Prosím nemáte některá zkušenost jak zabavit 15m dítě v letadle? Let trvá 5 hodin. Syn je dost neposeda. Nemáte něco osvědčeného? Prosím rady typu dát mu oblbovací prášky nepište. Takovou radu už jsem dostala a nebudu ji dělat. Nebo jaké máte zkušenosti s personálem? Jsou schovívaví? Malý je fakt neposeda. Díky
@simonceli Personál bývá shovívavý, ale mysli na to, že hlavně můžete obtěžovat ostatní cestující. Kdykoli jsme letěli s malými dětmi, celý let brečely. Bylo dost únavné to poslouchat. A to šlo maximálně o dvě hodiny. 5 si nedokážu představit. Pokud váš syn nevydrží v klidu, neletěla bych.
@simonceli Synovi bylo 12m, kdyz jsme leteli asi 3 hodiny. Nejhorsi bylo cekani na letisti, hlavne zpatky, to jsme dlouho cekali na odlet, plus cesta z hotelu = pul dne na ceste... Cestou tam jsme na Ruzyni cekali v detskem koutku, to bylo super. Je dobry nechat se u check-inu odbavit prednostne, at nestojite frontu, a naopak do letadla co nejpozdeji, at ho nemusis moc dlouho krotit na kline. Sedeli jsme u ulicky, tak tapal ulickou, hral si se stolkem, pripoutavacim pasem - daji ti jeden pro nej navic, bafal na lidi za nama. Hracky ho tehdy moc nebavily, mel do letadla asi 2 nove neokoukane, nejvetsi uspech mely zviratka na mobilu. Pri vzletu a pristani jsem kojila, chvili pak spal, akorat se mi teda vleze na sedadlo nevesel, precuhoval vedle. Docela boj bylo se najist, to s ditetem na kline teda neslo
Personal byl normalni, ani ochotni, ani protivny, vetsinou jsem si sama rikala, co potrebuju (prednostni check-in, kocarek vyndat driv hned po pristani...)
Letěla jsem s 15m synem, zabaven samolepkovýma knížkama, prohlížením obyč knížek, hrál si s vláčkem, kreslil na magnetický tabulce, trochu i jedl, při letu zpátky se zkamarádil s chlapem, co seděl vedle nás...Jinak se dost osvědčilo i nosítko na uspávání...Při letu zpátky seděl v uličce a fakt si skoro celej let hrál s vláčkem.
My jsme prvně letěli, když staršímu bylo 16 měs - tedy jen 2 hod, ale i tak se vyplatily pohádky na přehravači, knížky, mlsání, foťák, spousta blbinek - papírky, tužka atd. Byl neposeda, ale nijak neječel, nikoho neobtěžovat. U mladšího jsme letěli prvně když mu bylo 8 měs, tak se dost vzpouzel, nechtěl být upoután u mě na pásu - ale zvládlo se to. Nevím, zda kojíš, pokud ne, je třeba mít něco k pití na vzlet a přistání, aby sál a nezalehla mu ouška.