Egypt s dítětem 21 měsíců - zkušenosti

simkrk
20. čer 2018

Ahojky, chci se zeptat kdo jste cestoval s ditkem do egypta 🙂 dcerce v tu dobu by melo byt 21mesicu.. Nekdo rika at jedu, nekdo pockej ze je to brzo.. Pritom jezdi maminky i s mensimi detmi 🙂 jaky mate nazor, pripadne zkusenosti kdo tam byl 🙂

leniczka23
20. čer 2018

Ja bych tam s ditetem nejela ani zadarmo. Sama jsem se z toho dostavala mesic. A je temer nevyhnutelne to chytit. Sama bych jela i kdyz bych rozhodne nejezdila.na zadny vylety ale byla jen v hozelovem resortu. Synovi bude 5 a Egypt bych s nim nedala ani ted. Ale jak pises. Nazory jsou strasne rozporuplne.

babanci
20. čer 2018

Běžně tam jezdí s tak malými dětmi. My jsme v Marsa Alam jako doma, jezdíme tak 4 x ročně, ale nevím...obvykle máme dva, tři dny zažívací potíže. A taky jejich lékaři, kdyby se tam něco přihodilo, stačila by horečka... moc bych jim nevěřila. Ale možná jim křivdím. Radši bych jela s dětma do Řecka.

meganx
20. čer 2018

Já jsem tedy nikdy zažívací potíže v Egyptě neměla. Člověk se nesmí cpat, čistit si zuby balenou vodou, ani zmrzlinu bych si nedala. Pro dospělého je to v pohode- vždy před jídlem si dat slivovici 😄 pro dite je to horší..
když jsem tam byla já, byly tam i tak 8mesicni děti. Což nechápu jen proto, ze to pro ty rodiče nemůže být dovolená.
Já bych jela, ale na min jak týden. Což nevím, jestli se vám třeba vyplatí

saralinda
20. čer 2018

Byly jsme tam se synem, když mu byly 4r a úplně v pohodě. Žádné zažívací problémy jsme neměli. Ale zuby jsme si myli balenou vodou a tak. Nejela bych tam v létě, když je tam tam velké vedro. My byly v listopadu a naprostá paráda. Animátorka nám říkala, že v červenci a srpnu jsou tam taková vedra, že se malé děti spálí během pár minut, i když jsou namazané faktorem 50 (byly jsme v Marsa Alam). Že kolikrát mají úplné puchýře. Tak toho bych se bála.

babanci
20. čer 2018

Taky určitě ne v létě. Na jaře, na podzim, v zimě.

neliste
20. čer 2018

Kámošky doktorky mi cestu s malou do Egypta jednoznačně zakázaly, já bych tam teda nejela ani sama, stačil mi Tunis. Nejde o to nejíst zmrzlinu a čistit si zuby balenou vodou. To dítě všechno osaha a pak si strká ruce do pusy, je fakt velká pravděpodobnost, že něco chytí a malé dítě se dehydruje během jednoho dne a pak musí na kapacky. Takhle malá tehdy 18 měsíční skončila na kapackach po návštěvě lázní v Maďarsku, kde jsou evropské bakterie, na které je zvyklá.v Egyptě jsou bakterie, na které nejsou zvyklí ani dospělí, natož děti. Teď jsme byli v luxusním hotelu v Turecku, všechno laboratorně kontrolovány a stejně tam všechny děti pod dva roky dostaly aspoň jednodenní průjem, jedno dítě dokonce skončilo u doktora. Já bych fakt nejela, nejdřív s dítětem 4+, s menším nikdy.

calvac
20. čer 2018

@simkrk Podle me je to silenstvi,kdybys jela do Recka,Chorvatska atd.,ale africka zeme s prakticky miminkem? Silene. Jde tam hlavne o prujmy a zvraceni. Vsichni vime,co je to za zeme. ZNAMA BYLA S DVOULetymi dvojcaty,vraceli se predcasne se zvracenim a rovnou do spitalu na kapacky. Navic se tam musi davat pozor na vse - hlavne voda,hygiena,syrova zelenina (paraziti,taky mame v rodine zkusenost) atd. Lide,kteri v takove zemi ziji,se rodi prokazatelne odolnejsi,my mame s jejich banalnimi nemocemi velky problem.

priefi
20. čer 2018

@simkrk nejela bych tam sama, natoz s ditetem a uz vubec ne s miminkem

babanci
20. čer 2018

@priefi To jsem taky tvrdila...než jsem viděla Rudé moře a podvodní život v něm. Dneska létám nejraději tam.

babanci
20. čer 2018

Nedávno jsme se z Egypta vrátili, byli tam s námi v hotelu babička a děda s vnoučaty. Děti 5 a 4 roky a úplně v pohodě, prý. Obdivovala jsem se jim, ale říkali, že je to úplně v cajku.

balogis
20. čer 2018

@simkrk ja tam byla před devíti lety s dcerou když ji bylo 4 a půl měsíce,bylo to parádní,ale musela sem vše sterilizovat a prevarovat,za me dobrý,ale doktorka mi to silně neschvalovala.Uzily sme si to.Dnes bych do toho asi nešla.nevím proč,ze bych zmoudrela?

suzyz
20. čer 2018

Já radím nejezdit. Ono s plně kojeným miminkem je to skoro lepší, než s batoletem, protože to miminko alespoň nemá šanci něco chytnout z jídla/vody. Při tom rozhodování není moc čeho se chytnout - je to tak 50/50. Buď tam prcek něco chytne a budete si to vyčítat, nebo nechytne a pak to bude fajn dovolená. Ti, co nic nechytli, říkají, že je to fajn a jsou rádi, že jeli, to je normální, akorát předem Vám to nikdo nezaručí a to riziko opravdu není malé (již z reakcí tady je jasné, že tam prostě občas někdo něco chytne...).

anadriewen
20. čer 2018

Ahojky,v Egyptě jsem byla 3x a 3x jsem dovolenou proprujmovala.U mě absolutně nemá vliv,co jim,zda piju po ránu slivovici,atd.Nejhorsi na tom bylo,ze prujmy provázely bolestivé křeče v břiše a pocity na omdleni,jednou jsem po návratu domu skončila na antibiotikach.O téměř nesnesitelnem vedru a opravdu spalujicim slunci nemluvě.Mam syna (20 měsíců) a do Egypta bych s nim vzhledem k mým zkušenostem nejela,neumím si představit,ze by prožil to,co ja.Je spousta jiných a v mnoha ohledech bezpecnejsich zemi,kam se dá cestovat s miminkem.Chapu,ze Egypt se dá pořídit “za par korun”,ale podle mého názoru to nestojí za to riskovat.Pokud bez Egypta nemůžeš žít,pockala bych,až dítě trochu odroste...

balogis
20. čer 2018

@anadriewen hlavně dnes je Egypt uz úplně o něčem jiném než dřív.mám tam známé a poprvé sem tam byla před patnácti lety,byla to nádhera,dnes je turistické centrum kde z tebe chtějí jen vytriskat peníze,to můžeš na koupák.památky nádherné,ale ty sem si objela ještě než sem měla děti,s nima by to nešlo.Za ne když placnout k moři s dětmi a užít dovcu tak třeba Chorvatsko.

simkrk
autor
20. čer 2018

Dekuji vsem za reakce.. 🙂 uvidim jak se rozhodnu, urco se poradim i s dr. 🙂 ona nas chce vzit tchyne na dovolenou, jinak by měe to samotnou nenapadlo... 🙂 uz jen z financniho hlediska.. 🙂