Ahojte vsichni muzete nam poradit . Chystame se v cervenci na dovolenou do Vysokych Tater a mame chlapecka 1a 3 mesice je dobre brat sebou kola nebo jen krosnu a jeste muzete nam doporucit nejaka pekna mista moc dekuji
Zanetke moc dekuji urcite vsechno co jsi napsala tak zkusime omrknout Lukasek je opravdu v pohode v krosnicce tak snad uvidime vsechny krasy Slovenska 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Ahojky, já bych ještě připojila Sliezky dom, tam je taky moc hezky, ale obcas tam dost fouká. A Zelené pleso je opravdová krása, a doporučila bych cestu přes Plesnivec (výchozí místo Tatranská kotlina), hodinově to vyjde skoro stejně jako kdyby jste šli z Tatranských Matliarov, a cesta je mnohem zajímavější, jen začátek do kopce skoro až na chatu a pak nádherným údolím..............hm Tatry jsou tak mojí srdcovou záležitostí, mohla bych o nich mluvit hodiny 🙂 Chtěli jsme letos, ale jaksi se podařilo mimčo, tak zase o rok odkládáme 🙂
Supr moc dekuji bu bu urcite se vsude zkusime mrknout uz se moc tesim 🙂
Oživuji toto téma. Chystáme se v létě do Tater, ještě nevím, zda Vysoké či Nízké. Nemáte někdo na dobré (ne luxusní a náročné) ubytování v rodinném penzionu či hotýlku, chalupě, chatkách? Pro 2 dospělé osoby a 3l dítko. Chtěli bychom pak podnikat kratší tůry po okolí (pouze pěšky+krosna) ...uvítali bychom nějaká zvířata v okolí, třeba i farmu, kolibu...kde by prodávali produkty (ovčí sýry atp...)...a příp.možnost jízdy na koni...spíše taková přírodní dovolená, ale s ubytováním vhodným pro malé dítě...(el, voda, sociální zař.na pokoji,možnost polopenze) avšak žádný luxus. Díky moc i třeba jen za tipy na místa...
Nikdo?
Ahoj
my jezdíme do Štrby ve vysokých Tatrách.V okolí je spousty míst kam jít ať už náročnější nebo kratší a klidnější trasy,my byli v loni na podzim s ročním prckem a s krosničkou jsme si to tam báječně užily.
http://ubytovani.pampeliska.cz/strba/privat-spo... sice jezdíme do jiné chaty - podnikové ale toto jsem našla na netu a myslím že přímo ve štrbě bys našla takových privátů víc 🙂
@myskyva děkuji za tip, pokoukám dál v okolí 😉
Ahoj, tak my se taky chystáme do Vysokých Tater, konkrétně v červenci do Tatranské Lomnice, hotel Urán. Jedeme 3 dospělí a 2letý syn, máme zaplacený rodinný pokoj. Vyšlo nás to pro jednoho na cca 6 tisíc i s polopenzí (bez dopravy, pojedeme vlakem). Jsem na to taky moc zvědavá, byla bych moc vděčná za jakoukoliv informaci o výletech do okolí. Můžu se zeptat, jakou máte krosničku?
@hanisek my ještě přesné místo nemáme...tak uvidíme. Jet se chystáme autem...nakonec tedy sami, jen já, babi a syn...Krosničku nemáme žádnou, nikdy jsme ji ještě nepotřebovali a sama se synem neturuju, ikdyž bych ráda, takže my si nejspíš pujčíme a zalovíme někde po známých 😉 ,jelikož na jednu dovolenou se mi nevyplatí ji kupovat.
My letos jedem do Demänovské doliny a našla jsem za supr cenu supr ubytování...http://www.jasnabungalovy.sk/ ještě jsme tam nebyli, tak nemůžu refererovat, ale vypadá do dost dobře....🙂
@poup tak něco takového si představuju, chatky i bungalovy...v přírodě...prokoukám to. Kdy asi jedete? Že třeba stihneš i poreferovat? My se tam dostaneme až tak někdy v srpnu, abych už měla nárok na dovolenou...
ahojte, doporučuju tohle ubytování: http://www.unimilk.sk/salus/index.php
jezdíme tam již několik let několikrát do roka, paní domácí úžasná paní, všechno čisté, několik apartmánů je velkých, jako byty 3+1, ale pokud se jedná o 2 dospělé a jedno dítě, tak má jeden malý apartmán, který stojí myslím okolo 35 eur na den, teď nevím přesně, je to kousek od centra Lomnice..
@hanisek na Uranu jsme byli před 3 lety a byli jsme zklamaní, takový komunistický hotel, nic levného, ale služby tomu neodpovídaly..
jinak výlety jsme dělali s malým v krosně na Zelené pleso, Na skalnaté jsme vyjeli lanovkou a pak pěšky po Tatranské magistrále na Hrebienok, pak jsme byli na Popradském plese.....těch krásných tůr je tam spousta....
@poup tak jsem to zkoukla, vypadá to opravdu dobře. Napsala sem si o ceník a uvidíme...je tam i dost vyžití a třeba já bych se hrozně ráda projela i na koni 🙂
@ia. díky za další tip 😉 ,mohu se zeptat, jakou krosničku máte? A jak Vám vyhovuje? Malej je teda hubenour a váží jen 10,5-11,5 kg...ale i tak, aby byla pohodlná pro něj i pro nosiče...a to budu já (mám 164 cm a 57 kg)...Nebo jestli se nevyplatí to už nebrat a pak ho nějak odnést na zádech, jako na koníkovi třeba...co myslíte, pro 3 leté dítko? Vyplatí se to?
@kikimaruska jejda značku nevím, podědili jsme ji po známých, ale je hodně vystlaná, je tam stříška, což je dobrý a manžovi se dobře nese...malý měl vloni v létě cca 15 kg, takže se pronesl, letos má cca 17kg, ale rozhodně ještě krosnu doporučuju, to byste s ním nikam daleko nedošli...Vloni jsme byli se známýma, jejich malá měla 3 roky a v pohodě se nosila, letos s nima jedeme zas a říkali, že krosnu ještě berou, ale budou to střídat....
@ia. tak díky, to určitě pujčíme tedy. On malej sice chodí, ale i ted se vozí v kočárku, když pravidelně spí poo a abychom někam došli po obídku, to bude zrovna unavenej a zralý na spinkání...a s kočárem tam asi určitě nepochodíme 😉 . Tak já nějakou určitě s sebou seženu.
@poup Před několika lety jsme byli na tom samém místě se sestrou (ještě bez dětí) a bylo to super! Byli jsme sice až v září, ale naprostá spokojenost, tak snad budete taky!!! Určitě si udělejte výlet na Chopok, do ledových jeskyní a nedaleko jsou i partyzánské bunkry z 2. sv. v. 🙂 Nebyli jsme motorizovaní, ale kousek od bungalovů je zastávka autobusu a všude jsme se v pohodě dostali 😉
Tak nám poslali už ceník z Jasné i nějaké povídání k tomu a už jsme se s mamkou (babičkou) shodly, že vyrazíme tam 🙂
kikimaruska: Jedem od 30.7., tak když tak pak písnu, ale myslím si, že to bude ideál...
@poup jasně, babička je nadšená, i dědovi se to líbí...že se nám tam určitě bude líbit 😀 ,Babi tam byla jako malá několikrát ještě s tatínkem,tak to bude i vzpomínka....hned referovala, že pojedem do toho Liptovského Mikuláše, někam se vykoupat, podívat se na Chopok i k tem koníkům....užijem si to 😵
@kikimaruska já se taky už moc těším..tchán v Liptovském Mikuláši vyrostl....vysadili tam s taťkou prý kus lesa u Liptovské Mary..atd...prostě taky má vzpomínky a už mi píše elaborát, kam všude se máme podívat... 😀
Takže zarezervováno a jedeme v týdnu od 27.8 🙂 . Jednání uplně ukázkové, reagovali mi na emaili i druhý den, přestože byl víkend, napsali odpovědi na všechny otázky a už máme i zarezervovaný termín, přestože platbu zálohy mi posunuly na duben a příp.by nebyl problém dohodnout se i jinak. Už se hrozně těšíme 🙂
My se taky chystáme, jen bych chtěla maminky poprosit o tip, kde se dá jezdit i s kočárkem-golfkama? Porádíte někdo? vím o štrbském plese a cestě na Hrebienok. Diky
ještě bych chtěla poprosit o tip,co je k shlédnutí v tatrách při nepřízni počasí...
Ahoj... ubytko > http://www.hotel-crocus.eu/ ... doporucujem, boli sme minule leto a boli sme velmi spokojny.
Pekne miesta> Samotne Štrbske pleso, Popradske pleso, Hrebienok a stunenovodske vodopady, prípadne ak ste v dobrej kondicke a drobcek je pohodak tak zamkovskeho chata, potom skalnate pleso(lanovkouä a moja srdcovka .. zelene pleso...
Prajem krasny pobyt.