Dovolená v Egyptě, ano či ne?

hanulka91
22. led 2017

Ahoj maminky,
snad mě neukamenujete za můj dotaz 🙂
Ale už mapujeme kam by jsme mohli vyrazit na dovolenou. A poměr cena výkon je nejlepší Egypt, ALE je to bezpečné? Vyrazili by jste tam se svými dětmi? Já tam byla mnohokrát, ale moje poslední návštěva tam byla v roce 2012. Vždy jsem byla nadmíru spokojená a Egypt patřil k nejoblíbenějším místům, které jsem navštívila.
V poslední době se všude dějou hrozný věci a já si nejsem jistá zda by taková dovolená byla bezpečná?

pekluska88
22. led 2017

Řekla bych,že vzhledem k tomu,že už teď máš pochybnosti,tak že by ses na takové dovolené asi necítila dobře... Osobně bych do Egyptu v současné době necestovala ani sama s manzelem,natož s dětmi. S miminkem bych se takové destinaci vyhla obloukem i kdyby tam byla příznivější politická situace.

lv
22. led 2017

Já bych nejela, jsem strašpytel. Itálii od půlky nahoru 🙂

petruuushkaaa
22. led 2017

@hanulka91 ahojky, zvazila bych jak mas stare deti 😊 ja myslim ze prckove si to moc neuzijou a vy se budete za nima honit a omezovat se, takze si to taky neuzijete. A mela bych strach ze strevnich potizi a z prehrati.. zvaz to, radsi bych volila treba Spanelsko nebo uplne nejviv Chorvatsko (tam odsad je to domu kousek) 😉 letadlem az s detma od 10 let, driv bych do toho nesla, leda bez deti 😊

kaja2016
22. led 2017

@hanulka91 hele ja jsem opravdu hodne ustrasena, takze nejezdime/nelitame mimo CR nikam, myslim aktualne, kvuli terorismu. Ale ten Egypt me prijde teda prvni na rane. Tam urcite ne. Samozrejme nic se stat nemusi, ale situace neni zrovna dobra a Buh vi, co spusti Trump....

astyna
22. led 2017

My byli před 2 lety v Tunisku. Týden po našem návratu vystříleli náš hotel. Takže asi tak. Je to sousední země, mě by ani Egypt nelákal.

Vždyt i u nás je krásně 🙂

kituska20
22. led 2017

Byli jsme pred 6ti lety a byla to ta nejkrásnější dovolená! Bohužel, po tom co se děje už jsme smíření že se tam asi v životě nepodíváme, veliká škoda.
I tak bylo ale bezpečno jen v hotelu! Jakmile se vyšlo ven málem nás unesli, nebýt odstrelovacu co jsou tam v zákopech a policajtů všude asi jsme někde prodaný. 3 blondýny v Egyptě no.
Ale v hotelu to bylo nádherné

journals
22. led 2017

V Egypte jsem byla jen jednou a nepochopila jsem co na nem vsichni maji. Nikde nic,vedro strasny, k videni taky nic extra... kdyz si k tomu pridam bezpecnost,tak bych tam nejela ani zadarmo

netopejr
22. led 2017

@kituska20 No jo, ale co to je pak pak za dovolenou, když lovek akorat v hotelu... ?

marcicek84
22. led 2017

ne žádná arabská země, vyhnout se tomu obloukem, kód s malými dětme ne....mě by nikdo nedostal ani do Tunisu, ano do Egypta ani do Turecka...no a kam bych jela, tak Bularsko, Řecké ostrovy, přes které nevedla migrační vlna (sever Kréty, Korfu, Lefkáda...), Španělsko Costa Brava nebo Baleáry a sever Itošky

kituska20
22. led 2017

@netopejr tak okolí hotelu bylo jak malé město ;D byly tam obchody, sport a všeobecně vyžití pro všechny🙂

maii
22. led 2017

@hanulka91 Zalezi, co od dovolene cekas, a co te tenkrat na tom Egyptu nadchlo - vybaveny hotely? Snorchlovani? Vylety? A kde jste vsude byli, abych mohla navrhnout dalsi destinace?

Neprijde mi, ze by ted byl extra nebezpecnejsi nez pred temi 5 lety, v tenhle moment tam jsou tisice turistu a nic jim neni. Bouchnout to muze kdekoli, v Turecku (tam bych zase nejela ja, z politickych i bezpecnostnich duvodu), Tunisu (totez), ale i v Evrope.

Do Egypta na plazovou dovolenou bych uz nejela - proste mi nevyhovuje travit dovolenou odtrhnuta od okoli, v nejake bubline "za zdi", v jakobyluxusu, kdyz pres cestu v osadach a malych spinavych mestech bydli v mizernych podminkach pracovnici hotelu, dejou se tam po Jaru veci... Pokud tohle nekomu nevadi, tak bych tam jela s detma moooozna tak v zime, jinak je tam moc horko, do toho faraonova pomsta a tak.

S detma bych spis jela do Bulharska - podobna cena, je to teda min luxusni, ale porad slusne, je tam o poznani bezpecneji, ceny v restauracich priznivejsi nez v jizni Evrope, je to EU, spousta zajimaveho na projizdeni autem, atd. Nebo nejaky recky ostrov, to je sazka na jistotu.

ivf5
22. led 2017

Ahoj,tak my odletame za 14 dnu,i s malym,tak Ti pak pisnu, staci si precist stranky ministerstva vnitra, nic nehrozi v soucasne dobe,pokud samozrejme nebudete podnikat nejake vylety na vlastni pest 🙂 my cestujeme hodne,v zari jsme byli v Bulharsku a super, ale taky v Burgasu na letisti bouchla pred casem bomba,takze clovek si nevybere..

netopejr
22. led 2017

@kituska20 dík,ja bych si připadala jak ve vězení, stejne. Dostali jste se aspoň k mori, nebo to uz nebylo bezpecne?

kituska20
23. led 2017

@netopejr ne moře bylo taky v tom areálu :D byli jsme tam každý den 🙂

netopejr
23. led 2017

@kituska20 tak to jo 😉

hanulka91
autor
23. led 2017

@ivf5 děkuji za informaci 🙂 Budu ráda když mi pak napíšeš jak to všechno probíhalo. A jak máš staré dítě? A kam tam přesně jedete?

ivf5
23. led 2017

Maly ma 3 a jedeme Marsa Alam..urcite pisnu A.

mammoth007
23. led 2017

Tak my jezdime kazdy rok, loni se sedmi mesicnim mimcem. Letos ale asi az po prazdninach, pred prazdninama cekame dalsi prirustek. Ale jak bude moct do letadla tak tadaaa. Vubec neni ceho se bat. A to se pulku pobytu vyskytujeme mimo turisticke resorty.

absintka19
23. led 2017

@ivf5 myslis si ze pred teror.utokem by to bylo na strankavh ministerstva? To si nemyslim 🙂 oni davaji jen doporuceni, ale kde to vznikne, nikdo nikdy nevi 🙂 opatrnisti dle meho neni nikdy dost, ale Egypt eee, to by mi nestalo za to se klepat strachy, nebo kdyby se nedejboze neco stalo se trapit cely zivot.

tymothy
23. led 2017

@lv Ale víš, že se říká, že Itálie začíná pod Římem? 😀 My pravidelně jezdíme teda od té půlky dolů a je to naprosto nesrovnatelné. I na tom nejjižnějším jihu je tam bezpečno. 😉

Do Egypta bych nejela - vadilo by mi, že se nemůžu podívat nikam mimo hotel (ležet týden nebo 14 dní na jednom místě je má noční můra).

lv
23. led 2017

@tymothy to neznám 🙂 ale ano, ta pravá itálie, máš pravdu.

ivf5
25. únor 2017

Ahoj,pisu,jak jsem slibila, jsme v Egypte s malym triletym dnes 12 den ,naprosto uzasna a zatim pro me jedna z nejlepsich dovolenych a to cestujeme hodne ..bezpecnost naprosto 100 % , chovani Egyptanu by vas na rukou nosili, jidlo vyborne ,počasi v unoru paradni..malo lidi, spoustu cechu,je pravda, ze jsme byli v hotelu zamereny pro rodiny, za me super a uplne me mrzi,ze za tri dny domu :(

summer29
25. únor 2017

My vyrážíme v září do Bulharska. Také samozřejmě hlavně kvůli ceně a bezpečnosti. Pro dva dospělé s ročním dítětem cca 21 tis, polopenze na 8 dní. Takže paráda! Na Egypt jsem také koukala. Bezpečno tam prý je, rezorty jsou hledané, ale nejde ani tak o letiště a o rezort, jako o cestu z letiště. Kdykoliv někdo může přepadnout autobus apod, což je prý největším rizikem.

blondynka400
25. únor 2017

@petruuushkaaa můžu se zeptat proč letadlem s dětmi až od 10 let? 😨 To lehce nechápu.... 😅 Pořád lepší dvě hodiny v letadle, než je tahat x hodin autem... (teď nemluvím o miminku, ale o batoleti a dál)

blondynka400
25. únor 2017

@tymothy a víš co též říká, že od Říma už to není Evropa, ale Afrika 😀 😀 A za mne je to docela pravda...... Je něco jiného tam být pár dní na dovolené a nebo tam žit. Ale bezpečnosti bych se nebála ani na severu, ani na jihu...

petruuushkaaa
28. únor 2017

@blondynka400 ja bych mela strach s malym ditetem, navic jsem zazila, ze si tu dovcu neuzili ani rodice, ale az budem mit petileteho prcka tak urcite budem premyslet jinak a na to letadlo se mozna taky necham ukecat 😄 ja letela poprve ve 21 letech a nemuzu rict, ze bych o neco prisla 😊 vsude dobre, ale Cechy jsou nejhezci 😊

blondynka400
28. únor 2017

@petruuushkaaa to se může stát, ale stejně tak si člověk nemusí užít dovolenou ani v ČR. Souhlasím, že tahat miminka někam x hodin letadlem je nesmysl. Ale zase si nemyslím, že by si batolata neužila pobyt u moře. Nesouhlasím s tím, že z toho nic nemají. To hlásají pouze lidé, co to nikdy nezkusili. Jako jasně, nejpohodlnější je zůstat doma, tam má člověk vše jisté, děti svojí postýlku a atd... Ale vše se dá, když člověk chce a bere to s rozumem. A i chápu, že jestli ty nemusíš létání, budeš to předávat i dál na své děti...
Mně hlavně zarazilo těch 10 let. Když si představím svojí starší 7 letou dceru, vůbec si neumím představit, kde by s ní měl být v cestování problém. To tedy není ani s tou mladší, když člověk respektuje nějaká pravidla...

novina
24. bře 2017

@hanulka91 Ahoj, jak jste nakonec s tím Egyptem dopadli? Poletíte?

lenusaak
24. bře 2017

@astyna fuj fuj tak z tvyho prispevku me pěkně zamrazilo... 😞

finie
24. bře 2017

Já od té doby, co je všude po takovýhle zemích divoko, tak bych už tam nejela, nebo alespoň né teď.