Ahoj děvčata, v lednu jedeme s manželem na "pozdní svatební.cestu" a taky by jsme tam chtěli i začít snažení. Máme letenky do Bangkoku kde budeme 3 dny a pak přelet na Krabi. Koupili jsme zatím jednosměrnou letenku, protože zatím nevíme jak dál. Chtěla bych vás požádat, vy co jste tam byly v posledních letech co by jste nám doppručily a kam by jste jely? Kde se vám líbilo a kde naopak ne? Co jsem našla diskuze tak jsou hlavně z roku 2009-2010 a za tu dobu.se tam asi nějaké věci změnilx a tak bych ráda nějaké čerstvější. Omlovám se za překlepy,.ale.píšu z mobilu a trochu zlobí. 🙂 Děkuji
Naši byli předloni a už by nejeli. Je to samozřejmě náhoda, ale z písku si přivezli nějaký broučky, co jim zalezli pod nehty, a oboum museli strhávat několik nehtů, můj bratr tam byl letos a taky nebyl úplně nadšený- i když noční život prý na jedničku.
tak jen tak v rychlovce, páč je ségra v práci....krabi prej děs....a doporučuje Ko tao, ko samui....
Jinak co si pamatuju, tak říkala, že jim tam hodně jezdí Němci, takže smlouvat s Čechama moc nepotřebují...Kdysi zkoušeli něco usmlouvat a prej je prodavač poslal sprostě do pr.....Ceny stejné jak na Ali express, že myslela, jak si ta nakoupí, ale nakonec nedovazela celkem nic....ale fotky měla nádherné, takže závidím...poprosím ji, at se orzepíšu a hodím to sem...ale až třeba odpoledne
Tak prej na Krabi byli švábi, bordel a nic moc pláže a moc doporučuje ty dva ostrovy Ko tao, ko samui.... nebo co to je, že to je fakt nádhera a že ten jeden patří mezi 10 nejkrásnějších ostrovů.....tak snad Vám to trošku pomůže a třeba vám to krabi tak hrozné jak ségře nepřijde...
@kopruz ahoj ja jsem byla v thajsku v roce 2012. Byli jsme dva dny v Bangkoku určitě stojí to za to...nákupy, jídlo, chrámy ale jen na den - dva dny jinak pryč z tama na nějaký ostrůvek🙂 my byly na Ko Phanganu a z 5 dní nám 3 dny propršelo 😒 pak jsme jeli na Krabi tam jsme měli krásně...pláže dlouhé, bylo tam spoustu krabů, odpoledne byl odliv...mno a pak jsme jeli na Phi Phi na výlet a tam se nám nejvíc líbilo
@kopruz My jsme byli vloni, Thajsko jsme jen projeli na sever, v Bangkoku jsme zůstali asi 3 dny, pak jsme jeli Chang Mai a Chang Rai, pak jsme projeli teda Laos a nakonec jsme se chtěli vrátit do Thajska na pláž, ale byla nám spíš doporučena Kambodža, takže jsme byli nakonec na 10 dní v Kambodži na jednom ostrově a úplně nááádhera....málo lidí, za rozumné peníze, což prý v Thajsku už moc není :(
@kopruz jojo určitě stojí zato, procestovat více ostrůvků než být na jednom místě. My jsme letadlem a pak lodí... jinak jako svatební cestu bych si vybrala spíše nějakou romantiku třeba Dominikánskou 😉...manžel měl rozlučku v Thajsku...je to spíš divočina, ale i když na ostrůvkách romantika je 😉 Jinak už to Thajsko není tak levné jak dřív a hromada turistů to je pravda!
My byli loni v dubnu, takže celkem aktuální info, i když koukám, že co člověk, to názor 🙂
Byli jsme na téměř 4 týdny, takže myslím, že jsme toho stihli dost.
První dva dny v Bangkoku a před odletem ještě jeden den, klidně bychom to bývali prodloužili, kdyby to šlo, je tam dost věcí k vidění, ať už se jedná o plovoucí trh, wat po, zoologicka zahrada, plno skvělých možností na nákupy.
Pak jsme meli letenku na Krabi, z Krabi na Lantu, potom na Koh Samui, Ko Pha Ngan a nakonec Koh Tao. Stihli jsme toho opravdu dost. Kdybys chtela, klidne napiš IP a na cokoliv se zeptej. Ŕíká se, že už to není tak levné jako dřív, ale mě to teda nepřišlo (nemám s čím srovnávat), ale pokud to někdy bylo levnější, tak to už to vše dávali zadarmo asi :D Možná co bych z celé naší cesty vynechala byl Koh Samui, to už je fakt provařený turistama, stejně jako Phuket, tam jsme ani neuvažovali jet...Chce to pročíst cestopisy a alespon hrubě to naplánovat. Z ČR jsme si třeba koupili letenky vnitrostátní a pak jsme zjistili že levnějc by bývat vyšel vlak, což by byl další zážitek navíc.
My to měli víceméně taky jako svatební cestu, i když jsme jeli ještě s dalším párem, vrátila bych se hned!
ahoj holky, taky se přidávám, letí v listopadu do BKG na tři dny, pak 6 dní na Ko Lantu a pak na 5 na Krabi, jsem na to zvědavá🙂 chceme hlavně výletovat🙂 někdo typ na ubytování na Krabi? díky moc K.
@kopruz Ahoj my sice žili v Šanghaji ale v Thajsku jsme byli na dovoleny už 3x. Klasika je phuket ale ne ta centrální plaz teď si zaboha nevzpomenu na jméno te plaze. Mohu dohledat. Doporučuji půjčit si motorku a projet ostrov naleznete překrásné méně přístupne plaze kde je to Nadherne a romantické. My jsme proti masivnímu turismu. Krabi opravdu nic moc. Phi phi pecka ale předražena. Štaci si tam udělat výlet třeba na dva dny kvůli zážitkům. Ale předražene. Koh samui vede. V celem Thajsku i Vietnamu jsou písečný blechy. Koupís tam tygři mast a pokaždé si pomazte kotníky zápěstí proste tepny a mas vystaráno. .
@kopruz manzel byl v thajsku 2008, coz uz je sice dele, ale snad se to tam zas tak moc nezmenilo 🙂 kazdopadne byl naprosto nadseny a do dnes to povazuje za nejlepsi destinaci kde byl a to jsme exotik navstivili docela dost 🙂 bohuzel cestovani planoval kamarad se kterym tam byl, takze si narychlo nevzpomene jak se to jmenovalo :D:D ale obecne pry dobry sever, okoli james bond insland a plazova oblast tam kde neni Phuket - konkretni, ze ? :D ale obecne krasne, hodne co videt, bezpecno, skvele jidlo a hodne levno (smlouvali a usmlouvali teda vsude)
tak za mě Krabi taky nic moc, Phi Phi super, Lanta super a Pkuket taky nebyl špatný 🙂
Byla jsem letos na vanoce a silvestra. Projeli jsme Thajsko od Bangkoku az po Krabi. Nej bylo pro me Ko Tao. To byl hotovy raj a romantika! 🙂 Pak se mi moc libil silvestr v bangkoku. Ale thajsko me moc neuchvatilo. Mnohem lepsi byla kambodza, to byla naprosta pecka! Zklamana jsem byla z Krabi a Phi Phi. Krasna mista, to ano, ale uz znicena tou masou turistu a snahou se jim za kazdou cenu zavdecit..
Jinak jsem uz projela temer celou jihovychodni asii a thajsko pro me bylo to nejhorsi. Moc turistu, vse pro turisty, moc komercni, .. Ale pro lidi, kteri jedou poprve do asie je to myslim dobre. Pro zkusene cestovatele ne. Je to jen muj nazor. I presto vsechno se mi v Thajsku libilo, ale jednou stacilo. 🙂
Navic poprve v zivote jsem mela na dovolene strevni potize. A to jsem byla v mnoha zemich s mnohem horsi hygienou. Presne na stedry den na Phi Phi. Vsem nam tam bylo spatne, teklo ze me ze vsech otvoru, ale za 24 hod jsem se z toho dostala, manzel a kamarad za 12 hod, kamarad za 3 dny, znami co shodou okolnosti byli ve stejnou dobu primo v Krabi, taky ti meli krizove 3 dny a pak mesic trvajici slabsi potize, museli se pak prelecit. Takze urcite s sebou neco na prujem a zvraceni. I kdyz v Thajsku primo poridite v pohode leky a asi budou lepe pusobit nez ty z CR. Ja se z toho vylizala bez leku (byla jsem prvni a nebylo nic k dispozici), kluci uz s pomoci sirupu, ktery nam v hotelu dali. Jinak jih Thajska je dost drahy oproti severu.
Jeste bych doprucila neco na lod, proti zaludecnim nevolnostem. Kdyz jsme pluli z Ko Tao na pevninu, tak vic nez pulka lode zvracela. My byli v pohode. 🙂
Za me by jste meli navstivit spis Koh Samui a Ko Tao. To byla naaaaadhera!!!
@teeerez bohužel rok 2008 a 2015 je v Thajsku sileny rozdíl. ...my tam byli poprvé v roce 2009. To byl ráj na zemi. V roce 2014 to byl sakra rozdíl. Vse moc komerční , draho oproti roku 2008 a šílene Rusaku. I menu v každé restauraci v azbuce. Plaze přeplnene. A jen o rok později jsme si povšimli jak silnou rychlosti mizí prales na úkor nových hotelových komplexů. ... takže za nás do třetice všeho dobrého Thajsko nám stačilo. Je mnohem vic krasnejsich destinací než dnes už proflaknute Thajsko!
@cernalu spali jsme pod sirakem na Phi Phi na Maya Beach, kdyz to na me prislo, proto bez leku. ☹ Na kluky to prislo az na hlavnim ostrove. Celou noc jsem litala po plazi a jenom blila, blila.. Prujem nastesti ne, ale nekolikrat jsem se pekne pocurala, nastesti jsem s sebou mela nahradni kalhotky, pak uz jsem behala zvracet bez kalhotek.. No, fakt divoky to bylo. Myslela jsem, ze umru! To Phi Phi je nejak proklete, vsichni znami tam meli taky takovou "posledni hodinku".. Ale zas ty ostrovy jsou nadherne a za navstevu stoji, ze? 🙂
my byli loni na Ko Phanganu a bylo to překrásný. Pak ještě Bangkok, železnice smrti, národní park. Ale Ko Phangan byl nejlepší a jela bych zas, kdyby to nebylo tak hrozně daleko.🙂
Zkusím se zeptat ségry, ta tam byla loni....mám pocit, že Krabi moc nechválila, ale podám info:o)