Dovolená u moře s mrnětem. Jak to zvládáte a jaký máte režim?

30. črc 2024

Ahojky, chtěla jsem se zeptat jak zvládáte a jaký režim máte na dovolené u moře s prckem. Frčíme se synem 15 měsíců. Spíše mi jde o nějaké spánky atp… vyspí se vám na lehátku na pláži ve stínu? Nebo musíte tahat kočár?
A večery… když chcete třeba někam na véču, pokoukat do města atp.. berete si ho s sebou a spinká v kočáru?
Je to hrozný raubíř, takže se nezastavíme a zároveň mám obavy z toho režimu. Přece jen jsme jezdili k moři jen ve dvou a pak neřešíte kam jdete večer a na jak dlouho.

Díky za vaše zkušenosti.

kristyn86
30. črc 2024

Tohle bude "kus" od " kusu". Jako dite od ditete 🙂 Mas ditko,ktere usne vsude za vsech okolnosti,takze klidne ve stinu na plazi na dece. Takova byla dcera. A syn zase potreboval klid,takze to jistil pokoj. Jinak nezapomenout,ze i v tom stinu byva horko,tak zvazit,jestli si nezajit odpocinout na pokoj. Jinak jsme se prizpusobovali detskemu rezimu,sli jsme do mesta nebo na jidlo,dite s sebou. Nenechala bych ho na pokoji. Ale v case,aby to nenarusovalo uplne rezim ditete,takze ne treba ve 22 hodin do mesta apod. Hlavne jsme byli radi,ze jsme radi,takze clovek se rad uvelebil 🙂

areh
30. črc 2024

Byla jsem, když bylo synovi 18m. Měla jsem kočár. Po obědě spal buď v kočáru nebo na lehátku. Večer procházka s kočárem. Taky jsem se toho bála, ale byla to naprosto pohodová dovča a moc ráda na ni vzpomínám! Byli jsme letecky v Řecku.

me_druhe_ja
30. črc 2024

Fakt záleží na dítěti. Některým je to úplně jedno, usnou kdekoliv a kdykoliv, klidně večer v kočárku a pak je o půlnoci preneses do postele a ani ocko neotevřou.
Jiný zase potřebují svůj režim, svoje zvyky....
Takže záleží na tvém dítěti.
Moje děti v kočárku přestali spát docela brzo, museli být v postýlce. Takže spousta věcí bylo peklo a komplikované....

heidi91
30. črc 2024

Já mám 4,5 a furt se bojím :D :D obdivuji ty cestovatele s pohodovými dětmi v kočárech. Já byla asi sice úplně zbytečně, ale dost ve stresu už jen z pomyšlení...

veronicka89
30. črc 2024

Na dovolené neresim režim... spi když chce spát, ji když chce jist ...

Ono taky záleží jak to máte v běžné zivote ...jsou rodiny co z narozenin a akcí odchází kvůli ditete domu a potom ti co proste netěší nic a až jim dite usne tak spi na židli, v kocarku, na dece ...proste spontánně...nebo ti co se proste klidne z hodiny na hodinu rozhodnou někde přespat...

chumlee71
30. črc 2024

Kočár jsme měli a spal v něm,ale on byl zvyklí spát v kočárku a večery byly podle něho. I tak na dovolený byl docela dlouho vzhůru,tak že pohoda. Ale režim jsme neřešili,je to dovca. Jó a bylo mu 16 měsíců. A druhý syn ve 2 letech spal v pohodě na lehátku,to by zase ten první nedal. Záleží jaký máte dítě .

sorboni30
30. črc 2024

Já bych neřešila dovolenou spíš jak cestu letadlem, pak busem. Z toho mám úplný strach..kluci jsou větší, ale dcera bude mít 3 a půl roku jak budem chtít příští rok letět na dovču a mám obavy z letadla jak to dáme.. když slyším jak každý nadává na mimca a děti jak celou cestu rvou, pláčou atd tak si říkám, že se tam podíváme všichni asi až bude mít 5 let 🙈
Jinak režim na dovci bych řešila jak doma. Každé mimi je jiné..pokud ti spí v kočárku když někam jedete na celý den, vzít kočár s sebou..

chumlee71
30. črc 2024

@sorboni30 3,5 už je dobrý věk aby to dala ,neboj se toho. S klakama litame od narození a to se mě zdálo horší než teď a to mají 4 a 6.

sorboni30
30. črc 2024

@chumlee71 jo když jsou mimca zvyklé od narození je to asi jiné? Já nevím.. Jako vím, že je bolí uši ty děti v letadle, bolí hlavička kvůli tlaku a nevědí co se jim děje proto placou... Ale fakt obdivuju ty co lítají každý rok a děti jsou v pohodě.
3 a půl let, no pokud bude rozumná asi jo. Ale pokud bude jak teď vzpurná a nervacek tak to asi nedáme 🙈🤣

chumlee71
30. črc 2024

@sorboni30 taky máme nervacka 😁. Na uši je nej pít, žvýkačky, bonbóny nebo lízátko.

arevb
30. črc 2024

Jezdíme s dětmi od mala, aktuálně mají 9, 5 a 20 měsíců ....jako není to dovolená, ale jak se říká, rodiče pouze změní místo péče od své děti... Na dovolené režim neřeším, vrátili jsme se minulý týden, večer jsme byli venku do 22 hodin, malý v kočárku, přes den jsem uspávala v kočárku, do restaurací zatím s nimi nechodíme, jsem ráda, že se aspoň večer projdeme po okolí...

irmamala
31. črc 2024

Pridavam se k nazoru, ze strasne zalezi jake dite. Ted jsme se vratili od more s 5M a bylo to super, zadne omezeni, s nicim nemel problem. To u svych dvou starsich neznam. To byly hysterky, co je vzbudil spendlik na podlaze. Ale myslim, ze to zavisi hodne od nas, od rodicu, jak k tomu pristupujeme. U prvniho jsem byla tak uzkostliva, ze uz jsem predpokladala, ze bude problem, ze tohle nepujde atp. Ted u toho tretiho naopak pocitam s tim, ze vse bude v pohode a nejak se to udela. A hlavne je zvykly. Uz tyden po porodu jel s nami na zavody deti pres pul republiky a pak kazdy vikend travil na zavodistich mezi spoustou lidi a v hluku.

pepcour
1. srp 2024

No já mám 14 denní miminko a za tři týdny bx jsme chtěli jet taky autem do Chorvatska ale nevím jestli se smí mimco mám zdravé prospívá

arevb
2. srp 2024

@pepcour to bych se asi poradila a pediatrem, trošku bych se obávala, že ještě nemá žádné očkování

martinka0209
2. srp 2024

My to měli tak dopoledne u vody,po obědě spánek na pokoji, po spánku zase moře a když jsme jeli na výlet brala jsem s sebou kočár a v kočárku vždy usnuli a večer děti spali už ve 20:00 byli unavený,takže jsme maximálně šli s manželem na drink

elesse
2. srp 2024

děti v kočárku ani na pláži nespali, museli jsme do postele. večer v kočárku do města, ale to už je moc nebavilo delší dobu ani v roce a mě zas nebavilo se "procházet" a vlastně jen nahánět dítě nebo ho nosit na rukou.Večeře se nám povedla jednou dvakrát za pobyt, většinou tak, že jeden z nás šel před dezertem uspat v kočárku. Časově samozřejmě podle dětského režimu, vstávala před šestou, na pláži v osm, na večeři odchod kolem šesté🙂 Děti ráno déle prostě nespí ať jdou spát kdykoli, takže ponocování se člověk dost odnese

pe2la
2. srp 2024

my jsme pro změnu kočárkový...i když jsou děti raubíři oba, tak kočár nás vždy zachránil...většinu času sice běhaly po svých, ale ve finále skončily v kočárku, ať už na uspání nebo jen tak na odpočinek/svačinku...ono se to nezdá,
ale vedro je vyčerpává dost.

azanka
2. srp 2024

S prvním jsme jeli na dovolenou v jeho 10m, autem, poměrně daleko. Ale věděla jsem, že je to cestovatel a dal to v pohodě. Prvně letěl asi na roce a půl a byla to pohoda, dal šlofíka a byli jsme tam (cca 2h letu). Druhej už nebyl takovej cestovatel, byl schopnej v autě ječet 50 minut z hodinový cesty. První dovolená autem cca v 15 měsících, dal to, ale cesta žádnej šlágr. První let před druhým rokem a pohoda (taky nějaký dvě hoďky). Je to fakt kus od kusu. Naše děti vždycky spaly v kočárku, ten jsme vozili s sebou. Na lehátku by mi nevytuhnul ani jeden. Denní režim jsme s drobnými posuny jeli i na dovolených (a jedeme do dneška). Večeře, noční procházky po městech a tak jsme oželeli. Jakmile jsme vybočili z rytmu, z dětí byly na druhý den sedmihlavé saně, protivní nespolupracující jedinci 😅.

westie
3. srp 2024

@pepcour A co nějaké šestinedělí a klid pro tebe i miminko? Jsem pro cestování s dětmi, ale tohle je už moc extrém. A co očkování a nějaká imunita miminka?

me_druhe_ja
3. srp 2024

@sorboni30 s dětma lítám od jejich 8m a nikdy ani jedno nemělo problém s ušima. 🙂 jasně, napřed jsem kojila, pak nějaký křupky, kapsy, dudlik, aby polykání, ale někdy se to ani nepovedlo a stejně v pohodě. Takže nemusí být tento problém. V letadle plakali jen jednou a to, když mladší měla obrovskej prujem a opruzeny zadek a starší zrovna v těsně před letem dostal horečku a zánět středního ucha. A už jsme seděli v letadle, já samozřejmě neměla nurofen a nezmohla nic. A to jsem s nima letěla sama. To byl nejhorší let ever.
Jinak to není až taková hrůza. A to s nima litam sama. Jak byli menší, tak tam často i usnuli. Teď je to naopak horší mi přijde. 😀 starší v pohodě, ten si klidně skoro dvě hodiny hraje hry, dívá na pohádky, knížky, jídlo...ale mladší nevydrží.....každá činnost tak tři minuty. Už se moc těším na začátek září a cestu zpátky, navíc máme večerní let tak bude ještě unavená. 😀 ale fakt se toho nijak neboj, pokud to nejsou lety přes celý svět, tak je to v pohodě

sorboni30
3. srp 2024

@westie přesně.. to je hazard se životem miminka .. v takovém horku mít čerstvé narozené. Ještě nemá ani zkušenost jak reaguje na okolní vlivy..😶‍🌫️ a hned ho brát do Chorvatska.

sorboni30
3. srp 2024

@me_druhe_ja klobouk dolů, že lítáš sama s dětmi ✌️👏Ano máš pravdu. Musí se ty děti zabavit.. pak to je jiné a nějaké preventivní opatření na ouška atd. Uvidíme. Za rok 😉