V červenci se s malou chystáme na dovču do Řecka. Dcerce budou v září 2 roky. A teď jsem mluvila s kamarádkou, která do mě pořád hustí, ať malé týden před odletem dávám malé jednu tabletu Enterolu a i při pobytu každý den. Že to ona také tak dělala (byla s 4letou dcerou v Maroku). Že prý změna prostředí, jiné klima, jin voda - i ta balená. Že nám to tam jinak prokadí a budeme mít po dovolené... Lékárničku na dovču mám samozřejmě připravenou, ale takhle preventivně? Malá už má takhle problémy s vyprazdňování, chodí třeba jednou za 3-4 dny. Říkám si, že Řecko přeci není žádná exotika 😞
Máte někdo zkušenost, ať už dobrou nebo špatnou? Budu ráda za každou radu 🙂 A ještě, co by mělo být v lékárničce na dovču u moře pro takového prcka? Mám náplasti, desinfekci, Nurofen, Panthenol, Fenistil gel, Enterol a ještě mě napadlo, že bych měla koupit nějaké kapky do očí (přeci jen písek, slaná voda, větřík, slunce...). Děkuji 🙂
Já bych se tedy Řecka nebála, byli jsme tam několikrát ( je pravda, že bez dětí ) a nikdy jsme neměli žádné problémy. Není to ani Egypt, ani Tunis. Užijte si krásnou a pohodovou dovolenou...je tam prostě krásně 🙂
@marcelina14 pokud budete pit jen balenou vodu, melo by to byt ok. V Recku ne vzdy je pitna voda,.zalezi kam letite. Ale i tak, lepsi balena a pokud bude pitna, tak jedine prevarena.
V Recku jsem byla se synem 1,5R minuly rok a absolutne zadne zazivaci obtize nemel (Ithaka-maly ostrov),doporucuji ale rozhodne ty kapky do oci-mel zanet spojivek,tobrex nezabral, mistni lekar mu musel predepsat silnejsi, pote jiz ok. A nebyl jedine dite,co mel zanet spojivek-co rikali rodice na letisti. Jinak vse v poradku.
@marcelina14 Kamaradka si neuvedomila,ze nejedes do africke zeme,nybrz do evropske. V Recku jsme byli s ditetem ctyrikrat,jidlo je stredozemni,balena voda v klidu,pro dospeleho i ta z kohoutku. Recko je v Evrope!! Lekarnicku mas vybavenou dobre,akorat bych vzala neco na zvraceni,napr. SMECTU. Enterol nedavej,silne zatvrzuje,radeji laktobacily.
@marcelina14 Navic v kazdem hotelu nam byli schopni zakladni leky take nabidnout. Byli jsme na Krete,Zakynthu,Kosu a Rhodosu.
Recka se neboj.nic preventivne bych nedavala,max ty laktouse...do lekarnicky jeste paralen na stridacku-kdyby náhodou,otipax na ouska,fenistil kapky,sinecot na kasel...
Moc všem děkuji ❤️ Smecta, pravda... Na tu bych zapomněla.
@calvac koukám, že Řecko máte zmáklé 🙂 Kde jste byla spokojená nejvíc? 🙂
Nic jsem preventivně nedávala, malý s námi cestuje od mala, v roce a půl v Řecku. Řecko je na tom i líp než Maroko, řekla bych a pokud máte dobrý hotel, nebojte se! Co si vzít, jsem se poradila s pediatrem, už si to nepamatuju, ale nejedete do pralesa a věřím, že i tam budou lékárny, kdyby něco, vezmete taxík do nejbližšího města a základní lékárničku budou mít i v hotelu. Užijte se to!
@lennus moc děkuji ☺️❤️
Byli jsme loni na korfu s rocnim a nic jsem preventivne nedavala. A uplne v pohode.v lekarnicce mam klasiku. Kapky do oci, n2co na horecku, smectu, enterol a kuliska.
@marcelina14 Asi vsude stejne,Recko je fakt krasne. Mooooozna se nam nejvic libilo na Zakynthu,je to maly ostruvek,cely jsme ho projeli autem. Jedine,co je skoda - kdyz jsme byli my,spousta mist byla nedotcena,byly i plaze,kde nikdo nebyl (napr. leciva sirna plaz),zatimco sestra byla o dva roky pozdeji a temer vsude bylo plno lidi a hlavne komercnich Mc Donaldu,KFC atd. Ted tam uz maji problemy i s lihnutim zelv karet,protoze zelvy maji malo mista,vsude je plno lidi. Je to smutne. My jsme meli moznost videt,jak se na plazi lihnou male karetky,mely hnizda vzdy ohranicena ochranci zvirat. Tenkrat nas pozorovatelu bylo asi pouze pet na cele plazi.
@calvac Často čtu, že Zakynthos super... Pro mě je asi nejdůležitější pro malou - pozvolný vstup do moře a nějaká pěkná pláž, pokud možno klidná... 🙂
@marcelina14 Jeste jsem zapomnela,ze Kos je velmi vetrny. Sice je vitr horky,ale nekomu muze byt takove pocasi neprijemne. Nam to nevadilo. Jeste jedna dulezitost, vsude v Recku je dost komaru. At delas , co chces (zaclony,zaluzie,poctive zavirani dveri), vzdy do pokoje nejaci nalitaji. Mame odzkouseno,ze nase repelenty a odpuzovace na ne skoro nepusobi. Vzdy jsme koupili na miste tyta jejich a bylo to ok. Je ale nutno koupit ihned v den prijezdu,komari jsou otravni.
Mne na Kosu kdysi pozahalo neco, na co jsem si sedla ve vode, tudiz doporucuji neco ucinneho na pozahani ci kousnuti v mori.
Letěli jsme s lékárničkou vybavenou na základní nemoci a obtíže... teploty, kašle, střevní potíže, spálení, štípnutí, lehké úrazy. Preventivně jsme nic nedávali a dovolená byla bez problému. Dceři byl rok a půl a ochutná ráda nejen jídlo 😂
Spíš bych možná nasadila laktobacily nebo Hylak. Enterol nevím jestli by ste do maly dostala. Je to hnus.