Jaká doporučíte jídla na dlouhý přejezd autem?

21. črc 2023

Ahoj holky! Potrebuji vase tipy a vychytavky na dlooouhou, hodne dlooohou cestu autem. Jedeme se skolnimi detmi (7 a 9 let). Jsou sikovni, cestu zvladnou, ale potrebuji je i nas nejak nasytit a zaroven si udrzet v aute aspon jakz takz poradek. Vetsinou mame po takovych cestach v aute neuveritelny mrdnik (jinak se to fakt nazvat neda 🙄). Drobky, papirky, rozmaznute jidlo na sedackach apod.
Pojedeme den a noc. A mozna jeste kousek dne.
Mate nejaky tip, ktery se vam osvedcil - tj. zasytil, chutnal, zabavil a zaroven nedelal bordel? 😅
PS: Mame cestovni lednicku i odpadkovy kos 😃

kamino
21. črc 2023

Co je dlouhá cesta? Jezdíme na 14 dní dodávkou. Každý den jinde. Nejvíc se osvědčují toasty, nakrájená zelenina, ovoce v krabičkách a minimufiny jako jednohubky, aby nedrobily 🙂

gdpr
21. črc 2023

Tak minimalne moje skolkove deti urobia bordel zo vsetkeho 😂 neviem ako je to u starsich ale najviac sa mi osvedcili Zapecene toasty (šunka, syr), tortilly (zelenina, mäso, dresing), domace rolky (na slano - syrove, pizza na sladko - skoricove, s nutellou), ovocny salat

sarunatko
21. črc 2023

K výše už napsanému bych udělala třeba i krupičnou kaši do malé termosky.

g_m
21. črc 2023

Já teda nevím, jezdíme s dětmi daleko, ale v autě byl jen bordel z hraček max. rohlík, když byli fakt malí (kolem roku). Máme nachystané toasty, v krabčkách ovoce a zeleninu a nedrobivé buchty. Když je krize, dostanou lízátko, ať jsou chvíli zticha 😀 A pokud bych jela den i noc, tak beru řízky, chleba a okurky 😀

laxesis
21. črc 2023

Obložené bagety (opečené maso, nebo šunka, sýr, salát, paprika - ideálně bez dresinku, ať nekape), zabalit do alobalu/folie, ať to nejí jen tak..k tomu hrozny, cherry rajčátka, perníčky upečené, jablka, křížaly, nějaké mlsky jako překvápko..bráváme i chladící boxík, ať to není všechno zvadlé, nebo nedobré..🙂
- toasty u nás neprojdou, jak nejsou teplé a křupavé, nikdo to nejíme:D

verciiik
21. črc 2023

Při takhle dlouhé cestě stejně budete dělat zastávky, takže ty "větší" a případně drobivější jídla můžou sníst mimo auto. Záleží, co ti jí, vzala bych třeba mimo auto řízky/sekanou/karbanátky a chleba, tortily, nějakou hutnou polívku do termosky na jídlo, těstovinový salát, nebo se i někde stavit na pořádnej oběd, jestli nebudete v nějakém časovém presu. A do auta pak nedrobivý věci - na kousky nakrájené ovoce (nepatlavé - třeba jabka, víno), hoooodně zeleniny, nějaké nedrobivé sušenky, co se dají rovnou do pusy (mívám krabičku s piškoty, müsli srdíčky atd), ovocnou kapsičku, jogurtovou kapsičku, slané preclíky, cucavé bonbony(lízátka pro případ krize, případně se mi osvědčily žvýkačky, ty jim vydrží na dýl a neprudí pak každých 5 minut 😀