Dovolená ve 3. trimestru v ČR

pap8
9. únor 2017

Ahoj, musím si vybrat dovolenou, takže před porodem budu mít ještě dost volna. Chci někam s manželem vyrazit, ale jsem bez nápadu. Jednak je zima a aktivity jsou omezené, hrady zavřené, lesy a procházky zamrzlé, lyžovat nepůjde, tenis už taky nedávám, do sklípku nemůžu, wellness, masáže taky nic a tím mám vybité všechny své záliby. Poradíte?

netopejr
10. únor 2017

Proc musíš? Zaměstnavatel Te nutí?
Po MD by Ti ji proplatil, too ke pro Tebe výhodnější.

astyna
10. únor 2017

Tak já jsem šla taky hned před nástupem na MD na dovču, zvýšilo mi to průměr na výpočet PPM, navíc jsem dostala skoro výplatu navíc.

My pojedeme se synátorem a manželem do Prachovských skal na wellness 🙂

absintka19
10. únor 2017

Presne, mezi MD a RD si ji vyber-hezky se proplati (muzes brat rodicak z UP a zaroven dovolenou od zamest.). Je to jedna z moznosti kdy s vybranim dovolene zamestnavatel nemuze nesouhlasit.
Jak rika @netopejr. Ted moc vhodnych aktivit nebude, ale po MD se uz neco najde ;)

pap8
autor
10. únor 2017

Já dělám dvanactky do 11 do večera, takže si vyberu dva a půl týdne dovolené, zbytek mezi md a rd. Už budu ráda doma a ne se tahat s pupkem a pracovat na plnej vykon takhle večer, špatně se soustředím..
Jinak jak je to holky s wellness? Do vody se nebojim, byla jsem plavat uz v bazenu a strach nemam, ale teplá voda, virivka a sauna, jsem zvykla, ale nevím...

absintka19
10. únor 2017

@pap8 ja chodim u nas do wellness, do bazenu, mame zde teplotu vody 32, a sem tam si dam i bublinky 🙂 do pary ani sauny nechodim 🙂 ja teplo moc nemusim 🙂 takze si vystacim s vodou 🙂 mam takovou tu penovou 'trubku' a skvele nadnasi, zada si odpocinou skvele.

luska__
10. únor 2017

@pap8 masáže jsou přímo pro těhotné a welness se taky smí ne? jen bych si vzala do jakéhokoliv bazénu ten spešl tampon. Bez něj bych nešla do žádného bazénu natož vířivky, která se hemží všímsi

jitavrtule
10. únor 2017

jen pro upresneni - dovolena se mezi MD a RD neproplaci. To je dost casto opakovany omyl. Pokud trva zamestnanecky pomer, pak musi zamestnavatel umoznit dovolenou mezi MD a RD vybrat. Zda se to jako to same (realne proste dostanete penize na ucet), ale neni - je potreba si uvedomit, ze kdyz jste (technicky) na dovolene, muzete dostat vypoved.
jedina situace kdy se dovolena proplaci je pri ukoceni zam pomeru, pokud nejaka zbyva, pak se proplati.
K tematu - nevim odkud jsi, ale co treba Ostrava - naky kulturni vyziti by se tam jiste naslo, zamek zabreh ma nadherne ubytovani a vytecnou restauraci plus delaji ruzne pivni koupele a wellness. Prochazky se tam taky daji, kdyz bude pocasi, muzete si vylezt na haldu Emu 🙂 Pro me coby Prazaka to byl docela zazitek.
Asi bych se uz vyhla horke saune a virivkam, ono tam viri kde co, je zbytecny si tesne pred porodem zadelat na naky blby potize, i kdyby jen kvasinky...
A teda nabizi se vzhledem k pozehnanymu stavu i proste jen gastroturistika - zrat muze clovek az do konce 🙂 my se treba uz dlouho chystame sem na sumavu:
http://www.ustepana.eu/kontakt/
a to by se urcite dalo spojit jeste s necim dalsim.