Jak uspíšit menstruaci

dalimilah
25. čer 2019

S přítelem se nám blíží dovolená a chceme "zabojovat" o miminko - doma se nám to moc nedaří...Zároveň mi to ale úplně nevychází...Chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte nějaké tipy, jak uspíšit menstruaci? Našla jsem zajímavý článek - https://www.rexter.cz/rubriky/zajimavosti/jak-u...
Tam je těch rad i celkem dost, ale nemám s tím moc zkušenosti, tak bych si raději poslachla nějaký váš osvědčený tip😉
Děkuji!

biedronca
25. čer 2019

Chápu dobře že chceš aby MS přišla co nejdřív?
@dalimilah
Pak u mě pomohlo toto:
* pít hodně červené víno a horká koupel
* protancovat celou noc na plese
* na druhý den sex
* a vygruntovat kompletně 3+1 včetně oken
Prostě víno, horká vana (nebo si nejlépe zajít do sauny a vířivky!!) a fyzická aktivita pohyb.

lajla
25. čer 2019

@biedronca to bych si radši počkala na ten správný čas😂

merope
25. čer 2019

Vajíčka dozrávají na střídačku v jednom a druhém vaječníku. Co si vybavuji, tak vždycky když mi kvůli nějakému velkému vypětí přišla MS dřív, tak ta další přišla stejně později - prostě ovulaci to zase o tolik neuspíšilo.

hermij
26. čer 2019

Snažení může být stresující, ale doporučuji zopáknout si anatomii a fyziologii ženského reprodukčního systému... potřebuješ, aby v Tvém cyklu proběhla ovulace (uvolnění vajíčka ze zralého folikulu), pak je asi 10-16 hodin šance na početí miminka ze spermie, která doplula do vejcovodu (tato spermie mohla připlout a uschovat se v kryptách děložního hrdla už ze styku 1-7 dní před samotnou ovulací). Ták, to by byl děj zvaný ovulace 💃. Pák potřebuješ alespoň 13 dní do menstruace, aby mělo miminko šanci uhnízdit se 🤰. Takže pokud tomu správně rozumím, tak ty si chceš tu menstruaci vlastně přiblížit, takže vlastně zkrátit luteální fázi, takže teď vlastně nechceš otěhotnět... 😲 Prosím, raději neexperimentuj, věř svému tělu, napoj se na něj a snaž se jen o to být maximálně zdravá a v pohodě (stejně jako Tvůj muž). Nevím, co přesně "Ti nevychází", ale krvácení může přijít dřív i v tomto horku a už jen ten stres, který si nyní způsobuješ, může cyklus zkrátit, anebo prodloužit.

leilinka1234
26. čer 2019

@hermij proč hned to opakování? Autorka se ve svém dotazu na tohle neptá... Nebo jsem něco někde přehlédla?! Nicméně @dalimilah, mně ms přivolal párkrát sex... Ale je to otázka spíš hodin, max dne nebo náhoda...

hermij
26. čer 2019

@leilinka1234 Jaké opakování? Nerozumím. Jakože jsem připomněla fyziologii? Reagovala jsem k příspěvku, kde paní vlastně žádá radu, jak si zkrátit luteální fázi, což je kontraproduktivní při její snaze o miminko ☹

leilinka1234
26. čer 2019

@hermij "doporučuji si zopáknout si anatomii a fyziologii...... "... Já. Nevím, co je na tom k nepochopení 🙂

carrie_b
26. čer 2019

Minuly mesic jsem uspisila menstruaci kvuli dovolene hermankovym cajem, minuly tyden jsem ho pila opet v praci tak nejak nevedomky, protoze jsem jiny uz nemela a chutna mi, a menstruaci jsem dostala opet o 4 dny drive.

puhelin
26. čer 2019

My jsme si koupili dovolenou kvuli tomu, ze se nam pres pul roku nedarilo otehotnet (nikdy jsem nebrala antikoncepci, ani jinak se chranila a i tak se nedarilo). To vybirani dovolene nas natolik odreagovalo, ze jsme odjizdeli uz ve trech 🙂 Hlavu vzhuru.

Jinak mi ted pred druhym otehotnenim pomohlo k menstruaci pit kontryhelovy caj. Nemela jsem 19 mesicu po porodu vubec menstruaci a diky kontryhelu vubec prisla.