme s kamarádkou na hory, atd a teda nedokážeme sladit ani uspavani, natož vstávání. Moje děti chodí spát asi o 2 hodiny dříve než její. O to pak dřív vstávají. A. Když vstávají oni, tak moje holky už potřebuji jít ven. Tyhle pobyty jsou skvělý, ale to sladění se dohromady je nejnáročnější
@rencinka87 taky se chystáme do Španělska, ale až v zimě. Já přemýšlím o Chorvatsku nebo severu Itálie v létě jet autem bez manžela, ale vzala bych mámu. Případně ještě jednu kamarádku s dítětem.
@nazka stockholm, berlin, sicilie, tatry 🙂 tohle zatim s nimi sama, jarnaky bud Tatry nebo Barcelona, v lete Recko (vse sama, s manzelem pak dame jine). Mala leta od 3m, starsi od 10m. V aute nevydrzi dele nez hodinu, letadlo zatim rekord 3,5h. Ale to uz bylo moc. ideal tu hodku a pul, to uz doletis do italie (to je muj dalsi cil na nejake vikendovky - Pisa, Neapol, Bari, leta ryanair za par stovek). Ja mam sve pratele a jejich deti moc rada, moc rada zvu lidi k nam, ale na vylety to nejde. Ja se ridim rezimem mych deti a proto nam to funguje. vzdy vyberu hotel blizko u muzei, kamje chci vzit, at uz pak po meste nejsou ptejezdy. v lete dum primo u more, na plazi, s bazenem, bez lidi, hotel ne na delsi dobu. A funguje to 🙂
@zelenaesmolda hele v busech ted maji pro deti takove specialni mechanismy, kiddy harness, nasla jsem i na netu, budu objednavat pro nase na cestovani (neni to nahrazka sedacky normalne do auta,, ale na cestovani a prejezd autobusem z letuste, na vylety autem na dovilene, na tacik.. ideal). cimz nerikam, ze bych na dovo jela busem, jen ze uz existuji alternativy (jeli jsme shuttle busemz letiste z vidne a meli to, super vec)
Byla sem sama s holkou busem v Chorvatsku, kdyz ji bylo 5-6 a od te doby jen litame😅🙈, cestu snasela dobre, tedy lip nez ja, jen to chce spoustu dobrot a neco k zabaveni, ale co si budem povidat, je to megavopruz a trva dlouho. Zivejsi dite ti tam sedet nevydrzi a bude z toho nervni cely autobus, to bych nechtela zazit jako rodic, ani jako spolucestujici...
Jen ty musis vedet, jestli to deti zvladnou, jinak bych fakt radsi dovcu o rok posunula a nasetrila na letadlo....
Nejela bych autobusem ani kvůli sobě (dělá se mi v něm špatně) ani kvůli dětem, které se po hodině a půl jízdy ptají, kdy už tam konečně budem.
Ja s dětmi sama jezdím autem, nebo lítám, ale busem bych nejela. Není to bezpečné, pohodlné a ten čas je úplně vyhozeny. To už lepší jet autem a dělat si zastávky podle sebe, nebo letět a auto půjčit v cíli. Ale to je samozřejmě vše o financích.
@janedv to je super vychytavka 👍 kde jste koupili prosím?
Jako holka jsem takhle jezdila s mamkou a vzpomínám na to moc ráda. Pokud děti cestování zvládají dobře, tak bych autobusem jela klidně i teď, kdyby to byla otázka peněz. Pořád lepší moře autobusem než žádný. Samozřejmě to bude trochu nepohodlné, ale za mě to za to sakra stojí 🍀
Sama klidně ale autobusem ne 🙂
já takhle jela a pojedu už potřetí....dcera tehdy měla 10 a malá 4. Výhodou bylo,že jsem měla v autobuse ještě jednu známou, ta seděla s velkou holkou . Úplná paráda.
doplňuji Chorvatsko busem přes noc...
@veroniquecz ja tady, ale jeste je to jenom objednano. https://www.algateckids.com/en/car_seat_for_bus...
asi najdes i jinde, ale ja neumim hledat na netu 🙂 takze obvykle koupim prvni co mi vyhovuje.
Nikdy bych tak nejela. Raději bych o rok dovolenou posunula a nešetřila na letadlo.