Ahojky tehulky nebo spíše maminky, máte některá zkusenosti s dovolenou v 29, 30 týdnu těhotenství? Jak je to s pojišťovnou? Pojisti mě v tomto měsíci nějaká? Ještě je to daleko jedeme až v červnu , naštěstí jen do Chorvatska autem , myslím si že nic hrozného. Ale přeci jen byla jste některá v pracovní neschopnosti a jela na dovolenou? Za tu dobu se může stát cokoliv.
Pokud jste některá byla. Jak jste to zvládly?
Děkuji za zprávy.
Monca 🙂
Poté co mi jedna dovolená naplánovaná na těhotenství propadla, bych to už takto neplánovala. Nikdy nevíš. může to být v pohodě a taky nemusí, to Ti předem nikdo neřekne. S pojišťovnou asi problém bude, takže když by přišlo na předčasný porod, tak ...... doplň si sama. Stojí Ti to za to? Fakt? Dokážeš si představit i fajn pohodovou dovolenou v republice? Já bych to po své zkušenosti neriskla. Je pravda, že když jsem byla mladší, tak jsem taky měla strach, co mi všechno uteče a všude jsem musela být, jela jsem i na vodu jako těhotná. Teď už ne, vítězí opatrnost. Asi už stárnu 😉 nebo nevím..
Já vím no. Dovolenou bych si naplánovala kdybych věděla že budu těhotná. Jenže už ji máme zaplacenou dva měsíce a před týdnem jsem zjistila že jsem těhotná. A teď co... Někdo říká v pohodě, někdo ne. Právě že nevím jak mi bude. Jak se budu cítit.
@moni8cka myslim, ze pojistovna Te nepojisti, prece jen 30. tyden uz je pomerne blizko porodu. A druha vec, pokud budes v pn, tak podle me na dovolenou jet nemuzes. Mas jen vychazky, pokud vim... A ja bych to asi neriskla i kdyz na to se az tak neptas. V tomhle tydnu se rodi uz docela dost deti a ja bych teda v zahranici rodit nechtela 😀 Navic Ti muze byt zle a ver mi, ze ty vedra Ti nebudou delat dobre. Narodila se mi dcera letos na konci cervecne a ja byla vdecna, za kazdy chladnejsi den a to jsem jinak mela uplne bezproblemove tehotenstvi, zadne nevolnosti, pidi bricho,skoro zadna kila navic, neotykala jsem...
Ale chapu, ja si taky myslela, co vsechno zvladnu delat jeste tyden pred porodem 😀
@moni8cka Ahoj, ja byla letos (cerven, cervenec) na dovolene v USA na skoro 3 tydny. V 7. mesici tehotenstvi. Konzultovala jsem to se svou doktorkou, a protoze jsem mela pohodove tehotenstvi, byla jsem uplne v poradku, tak absolutne nemela nic proti. Zjistila jsem, ktere letecke spolecnosti s tim nemaji problem a pojistila me ERV, ktera jako jedina pojistuje az do konce 7. mesice: http://www.ervpojistovna.cz/cs/cestovni-pojisteni
Dovolena byla dokonala, absolutne zadny problem nebyl. Cestovali jsme na miste autem, denne velke vzdalenosti.
Takze pokud budes zdrava, nevidim v tom problem. Uzij si tehotenstvi a i pripadne dovolenou. 🙂 🏖
@moni8cka byt tebou tak se na to vyprdnu.. Ja nemela v tehu zadne problemy, krvaceni nic.. A ted ve 30tt si mala usmyslela ze chce na svet..zacala jsem hrozne krvacet, odtekla voda a rychla me vezla do nemocnice.. dneska tu jsem 3den a snazi se zastavit porod, davaji kortikoidy na dozrani plyc atd..vubec nevim co by jsme delali byt nekde v zahranici protoze i tady v praze byl problem ze ma mala 1400g a prevazeli me z jedne nemocnce do druhe..nehlede na to ze te nikdo nepojisti..teda pojisti ale ne na tehotenstvi to se pojistuje tusim do 24tt
Já myslela, že jsi v pn teď, to tě nepojistí, a jet v pn do zahraničí je nemožné, každou změnu pobytu (byť na víkend k rodičům) musí povolit lékař, hlásí to na čssz, i tam ti může dojít kontrola. Nad 3dny to musí povolit posudkový lékař, a zahraničí taky, ve zvlášť odůvodněném případu. Což dovolená není. (Povolí třeba léčebný pobyt astmatikům atd.)
Jestli dopředu víš, že budeš muset být na PN znamená, že asi nejsi úplně zdravá. V tom případě nechápu, že vůbec přemýšlíš nad dovolenou ,,jen v Chorvatsku" (jen???!!!). Lékař ti MOŽNÁ změní adresu marodění třeba na víkend u rodičů, ale určitě ne do zahraničí na dovolenou u moře 😀. Můj manžel měl prac. úraz na ruce, byl doma asi 3 týdny, ale měli jsme na tu dobu naplánovanou svat. cestu na 3 dny v Jeseníkách a lékař mu odmítl změnit adresu pobytu...
Nejsem v pracovní neschopnosti. Nechystam se do ní. Pokud lékař neřekne jinak.... Spíš jsem se ptala na to jak která jste zvládala dovolenou v zahraničí v 30 týdnu. A kde jste byly pojištěné.
Vypadá to že asi někdo pojede místo mě. Dovolená by vyšla na 29.-30 týden. Těhotná jsem poprvé. Takže nevím co můžu očekávat. Jak budu vše snášet.
@any_any děkuji za radu. mrkla jsem na to . Potřebovala bych se pojistit i na to že stornuji dovolenou z důvodu spojené s těhotenstvím že nepojedu. A asi jediná tato pojišťovna to pojistuje.
A pojisti tě až dva měsíce do termínu porodu. A to je 2,5 měsíce před mou dovolenou. Takže by to mělo být v pořádku.
Teď už jen čekat jestli všechno bude v pořádku a lékař vše dovolí.
Takže moc děkuji.
Jedna z pojistoven pojistuje tusim az do 32tt 🙂 Ja mam v planu taky Chorvatsko,jachtu na zacatku cervence (to budu 33-34 tt). Docela jsem to studovala a s tou modrou mezinarodni kartickou te ve statnich nemocnicich 'musi' osetrit i bez cestovniho pojisteni v pripade ohrozeni na zivote. Jak je to s ditetem, ktere by se tam narodilo, to nevim (automaticky je prece pojistene u matcine pojistovny ne?). Na druhou stranu
z HR muzes byt za 12 hodin v CR.
Pokud jsi za dobu těhotenství byla v souvislosti s ním v pn, nepojistí tě. I tak je to míň, jen málokterá pojistí do 28.tt.