Ahoj,potřebovala bych poradit,chceme jet se synem 3 roky do Německa jen na jeden den,musíme mu nechat udělat pas,nebo stačí,když ho mám ijá i manžel zapsaného v občance? Moc děkuji za odpovědi....
děkuji moc
no možná by stačil občanský průkaz pro syna - kamarádka si teď nechávala dělat pro svého 2letého (vypadá úplně stejně jako pro dospělého) platila za něj 50Kč
jj, po EU by měla stačit i občanka, každopádně dítě nějaký svůj doklad mít musí
Myslím že občanka by měla po EU stačit (vlastní dětská), za mě jsem spíše pro ní, jelikož pas je klasického knížkového formátu a ten se nevleze do peněženky. Měla jsem za to, že dětský pas bude taky jen kartička (nevím proč🙂 ale až půjdu kolem úřadu znovu, nechám malé udělat i občanku. Pas stál 100,- občanka stojí jak už suzix řekla, pajdu. Pro mě je pas nepraktický, jelikož bydlím na hranici s Polskem a tak na něj musím pořád myslet, vzít, nevzít..a pořát ho mít v kabelce, je zachvíli po něm. Občanku budu mít prostě pořád v pěněžence a nemusím přemýšlet jestli se náhodou neocitnu v Polsku. Protože náhodou člověk narazí na vola a je průser jak vyšitý... 🙂
jé...tak to nám taky mohla stačit občanka...no ale projíždíme více státy...pas bude jistější 😀
Myslím že pas. Nevěděla jsem, že je něco jako občanka pro děti, tak možná postači i to v rámci EU.
musí mít svůj doklad, ať už OP (to teď jde i pro děti do 15 let) nebo pas. OP stojí 50Kč. Platnost u malých dětí - v podstatě do té doby, co si je tam dítě podobné. My takhle taky jezdíme, naposled jsme byli v Německu na 1 den před týdnem, a před 3 týdny v Rakousku. Syn má vlastní OP.
Tak nakonec nám stačí pro malého jen občanka za 50kč,včera jsme ho byli nechat udělat.moc všem děkuji za rady.
@hradkovka nestačí 😝 , musí mít svůj pas 😉