ahojky maminky, mám 2 klučiky 2,5 a 15 měsicu a chceme na dovolenou k moři.Zvažujeme bud Chorvatsko konkrétně Istrie nebi Itálie Bibione.Mohly byste prosím poradit, vaše zkušenosti s tak malými dětmi.Díky
V Rimini jsme byli v loni v létě a nemůžu souhlasit s zamilovanadonej, bylo tam čisto. Každé ráno ještě za tmy pláž čistili, nákladní auta odvážela písek s bincem, který se naplavil na pláž. Rozhodně můžu doporučit, pro děti úplně ideální, moje dcerka měla 2,5roku a užila si to tam. Písečná pláž, hooodně pozvolna se jde do moře ( pro děti fakt super, pro dospělé opruz). Pro děti je na pláži spousta hřišť. Bibione je údajně podobné a je hlavně blíž než Rimini.
V Chorvatsku jsem byla jako bezdětná a všude kde jsem byla byly kameny, což by mohli děti také uvítat asi záleží na oblasti.
@lady742 Osobně jsem v Itálii v Bibione nebyla, ale jezdí tam babička a brácha tam také byl, ne špínu si nikdy nestěžovali, babičce se tam líbí, ale brácha moc nadšený nebyl, obrovský písečný pláže, pozvolný vstup do vody a prý je to prostě městečko pro turisty cukrárnami a hřišti počínaje, bary a diskotékami konče. Chorvatsko je pro mě hezčí, dokonce San Marino na Rabu je pro děti jak dělané, písečné pláže...
Lady, rozhodovaní mezi těmito dvěma oblastmi řeší hodně rodin s malými dětmi, protože jsou to na dojezd autem nejbližší prázdninové lokality u moře. Hodně záleží na tom, co od dovolené čekáte. Pokud máte rádi moře a dospělí si chtějí i zaplavat, nevolila bych Bibione. Celá oblast severního Jadranu v Itálii je spíš jedno velké brouzdaliště, člověk může jít 500 metrů a pořád má vodu po kolena. Pro děti je to fajn. Ale dospělí, kteří rádi plavou a chtěli by si moře taky užít, budou zklamaní. V takovém případě bych volila spíše Istrii, kde se dají najít pláže s pozvolným vstupem do vody, ale moře po pár metrech nabývá hloubky na plavání.
Další rozdíl je v tom, že Bibione je tzv. připravené na rodiny s malými dětmi. Všude jsou přítomné lákadla - stánky, kolotoče, hřiště. Je to tam živé. Pro některé rodiny je to výhoda, jiné by raději unikly přílišné komerci a byli více v klidu. To by zase spíše splňovalo Chorvatsko. (kde neříkám, že lákadla nejsou, ale je jich o poznání méně)
Ahoj, v Itálii a v normálenej dostupnosti prei cestovaní s maými deťmi by som vybrala Caorle. Veľmi sa nám tam páčilo, krásne nepreplnené pláže, more čisté, mali sme apartmány aj s bazénom pre deti a pre dospelých. V Chorvátsku na Istriii je piesočná pláž v Meduline a jedna piesočná v Umagu.
V Chorvatsku je čistčí moře, v Iltálii zase písečné pláže. Pokud chcete jet do Chorvatska kde je také písečné pláž, za mě jasná volba. V Jadranu v Rimini dokonce plavají použité vložky atd...