Napište mi prosím kam všude se v Liberci a Jablonci podívat, případně jinam poblíž Liberce. Budeme tam na týden s pětiletou dcerou, takže hlavně něco pro děti. A můžete dát typ na dobré restaurace v těch městech. Díky všem 🙂
@vanilka_eva byla jsem předminulý týden s pětiletým synem na dovolené v Liberci. Každý den jsme byli v ZOO, líbilo se mu i v Botanické, úplně nadšený byl z IQ parku (od 2 let - a rodiče se taky vyblbnou🙂, i v IQ Landii (ta je sice od 8 let, ale tak tam jsme tam strávili pár hodin)
@bervidova byli jste i v lunaparku v Babylonu a v tom aquaparku?
@vanilka_eva V Liberci je skvělé bistro Mikyna. Nebo pak třeba pod Ještědem restaurace Domov.
Super restaurace hlavně pro deti (super detsky koutek) je v restauraci Zoo 1320 (u muzea) a Kavarna v zahradě (u městského bazénu ). Pokud jste na turistiku, da se jit na libereckou Výšinu, kde take dobře vaří. Pekny výlet je v Dolánkách u Turnova po cyklostezce nebo na Frýdštejn. ( restaurace Kovárna)
@vanilka_eva ne,ne, lunapark ho nelákal a já nejsem člověk, co vyleze v plavkách, pokud je na 100 metrů ode mě člověk 😀
Souhlasím s Libereckou výšinou, tam jsme byli ubytovaní, je to netradiční a moc pěkné místo - dá se tam "vyšplhat" i přímo od brány do ZOO, je to sice jen kilometr, zato pěkně vzhůru ☹ A Dolánky jsou bezvadné - každoročně chodíme stejnou trasu: vlakem z Dolánek- Dlaskův statek, kolem vody, kafíčko u Zrcadlové kozy, pěšky přes Zbiroh, přes Suché skýly až na Malou Skálu.
Ahojky. V Jablonci je hezká procházka okolo přehrady Mšeno. Nádherné jsou Nejvyšší vodopád Pančava ČR v Liberci. Pak třeba muzeum hraček v Jablonci. V Liberci je hezká zoo nebo botanická zahrada, Babylon no a pak třeba krásné velké hřistě pro děti : Šťastná Země.
Určitě napíše ještě někdo víc 🙂 . Jinak kousek od přehrady Mšeno je Italská restaurace : restaurant 59 ( Apart hotel ) kde mají posezení venku a pro děti pirátskou loď 🙂