Jeli byste do Egypta v tomto roce?

nazka
20. črc 2017

Ahoj, jeli byste na dovolenou v tomto roce do Egypta? Kdo jste uz byl, mate tipy,kam? Diky moc 🙂

janulkav
20. črc 2017

Byli jsem s dětmi 6 a 3,5 v červnu v hotelu Serenity Fun City asi 30 km od Hurgady v oblasti Makadi Bay . Jedná se o hotel v velkým aqaparkem ale není přímo na pláži , chodilo se na ni přes sesterský hotel nebo jezdil bus . Večerní program se také konal v sesterském hotelu kam jsme měli kdykoliv přístup i občerstení.Moře bylo přístupně z mola a pak před útesem bylo tak po kolena vody kde se plácal ten menší . Byli jsem spokojeni

shine2015
20. črc 2017

@nazka nejela a už vůbec ne s dětmi.
Za mě je to zbytečný risk

hedviga2
20. črc 2017

Nie už nikdy viac. Stačilo skúsiť raz.

nazka
autor
20. črc 2017

@hedviga2 a proč,jestli se smím zeptat?

shine2015
20. črc 2017

My byli v roce 2008 ještě bez deti a Rudé moře zážitek a hotel super - snorchlovani úžasný...plavat s rybickama útesy a dokonce někdo viděl chobotnice....ale už tenkrát všude vojáci samopaly cca co 2km - bydleli jsme v hotelu 25minut od města a toto bylo už cestou z letiště....a to co se děje teď už bych tam nejela - raději sk připlatit a jet někam do Řecka nebo jinam ale do Egypta už ne.... dovolená krásná ale bála bych se a už ani v hotelech není bezpecno......

galikl
20. črc 2017

Ahoj ;) ...my jsme byli letos dokonce dvakrát (náhrada jedněch líbánek) - jednou duben v období Velikonoc, podruhé v červnu a bylo vše ok. V tom dubnu jsme dokonce s manželem jeli na výlet na 4kolky do pouště a měli vše bezpečnostně podchycené. Poprvé jsme byli v oblasti Makadi Bay - hotel Harmony Makadi - hotel ok, jen prostě pro mladý lidi trochu nuda,jelikož kromě večerního programu který končil ve 22h tam nebylo co dělat. Podruhé blíže k letišti - hotel Grand Plaza, ten byl tedy o něco lepší jak na služby, tak na jídlo a hlavně co se týče pláže (krásná, super přístup do vody atd.) a byl i kousek od centra, takže bylo možné vyjet taxíkem do centra mrknout na noční život ;). Navíc se tento hotel nachází na takové dlouuuhé ulilci kde jsou i super obchůdky, bary atd. S malými dětmi bych nejela kvůli vysokým teplotám, opravdu jsme měli co dělat občas a kdyby člověk neseděl v bazénu celý den tak na souši nepřežije, ale jinak letiště je velmi bezpečné (několik podrobných kontrol) a i hotely jsou. To že prostě vyleze někde chlápek z vody a pobodá lidi v těchto dvou hotelech je třeba nereálné z důvodu lokality, ale hlavně, to člověk nikdy neodhadne. A potom co se děje v Evropě, je vlastně jedno kde se člověk nachází.

nazka
autor
20. črc 2017

@galikl díky moc za podrobnou odpověď 🙂 my bychom jeli v říjnu,tak to by tam takové horko být nemuselo,ne? Máme roční holčičku.

babanci
20. črc 2017

Jezdíme do Egypta velmi často, několikrát za rok. V posledních letech do Marsa Alam, hlavně kvůli potápění a šnorchlování. Jsou tam nádherné korály, blíž a za rozumnou cenu prostě nikde jinde nejsou. Doporučila bych hotel Zee Brayka reef nebo Tulip Royal resort, pro méně náročné je třeba fajn taky hotel Aurora. Každý se nás ptá...a to nemáte strach? Jenže dneska se Vám může stát cokoliv kdekoliv, to byste nemohla vystrčit nos. Ti lidé, co pracují v hotelích, si nás velmi považují, protože pro ně jsme zdrojem příjmu, služby jsou tam neuvěřitelné, zdají se nám rok od roku lepší. Personál už nás zná, jsou úslužní a dostáváme vždy krásný pokoj s vyhlídkou na moře. Máme to tam moc rádi, za 4,5 hodiny jste tam.

babanci
20. črc 2017

@nazka V říjnu je ještě běžně přes třicet stupňů ve stínu. V noci se do už dá bez klimatizace. Letos poletíme v listopadu a na Silvestra. Na zimu je kratší den, v 18.00 hod. je už tma.

babanci
20. črc 2017

@nazka S roční holčičkou možná radši Řecko. Nebude tam hrozit "faraonova pomsta" , to jsou střevní problémy, kterými tam středoevropan dost často trpí , jste tam už za 2,5 hodiny. Naši mladí letos taky jedou s roční vnučkou na Zakynthos. Řecko je best. 🙂

badyr
20. črc 2017

@nazka Byli jsme letos přes Velikonoce v Hurghadě v hotelu Magic beach, vše na jedničku, akorát potápění je nic moc, ve srovnání s Marsa Alam, kde jsme byli před 3 lety. Absolvovali jsme letos i 3 výlety a o bezpečnost výborně postaráno, i na letišti. Na každém kroku kontroly, raději více kontrol a pocit, že se opravdu snaží 🙂 Na přelomu září/října se chystáme znovu, tentokrát chceme zkusit "Šejk", kvůli potápění.

nazka
autor
20. črc 2017

@babanci ja Recko miluju a preferuju jezdime kazdy rok,ale letos muzeme jet az v rijnu,tak to je na Recko pozde ☹

nazka
autor
20. črc 2017

@babanci a děkuju moc za supr odpověď 🙂

rajecka
20. črc 2017

Nejela, nemám ráda arabskou kulturu, jejich zvyky a mentalitu a překvapilo mě, jak i v tak evropském místě jako je Hurghada jsem se necítila jako ženská dobře. A co se týče bezpečnosti, stát se může samozřejmě kdekoli cokoli, ale myslím, že v téhle lokalitě je to riziko pořád mnohem vyšší, tak proč tomu chodit naproti.

badyr
20. črc 2017

@nazka jak psala @babanci o hotelu Aurora (předpokládám v Marse), byli jsme tam ty 3 roky zpátky na Vánoce a byli jsme spokojení, nejsme přehnaně nároční, takže i já bych tento hotel klidně doporučila 🙂

babanci
20. črc 2017

@badyr Aurora je myslím čtyřhvězdičková, krásná laguna je přes cestu, kde místní kluk zajišťuje bezpečný přechod přes silnici. Viděla jsem tam několikrát želvu.

babanci
20. črc 2017

@nazka To máš pravdu. Byla jsem na Krétě jednou koncem září a bylo to tak tak. Večer už mi byla zima.

babanci
20. črc 2017

@badyr Ono se tam už zase jezdí? Já jsem měla dojem, že se tam poslední roky nesmělo. Tak to se podívám a možná to zkusíme zase jednou tam. Ale jinak Marsa Alam je opravdu na podmořský život super.

shine2015
20. črc 2017

@galikl a roční holčičkou bych to zvazila i v říjnu 😉

badyr
20. črc 2017

@babanci Ano, tak to mluvíme o stejném hotelu - Aurora Oriental Bay 🙂 Jinak do "Šejku" se začalo jezdit cca v červnu, od českých CK, ale třeba strýc tam byl dva roky zpátky tuším, že se přes německou CK.

babanci
20. črc 2017

@badyr Aha, děkuji za tip. Já jezdím většinou od Fischera. Jinak pokud bys někdy ještě jela do Marsa Alam, je dobrý hotel Tulip Royal resort, je tam molo 750 metrů dlouhé a na konci je normálně možné vidět delfíny a plavat s nimi a taky gekona jsem několikrát viděla.

lendy1
20. črc 2017

@nazka to myslíš vážně jet s ročním dítětem do Egypta nebo to je nějaký vtip? Protože nad tímto nezbývá než jen kroutit hlavou, sorry ☹
Byla jsi tam někdy sama bez dítěte-Egypt, Tunis? Pominu bezpečnostní situaci, kdy člověk má strach už na letišti, co se vše může stát...To, že lidi v hotelu turisty mají rádi, protože díky nim mají práci je věc jedna, obecně mentalita těchto arabských lidí je ale někde úplně jinde a nesnáší nás "bíle" až tak, jak vidíš v poslední době všude kolem. Ale hlavně ti tam hrozí (potažmo i dítěti, které jakékoliv změny snáší daleko hůře než dospělý) střevní potíže. U takto malého dítěte si nedokážu představit, kam to až může dojít. Máš zjištěnou, jakou tam mají zdravotnickou péči, kdyby něco...?
Myslím, že v Evropě, ve středozemí je spousta míst, kam se dá zajet v říjnu a je tam teplo. Namátkou - Kypr, Kanáry, tam bude 100% příjemně teplotně pro takto malé dítě a rozhodně je to tam bezpečnější. Nebo Španělsko, Mallorca-možná to tam už nebude na moře, ale spousta hotelů má vyhřívané bazény a dítěti je úplně jedno kde je. Nebo jet do nějakých termálních lázní i třeba jen za roh do Maďarska, Rakouska...
Být tebou, letos bych se na nějaké moře vyprdla. Proč si letos dovču neodpustíš, ušetřenou částku si nenecháš na příští rok a můžete jet na luxusní dovolenou na 14dní někam, kde to bude bezpečné a příjemnější pro všechny? Dítě bude větší, bude vše už jednodušší a lépe to zvládne.
Egypt s ročním dítětem prostě ani zadarmo.

pabka
20. črc 2017

S roční holčičkou bych tam urcite nejela, byla jsem tam mockrát a i v 5* hotelu me několikrát dostihla Faraonova pomsta, v dospělosti jsem myslela, ze je po me, roční dítě by to myslim nemuselo vůbec ustát, museli mi volat dr na pokoj, jak zle mi bylo. Úbytek 3kg za dva dny... u ročního dítěte mohou byt následky fatální.

lucienne11
20. črc 2017

Přesně jak píše Pabka. Egypt je proslulý faraonovou klebou (rozuměj - srajdou jako řemen). Půlka lidí ji nemá a půlka lidí zase naopak ano. Nikdy nevíš ve které z těchto půlek budeš ty a nebo tvoje děti. Do tří let bych to raději neriskovala a zkusila Chorvatsko nebo prostě něco méně riskantního. Pokud to přecejenom riskneš, tak na Srovnátoru vybírej pojištění opravdu dobře. Pokud si na vás Faraon zasedne, tak možná budeš ještě ráda, když vám pojišťovna proplatí návštěvy u doktora.

jaja01k
20. črc 2017

Ja bych do Egypta nejela a s detmi uz vubec ne. Jednak mi nestoji za to pomerne vysoke riziko strevnich potizi, a pak ja Egypt nepovazuju za bezpecne misto. A to ze jsou tam bezpecnostni opatreni hodne prisna me nijak neuklidnuje. Naopak, radeji pojedu nekam, kde nejsou potreba.

nazka
autor
20. črc 2017

@pabka
@lucienne11 holky, diky za nazory. Sama si nejsem jista,tak potrebuju probrat pro a proti. Zdravi dcery je nejdulezitejsi.

jaaanaluk
20. črc 2017

@nazka my byli letos s ročním prvkem v řecku a i tyhle teplota stačili. Nedovedu si představit co bych s ním dělala v egyptě, kde je to o dost bruralnejsi. Mě se v egyptě nelíbilo, mám ráda volnost a opravdu bych se bala toho prujmu. V kombinaci s vedrem bych se bala hodně rychle dehydratace

petrasipkova1
20. črc 2017

@rajecka naprostý souhlas, vůbec nedokážu pochopit jak někdo tohle může podporovat,tím že tam jede, navíc jeste s rizikem,že me někdo zabodne na pláži,díky fakt ne. Nikdy v životě, svobodný svět je dost velký na cestování. Letos s 2letou v Itálii a nádhera.

aleenka1234
21. črc 2017

@nazka můj manžel je turek a do Egypta jsem ho nikdy nedostala (za celých 15 let) moc ráda se potápím a egypt je krásný, jenže.....říká mi, že je to tam nebezpečné, že jsou tam blázni a nenecháme se tam kvůli mému potápění zabít. To samé i tunis, koupila jsem dovcu a doslova to protrpel. Oni zase jedu hodně rukama a celkově si na hygienu asi nepotrpi a i ta bezpečnost. Asi bych zkusila kypr, tam je nádherně. Ovšem je to zase jina cenova....😉

rajecka
21. črc 2017

@jaja01k Přesně, vojáci se samopaly před každým hotelem, to není úplně obrázek z katalagou cestovky 🙂