Zdravím, viem že je tu už pár takých príspevkov ale aj po prečítaní som nenašla nič čo by ma zaujalo. Rada by som keby mi niekto poradil dovolenku vhodnú pre rodiny s malým dieťaťom a aby to spĺňalo tieto kritériá:
-cesta nie príliš dlhá, tak max 2 - 2.5 h lietadlom /vlastné auto nemáme/
-pláž kamienková, alebo najlepšie ak sú 2 druhy pláží - kamienková a piseková /ja osobne uprednostňujem Chorvátsko/ s pozvolným vstupom do mora
-zákutia, nie preplnené letoviská /nie také tie klasické pláže čo je len pás bez tieňa a stromov, a sú tam len nasáčkované slnečníky jeden vedľa druhého, ale skorej sa mi páčia také kde je aj tieň - napr ako bývajú tie borovicové pláže v Chorvátsku/
Mohlo by to byť plná penzia alebo All inclusiv.
Vďaka za tipy.
@popellka no ja som tehotna, chcem ist este km sa da potom to bude komplikovanejsie a do 2 rokov je dieta zdarma tak aj to chcem vyuzit
@ciernavila - aha ty čekáš miminko, tak to gratuluju 😉 ani se nedivím, že toho chceš využít. Kamarádka s malou holčičkou letí do Bulharska, že je tam rychlý let, hotel mají u pláže, je tam docela levno a prej si malá vyhraje na písku 😎
@popellka v Bulharsku som bola, ale tam bola spina, aj more kalne a meduzy. Ale bolo tam lacno to je pravda.
@ciernavila My byly s malou v Turecku a Recku bylo tam moc hezky a čisto,letos dáme jenom Italii 😉 štastnou ruku při výberu
My letime s malou na Korfu,do pronajaty vilky se zahradou,hned u more.uz se nemuzeme dockat.na korfu je vic druhu plazi,klidek..
tak ja som uz vybrala, dufam ze to vyjde. 5 hviezdickovy s pieskovou plazou na ostrove Kos, ultra all inclusive, bol last za super cenu. Aj transfer z letiska je kratky a na holidaycheck mal vysoke hodnotenie, tak dufam ze budeme spokojni.
ciernavila, můžu vědět, v jakém budete hotelu, popř. od jaké cestovní kanceláře?
Sháním se po něčem podobném, Kos mě také napadl, píšeš, že cena super, na jak dlouho jedete a cena?
Pokud to není tajné 🙂 ?
My chceme jet až po 15. srpnu a také na LAST MINUT 🙂 , tak bych se nechala inspirovat 😉 Děkuji!!
@katulen napisem do posty
Ahoj, konzultovali jste nějak s doktorem, od kolika měsíců/let je už bezpečné pro dítě létat letadlem? Taky přemýšlíme, že někam pojedeme, ale synovi je teprve 13 měsíců a tak si netroufnu ho brát do letadla...
@ciernavila muzu se taky zeptat na podrobnosti ? Hlavně jak dlouho se leti? A jak se pak dostanete na ostrov ?a jaka ck ? 🙂
@seb leti sa asi tri hodiny, ide to rovno na Kos, transfer z letiska 15 minut. Ten nas zajazd ponukaju - Fischer, Firo tour, Blue Style. tusim aj NEckermann alebo Exim tours. JA som prestudovala vsetky zname cestovky a vsetky hotely co ponukaju a oni sa tam viacmenej v poonuke kazdeho tie hotely opakuju len sa lisia mierne cenami alebo datumami odletu.
Ale urcite to ponukaju aj viacere cestovky. Ja som pozerala ponuky hore uvedenych a este Vtt a Alexandria tours. Je mi to jedno s ktorou pojdem, ja osm si obvolavala aj priblizne hodiny odletu /aj ked je riziko ze sa to moze este zmenit/. Nechcem totiz letiet o 5 rano, lebo sme bez auta a do Prahy sa trepat s malym dietatom taxikom, no neviem...neviem ci taxiky maju aj tu detsku sedacku od 11 kg.
Hlavne odporucam stranku holidaycheck. Tam su hodnotenia tych hotelov uvedene na percenta a realne fotky od ludi co tam boli. Ja som si potom uz na zaklade toho hladala hotely co splnali moje podmienky - hlavne cistota. A tie co u mna presli som googlila ze ktore cestovky ich ponukaju a ci mi vyhovuje termin. Takto som sa dopracovala k mojim favoritom. Cestovky si tam daku original fotky od hotela, ale predsa len ludia ked tam boli nafotili napr pavuciny a humus za WC, alebo plesen na zaclone v kupelni a podobne kraviny 🙂 Takze kolko krasnych hotelov som takto uz vylucila. Ci uz kvoli spine, ci vela kamenov vo vode, ci kvoli nespokojnosti s personalom alebo necerstvym jedlom. To v katalog clovek nenajde, niet nad recenzie.
@seb let trva na Kos z Prahy 2 a pol hodiny som teraz pozerala. To je nic. Maly cestoval na SK vlakom a k tchyni sme sli 8 hodin a pritom je to blizsie ako Kos 🙂 a cista pohoda. Este sme aj dva krat presadali.
@ciernavila , moc díky za ty typy , hlavně ty recenze, to je prima, hned na to kouknu, a na tom Kosu jsou i písečné pláže? já bych raděj písek, aby tam mohl malý chodit bos, protože mi do sandálků nevleze bez ponožek 😎
@seb ano tam su vacsinou piesocne alebo piesocno-kamienkove
@seb tak hura zajazd zaplateny, v sobotu letime. Tu vidno aj plaz tu pieskovu:
https://www.youtube.com/watch?v=y5YyFuxsQBI@ciernavila , jééé tak si to užijte, vypadá to tam super, pro nás by to bylo na srpen už moc drahý, nakonec jsme se rozhodli na začátek července Paříž a moře v srpnu, podle toho , jak zvládnem letadlo, tak se rozhodnem , jak daleko ;)
bolo to úžasné, paráda, uplna spokojnost
@ciernavila mohla bych poprosit do IP o název hotelu? a co jste malému dávali jíst v hotelu?
My sme boli v Dubaji, keď mal malý 13 mesiacov. Žiaľ dovolenku sme museli skrátiť kvôli zúbkom. Malý bol celý čas nervozny a ked dostal horúčky, vrátili sme sa domov. Takže toto leto dovolenka nehrozí. ☹ ☹
No vidíš, manžel nechce s naší dcerkou letět, že je na to ještě moc malá ☹ ☹ ☹ takže já si na moře asi ještě počkám 😢 ale slyšela jsem, že pro malý děti je hodně dobré Bulharsko 😉 😎