Pěkné odpoledne. Jezdíte tu někdo s dětmi k moři do kempu pod stan? Chystáme se tak letos poprvé a dětmi. Ráda si přečtu nějaké tipy a vychytávky od ostatních.
Ještě doplnit, že pojedeme s vlastním stanem, takže žádná cestovka.
S detma ne, ale s manzelem jsme byli hodnekrat (Francie, Italie). Nebala bych se toho 🙂
Hodně věcí vím, ale někdy stačí úplná "blbost" a hodně to zjednoduší život.
My jsme byli loni s dětmi 5 a 3 roky. Nám chyběly kolíčky na prádlo, měli jsme jenom šňůru a pořád jsme prádlo měli na zemi 🙂 A svíčky proti komárům - letos je jich fakt moc a i loni mě to štvalo.
@billi Za mě - sledovat počet hvězdiček v kempu, někdy to hodně napoví o tom, jak kemp funguje. S dětma bych určitě vybírala s bazénem a hřištěm a dalšími službami - pračka, krámek v areálu. Dost jsme vždycky ocenili i free wifi.
Co s sebou vzít - přesně jak píše @novina - kolíčky na prádlo, šňůra, fajn je lavor na špinavé nádobí, velký barel na vodu (pokud není přímo v kempovacím místě, ať nemusíte chodit pořád někam daleko, ale to jsem tady pro stany moc neviděla, jen v USA), stolek, židle - ale to je asi samozřejmost, fajn věc je taky nějaká schránka/krabice kam se vám nedostanou mravenci. Jak budete vařit - vařič? Plotýnka?
Hodně záleží v jakém stylu pojedete, je stan a je stan. Někdo má stan obrovský a táhne si tam i ledničku, někdo je rád, že se mu tam vejde vařič...
@journals my víme, kam pojedeme. Máme oblíbený kemp, kam jezdíme pravidelně od roku 1992 (ne každoročně, ale byli jsme tam minimálně 10x). Aktuálně má 3 hvězdičky, což je pro mě optimální. Bazén nemá, což považuji spíš za výhodu. Obchod v kempu nepovažuji za nutnost. Většinou mají dost omezený sortiment a vysoké ceny. Máme s sebou auto, tak jezdíme do velkých supermarketů, na menší nákupy kus do vnitrozemí na kole. Proto chci jet tam, kde to znám.
Máme stan 2 ložnice, předsíň, ledničku beru jako samozřejmost.
Aktuálně zvažujeme tedy ještě jeden kemp a ten má u míst pro stany kuchyňku se socialkou, což považuji za dokonalost. Ta kuchyňka a WC je zvlášť pro každý "plac".
Jinak budu vařit na plotynce, ale moje děti jsou salátové, tak moc vařit nebudeme.
Byli jsme v Chorvatsku 5x pod stanem. 4x od cestovky 1x vlastním autem a 3x autobusem a 1x po vlastní ose kdy jsem táhli vše na vaření,stan.4x v Baško Polje a 1x v Punatu na Krku. Synovi tenkrát byli 3 a půl roku a super. Po pláži s kamínků běhal jak laňka a nepotřeboval boty. Vybíráme si většinou kempy kde jsou ve stínu borovic. Sociální zařízení v Baško Polje čisté 2x i 3x uklízeno
📌