Ahoj, řadu let jezdíme na dovolenou do severní Itálie. Příští prázdniny jsme se ale rozhodli pro změnu. Chceme se vypravit autem do Kalábrie. Ubytovat bychom se chtěli někde v okolí města Tropea. Chtěla jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti s touto oblastí a hlavně - která místa mi doporučujete navštívit 😉 .
Diky za informace 😉 .Nejvíc se bojím té cesty. Je to přeci jen dost daleko. Pompeje bych chtěla určitě navštívit. Plánuji strávit 2 týdny v Kalábrii a vlastně jeden na cestě. Ještě jsem se chtěla zeptat - měli jste tam medúzy? A byli jste na výletě na Liparských ostrovech?
@mart.s. Ahoj, já tam byla už dvakrát, a letos plánujeme zase 🙂 je to podle me jedna z nejhezcich lokalit Stredomori. Je tam krasne teple more, jsem zimomrivka, v Chorvatsku do vody ani nelezu, a tam vydrzim i hodinu. Taky pekne ciste. Je tam minimum cizincu, protoze je to hodne daleko. Vidis tam takovy ten tradicni italsky zivot. Ubytovani je tam levnejsi, nez v jinych castech Italie, a tak stejne v restauracich. Krasna priroda, da se dojet na Etnu. Pokud mate dost casu, doporucuju po ceste zastavku v Rime na takove dva dny, jednak se tim ta cesta rozdeli (ono prece jen 2000km naraz je drsne), a jednak neco uvidite. Pak taky doporucuju Pompeje. A co se tyce Tropey - vyborna volba! My bydleli tady http://www.villaggiololivara.com/ - ale je to jeste tak 2km od centra (na druhou stranu ceny mnohem nizsi nez v centru)