Dovolená v 30. týdnu těhotenství

moni8cka
25. pro 2016

Ahojky tehulky nebo spíše maminky, máte některá zkusenosti s dovolenou v 29, 30 týdnu těhotenství? Jak je to s pojišťovnou? Pojisti mě v tomto měsíci nějaká? Ještě je to daleko jedeme až v červnu , naštěstí jen do Chorvatska autem , myslím si že nic hrozného. Ale přeci jen byla jste některá v pracovní neschopnosti a jela na dovolenou? Za tu dobu se může stát cokoliv.
Pokud jste některá byla. Jak jste to zvládly?
Děkuji za zprávy.
Monca 🙂

lv
25. pro 2016

Pokud jsi za dobu těhotenství byla v souvislosti s ním v pn, nepojistí tě. I tak je to míň, jen málokterá pojistí do 28.tt.

mariti
25. pro 2016

Poté co mi jedna dovolená naplánovaná na těhotenství propadla, bych to už takto neplánovala. Nikdy nevíš. může to být v pohodě a taky nemusí, to Ti předem nikdo neřekne. S pojišťovnou asi problém bude, takže když by přišlo na předčasný porod, tak ...... doplň si sama. Stojí Ti to za to? Fakt? Dokážeš si představit i fajn pohodovou dovolenou v republice? Já bych to po své zkušenosti neriskla. Je pravda, že když jsem byla mladší, tak jsem taky měla strach, co mi všechno uteče a všude jsem musela být, jela jsem i na vodu jako těhotná. Teď už ne, vítězí opatrnost. Asi už stárnu 😉 nebo nevím..

moni8cka
autor
25. pro 2016

Já vím no. Dovolenou bych si naplánovala kdybych věděla že budu těhotná. Jenže už ji máme zaplacenou dva měsíce a před týdnem jsem zjistila že jsem těhotná. A teď co... Někdo říká v pohodě, někdo ne. Právě že nevím jak mi bude. Jak se budu cítit.

j.a.n.i
26. pro 2016

@moni8cka Jo, pred tydnem jsi zjistila, ze si tehotna, ale uz ted vis, ze budes na pn a jeste v ni resis, kdo te pojisti na dovolenou... A pak ze tehotne nejsou ty, ktere ve velkem zneuzivaji pn.

dzogobela
26. pro 2016

@moni8cka myslim, ze pojistovna Te nepojisti, prece jen 30. tyden uz je pomerne blizko porodu. A druha vec, pokud budes v pn, tak podle me na dovolenou jet nemuzes. Mas jen vychazky, pokud vim... A ja bych to asi neriskla i kdyz na to se az tak neptas. V tomhle tydnu se rodi uz docela dost deti a ja bych teda v zahranici rodit nechtela 😀 Navic Ti muze byt zle a ver mi, ze ty vedra Ti nebudou delat dobre. Narodila se mi dcera letos na konci cervecne a ja byla vdecna, za kazdy chladnejsi den a to jsem jinak mela uplne bezproblemove tehotenstvi, zadne nevolnosti, pidi bricho,skoro zadna kila navic, neotykala jsem...
Ale chapu, ja si taky myslela, co vsechno zvladnu delat jeste tyden pred porodem 😀

any_any
26. pro 2016

@moni8cka Ahoj, ja byla letos (cerven, cervenec) na dovolene v USA na skoro 3 tydny. V 7. mesici tehotenstvi. Konzultovala jsem to se svou doktorkou, a protoze jsem mela pohodove tehotenstvi, byla jsem uplne v poradku, tak absolutne nemela nic proti. Zjistila jsem, ktere letecke spolecnosti s tim nemaji problem a pojistila me ERV, ktera jako jedina pojistuje az do konce 7. mesice: http://www.ervpojistovna.cz/cs/cestovni-pojisteni
Dovolena byla dokonala, absolutne zadny problem nebyl. Cestovali jsme na miste autem, denne velke vzdalenosti.

Takze pokud budes zdrava, nevidim v tom problem. Uzij si tehotenstvi a i pripadne dovolenou. 🙂 🏖

any_any
26. pro 2016

@moni8cka a jen "d

any_any
26. pro 2016

@any_any "detail", v pn te opravdu nikdo nepojisti... je treba dukladne procist podminky pojisteni...

1nelinka
26. pro 2016

@moni8cka byt tebou tak se na to vyprdnu.. Ja nemela v tehu zadne problemy, krvaceni nic.. A ted ve 30tt si mala usmyslela ze chce na svet..zacala jsem hrozne krvacet, odtekla voda a rychla me vezla do nemocnice.. dneska tu jsem 3den a snazi se zastavit porod, davaji kortikoidy na dozrani plyc atd..vubec nevim co by jsme delali byt nekde v zahranici protoze i tady v praze byl problem ze ma mala 1400g a prevazeli me z jedne nemocnce do druhe..nehlede na to ze te nikdo nepojisti..teda pojisti ale ne na tehotenstvi to se pojistuje tusim do 24tt

lv
26. pro 2016

Já myslela, že jsi v pn teď, to tě nepojistí, a jet v pn do zahraničí je nemožné, každou změnu pobytu (byť na víkend k rodičům) musí povolit lékař, hlásí to na čssz, i tam ti může dojít kontrola. Nad 3dny to musí povolit posudkový lékař, a zahraničí taky, ve zvlášť odůvodněném případu. Což dovolená není. (Povolí třeba léčebný pobyt astmatikům atd.)

luj89
26. pro 2016

Jestli dopředu víš, že budeš muset být na PN znamená, že asi nejsi úplně zdravá. V tom případě nechápu, že vůbec přemýšlíš nad dovolenou ,,jen v Chorvatsku" (jen???!!!). Lékař ti MOŽNÁ změní adresu marodění třeba na víkend u rodičů, ale určitě ne do zahraničí na dovolenou u moře 😀. Můj manžel měl prac. úraz na ruce, byl doma asi 3 týdny, ale měli jsme na tu dobu naplánovanou svat. cestu na 3 dny v Jeseníkách a lékař mu odmítl změnit adresu pobytu...

moni8cka
autor
26. pro 2016

@j.a.n.i práve že nechci jít na neschopenku , jenže v práci děláme s lepidlem. A nevím jak dlouho tam budu moct dělat. A kdyby mě zaměstnavatel poslal do pn tak s tím nic nenadelam. A slyšela jsem že nepojisti těhotné na v pn.

kachnicky
26. pro 2016

@moni8cka zamestnavatel ti musi zajistit odpovidajici pracovni podminky a nebo te teda nechat za 100%doma... Nejde aby tě poslal do pracovni neschopnosti ! Je to nezakone

lv
26. pro 2016

@moni8cka pokud tě nebude moci přeřadit na místo vhodné pro těhotnou, měla bys být doma na "překážky na straně zaměstnavatele". 100% plat, žádné omezení vycházkami, žádné kontroly nemocných, jezdit si můžeš kde chceš, i na tu dovču, pokud by tě tedy někdo pojistil i v tom 30.tt

moni8cka
autor
26. pro 2016

Nejsem v pracovní neschopnosti. Nechystam se do ní. Pokud lékař neřekne jinak.... Spíš jsem se ptala na to jak která jste zvládala dovolenou v zahraničí v 30 týdnu. A kde jste byly pojištěné.

Vypadá to že asi někdo pojede místo mě. Dovolená by vyšla na 29.-30 týden. Těhotná jsem poprvé. Takže nevím co můžu očekávat. Jak budu vše snášet.

lv
26. pro 2016

@kachnicky přesně, nemoc určuje lékař, na základě diagnózy, ne že se zaměstnavateli některá těhotná nehodí do krámu.

moni8cka
autor
26. pro 2016

@any_any děkuji za radu. mrkla jsem na to . Potřebovala bych se pojistit i na to že stornuji dovolenou z důvodu spojené s těhotenstvím že nepojedu. A asi jediná tato pojišťovna to pojistuje.
A pojisti tě až dva měsíce do termínu porodu. A to je 2,5 měsíce před mou dovolenou. Takže by to mělo být v pořádku.

Teď už jen čekat jestli všechno bude v pořádku a lékař vše dovolí.

Takže moc děkuji.

jx
26. pro 2016

@moni8cka také jsem to teď řešila a nakonec nejela. Pojišťovny mají nemocenskou - rizikové těhotenství ve vylukach a jsme nepojistitelne. Kdyby jsi nebyla na nemocenské, myslím že tě bez problémů pojisti do 26.tydne a některá do 28.tydne.

kamce
9. dub 2022

Jedna z pojistoven pojistuje tusim az do 32tt 🙂 Ja mam v planu taky Chorvatsko,jachtu na zacatku cervence (to budu 33-34 tt). Docela jsem to studovala a s tou modrou mezinarodni kartickou te ve statnich nemocnicich 'musi' osetrit i bez cestovniho pojisteni v pripade ohrozeni na zivote. Jak je to s ditetem, ktere by se tam narodilo, to nevim (automaticky je prece pojistene u matcine pojistovny ne?). Na druhou stranu
z HR muzes byt za 12 hodin v CR.

nazka
9. dub 2022

@moni8cka já bych do Chorvatska autem klidně jela. Některé pojišťovny pojisti snad az do 32.nebo 34.tt. My máme firemni pojišťovnu a ta dokonce až do 36.tydne 😄 pokud budeš ok a ne na pn, vyraž a užij si to.
Já byla jednou v 11.tt a podruhé ve 23.-24.tt v Řecku.

kamce
11. dub 2022

@nazka 34 jsem teda nenasla 🙂

mimi1004
11. dub 2022

@nazka Diskuze 6 let stará.
@kamce

nazka
11. dub 2022

@mimi1004 aha 😂