Ahojte,
s přítelem jsme spolu 13 let máme 2 děti v červnu 4 a druhý 2 no a vidím že co máme děti, tak je to hodně na psychiku protože naše děti jsou vybíravé a věčně naštvané...doslova.
Vyzkoušela jsem už skoro vše na jejich výchovu, ale nevidím žádnou změnu a nevím co už dál.
Co se týče partnera, vidím že Nás to oddaluje.
No a teď jsem přemýšlela že bych jela poprvé někam sama na dovolenou...nikdy jsem bez nich nebyla a táta je věčně na služební cestě a tak víc inklinují právě k němu a já furt na ně taky rvu.
Jen si říkám když odjedu, jak mu mám říct že chci jet chvilku od nich pryč....já to doslova cítím že to potřebují.
Moc se omlouvám jestli se tohle někoho dotkne, ale k dětem pomalu cítím takový odpor.
Určitě doporučuji
Užila sem si dovču v Turecku ( all in ) a bylo to super. Tedy jen první část, pak jsem tam chytla covid
Ale účel dovča splnila, přečetla sem pár knih, odpočala si, doma se nic nezbláznilo, trochu jsem přehodnotila nějaká očekávání, takže za mě určitě jeď.
jezis, mne tak pomohlo, kdyz jsem mohla na nejaky vikend pryc, nebo pokud sel manzel se synem.. nabijelo me to a vlastne i ted je to fajn. Takze te naprosto chapu. Pokud mas stres z toho mu to takto naplno rict, co zkusit nejaky jogovy vikend na zacatek? Tam mas tu prvotni vymluvu. Po vikendu ti rekne, ze to byla pohoda - super, zmizim zas nekam, nebo ti rekne, ze to bylo desny - chapu, proto musim nekdy nekam odjet sama, abych se nezblaznila.
Kamarádka takhle jezdí buď s další kamarádkou, někdy se sestrou... Já takhle bývala s kamarádkami jen na víkend, ale bývalo to super, odpočinek, jiné zážitky, nemuset furt někoho hlídat, myslet mu na jeho jídlo, věci, oblečení navíc... Však to každá známe. Normálně bych muži vysvětlila, že potřebuju chvilku od všeho odpočinek.
Ja jezdím jednou za rok s kámoškou na wellness/sportovní dovču. zatím jsme daly jen 2 noci a letos máme objednaný 3.
jezdíme vždy v létě a říkáme tomu naše soukromé Vánoce a vrchol roku.
Taky jezdím s kámoškou k moři, řekni mu to v klidu narovinu, lepší dovolenou jsem nezažila
Jezdím sama nebo s kamarádkou několikrát ročně na wellness víkend a potom ještě k moři. Muž také jezdí s partou chlapů na loď atd.Je potřeba mít někdy čas jen pro sebe.
Ahoj,já jezdím sama...Nejlepší "mama retreat".
Doma normálně řeknu,kdy budu pryč...Žádná věda.
@dandaa
@zlataberta
@zuzkasim s kamarádkou by to bylo super, ale zadnou takovou nemam
@martinka_33 Tohle si myslí hodně lidí, já mám ale svědomí čisté...Muž mi asi věří,nikdy nic nenamítal..
Taky jezdím. Byla jsem na týden v Portugalsku, několikrát na pár dní na treku a tak. Já to miluju. Nejsem úplně typ "matka každým coulem". Prostě řeknu, že bych ráda jela tam a tam, že si to přeji potřebuju to a jedu.
Mam deti 6 a 3 a par tydnu nazpatek jsem takhle prave jela poprve na 4 dny bez nich na dovcu. Jela nas prave takhle skupinka 8 matek na opustaku od rodin . Bylo to dokonale. Ale s myzem uz jsme o tom dlouho mluvili, parkrat jsem ho taky pustila samotneho na prodlouzeny vikend a on mi sam nabizel, ze bych mela jet taky. Jen mi trvalo dalsi rok, nez jsem se odhodlala (a ze me takhle vlastne kamoska vytahla, byl to impuls od ni). Pokud to toho tveho jeste ani nenapadlo, se bys mohla potrebovat dobit baterky, je potreba mu to zacit pomalu postupne vysvetlovat a obcas ho nechat potrebovat peci o deti bez tebe a pripadne je hecnout, at si sami nahdou jiny program (kdyz ja byla pryc, deti jely s tatou a s dedou na hory).
@martinka_33 Ne, asi by ho to ani nenapadlo.... On teď jede s kamarády do Dolomit a taky to neřeším.
Taky jezdim s kamaradkama k mori. Na 12 dni! Ale syn je vetsi ( od jeho 8 let). Proste jsem to oznamila.
Co jsem s manželem (teprve 4 roky), tak jsem byla sama, jako úplně sama až teď v lednu na eurovikend. Je ro fajn pročistit si hlavu. S kamarádkou jezdím několikrát za rok na víkendový výšlap a s dětmi pravidelně na delší dovolene (mam dovolene vic než manžel). Přijde mi to úplně normální, ale asi to bude tím, ze jsme se poznali až později, když jsme oba už svoje známé, zájmy atd. Manžel si taky jezdi za svými koníčky...a i tak většinu času trávíme jako rodina a i na vikendovky/kratší dovolené jen ve dvou nám zbyde čas. Je to hodně o nastavení těch lidí v tom páru. My jsme oba ranou dospělost strávili na cestach, oba žili v zahraničí, prostě máme toulavé boty. Já ještě víc než manžel. Takže bycb prostě oznámila, že potřebuješ reset, sama.
@martinka_33 to si absolutně neumím predstavit, že by si manžel něco takového myslel a i kdyby náááhodou myslel, tak si určitě nedovolí to vyslovit. Tak strašně moc by u mě klesl.
@martinka_33 tak jelikož i jejich chlapi mají milenky tak je to jedno.
Mě by asi nenapadlo jet na dovolenou bez programu. Asi bych se i nudila a celou dobu jen řešila, co dělají kluci (včetně toho dospělého) doma. Ale jezdím na různé kurzy, jezdím na akce za svými koníčky, chodím s kamarádkama "na kafe". Vypadnout chvíli od dětí i celkově z té rutiny domova je fajn a občas nutnost, ale můj mozek i okolí mnohem snáz bere, když jedu "někam" ne "pryč odtud".
@elen29 když bylo dětem podobně, tak jsem nic zlého netuše přišla s tím, že potřebuju vypnout, být třeba přes noc někde v hotelu nebo sama doma. Na to mi ex řekl, že on by taky chtěl někam do hotelu a zhádali jsme se jak psi. Duhý den odjel na plánovanou návštěvu k rodičům, kam jsem s ním po té hádce odmítla jet nebo poslat děti. Netuším, co tam proběhlo, ale vrátil se s tím, že příští víkend vezme děti přes noc k rodičům
@martinka_33 můj muž se naprdnul, když jsem mu řekla, že chci do Paříže a na otázku, kdy teda pojedeme, jsem mu odpověděla, že to blbě pochopil, že JÁ chci jet do Paříže. Pak jsem zjistila, že měl nějaká podezření v tomhle ohledu, což mě ani nenapadlo, že by mohl mít. Teď už si zvyknul do té míry, že jezdím sama nejen proto, že já chci, ale proto, že jemu se nechce :-/
@martinka_33 jezdím s kamarádkou, sama jsem byla jen na wellness víkendu, letos letím zase s jinou kamarádkou v září na Kypr můj manžel vždycky říká, že je to o důvěře, takže tak.
@martinka_33 můj muž jezdí taky a kolikrát s kamarádkou. Takže mi nemá co vyčítat.
Jako sama, úplně sama bych nejela. A to jsem introvert, ale asi bych se ukousala nudou. No možná na prodloužený víkend, max. 3 dny. Na delší možná s kamarádkou, kdybych nějakou kamarádku takhle ochotnou měla. Občas si v hlavě s tím pohrávám, manžel je spíš domácí typ, na každý výlet ho musím dokopat, každpou dovolenou musím naplánovat já (nebo jemu jen vyhovuje, že on nemusí nic řešit a přijde k hotovému, jemu je to "jedno").
Normalne mu rekni, ze jedes pryc. Co je na tom? Kouknite na termin, kdy to bude schudny a jed. Jezdim takto co mesic a pul na 4-5 dni a strasne mi to pomaha.
Já nemám potřebu, ale mohla bych, kdybych chtěla. Manžel mě vyloženě posílá, ať si odpočinu. Jen teda víkend. Mela jsem jet na takový holčičí víkend, ale nakonec jsem to stopla já, hlavně kvůli dlouhé a náročné cestě, nechtělo se mi to absolvovat. Kdyby to bylo blíž, tak jedu. Před lety jsem si k 30 narozeninám přála wellnes víkend ( čtyři roky jsem byla buď těhotná nebo kojící a pořád s dětmi ), manžel nechtěl jet, mela jsem domluvené, že babička by děti pohlídala. Nakonec po debatách jsem jela. Nikam daleko a jen na víkend. Po návratu jsem ohlásila rozvod. Ty kecy kolem blbých dvou dnu byly asi poslední velká kapka.
Se současným manželem si zařizujeme hlídání aspoň 1x za 2 měsíce, ať jsme občas sami a když mám nějakou akci ( s kamarádkou, školní sraz..) tak mi to přeje a říká, ať se vrátím kdy budu chtít a ráno mě nechává spát.
@suzanna123 ten muj chce všude se mnou Jedine kam nechce, kdyz reknu ze beru moje starsi deti, jenze to zas nejsem sama... On sam taky nikam nechodi, nejezdi. Na jednu stranu jsem ráda, protoze s vymetacem hospod a ruznych moznych i nemoznycb akcí s kámošema jsem se rozvedla, ale nezlobila bych se kdybychom treba jednou za pul roku vyrazili nekam kazdy zvlast. Paříž závidim
Normalne mu rekni, ze si potrebujes dat na chvili oraz a dostat se do pohody, ze chytas ponorku a potrebujes vypadnout. Pokud mas strach, jak treba ten maly bude delsi dobu bez tebe, nebo manzel z toho, jak to zvladne, muzes zkusit treba jen vikend pro zacatek.