Dovolená u moře - duben. Kam doporučíte?

chasing_rabbits
22. led 2021

Ahoj děvčata,
chceme letět s manželem k moři. Ideálně v dubnu.
Nějaké tipy kde se vám v dubnu líbilo, dalo se vykoupat a nebyla to žádná velká exotika? Termín porodu mám konec května tak chci volit něco klidnějšího, žádná velká turistika.
Do Egypta se nám nechce 🙂 už jsme byli 2x.
Děkuji za tipy na místo a klidně i ubytování☺️

jaja01k
22. led 2021

@chasing_rabbits V dubnu je nádherně na Kanárech 🙂

dyechampion
22. led 2021

@chasing_rabbits No nevim jak ostatni zeme, ale treba Turecko nebude do zeme poustet neockovane turisty, takze tam asi ne 🙂

zelenaesmolda
22. led 2021

@chasing_rabbits v Evrope v dubnu na koupani asi nikde.Jinak silne pochybuju,ze v dubnu se bude uz moct cestovat.

dyechampion
22. led 2021

@chasing_rabbits jen otazka mimo, ale ona te doktork/a pusti 2 mesice pred porodem? :O

zelenaesmolda
22. led 2021

@dyechampion doktorka ji nema co poustet,spis jestli ji vezmou do letadla.Vetsinou od 26-28.tt potrebujes fit to fly.

elencze
22. led 2021

Vím, že se na to neptáš, ale počítej s tím, že již neseženeš cestovní pojištění. Po 24. týdnu (tedy hranice mezi potratem a předčasným porodem) už téměř nikdo nepojišťuje kvůli případným nákladům na péči o předčasně narozené dítě. Jinak mimo exotiku bude v dubnu po Evropě všude ještě zima, možná jih Kréty, ale to hodně záleží na aktuálních teplotách na jaře.

elencze
22. led 2021

@zelenaesmolda ale ono se do některých zemí cestuje už teď, jen po návratu musíš buď na test nebo do karantény. Hodně se teď lítá na Zanzibar, kde nevyžadují negativní test. Podle facebooku mám pocit, že tam letos letěl snad každý druhý.

chasing_rabbits
autor
22. led 2021

To nevim jestli mě doktorka pustí 😅 samozřejmě uvidím podle situace 🙂 jen sbírám tipy na dovolenou v dubnu... Na kanáry jsem taky koukala, zatim asi vedou🙂

nikolite
22. led 2021

Kapverdy nebo Kanáry, ale obojí je docela dlouhý let. Tak nevím jestli to je ideální.

any2any
22. led 2021

@chasing_rabbits Urcite si nejdrive zjisti to cestovni pojisteni pro tehotne a pak teprve hledejte destinaci. Ja u 1. tehotenstvi byla v USA a domu jsem se vracela nekdy v 7. mesici, predposledni mozny den, kdy bylo mozne cestovni pojisteni. V pripade problemu (tveho tehotenstvi, predcasneho porodu apod.) jsou pak brutalne drahe vydaje za peci, tak jen abys s tim pocitala. 😊 Nicmene se s velkou pravdepodobnosti nic nestane, ale vis jak, je lepsi na to myslet...

jakreb
22. led 2021

@dyechampion Prečo by ju mal doktor niekam "púšťať"? 😀 Hádam je svojprávna.

any2any
22. led 2021

@chasing_rabbits Jo a jinak, uz je to cca 5 let zpet, ale v pozdejsi fazi tehotenstvi me tenkrat pojistila pouze ERV Evropská pojišťovna (coz se mohlo za ty roky samozrejme zmenit), ale co jsem psala ci volala do x jinych pojistoven, tak casto meli podminku, ze te pojisti, ale pojisteni se nebude tykat zadnych vyloh (na porod, poporodni peci apod.), pokud jsi 24tt ci 26tt a vic apod. A je hodne dulezite si celou smlouvu dukladne procist, hlavne takovou tu cast psanou drobnym pismem vzadu, kde jsou tyhle vyjimky napsane. 😉

nikolite
22. led 2021

@jakreb po cca 28. tt vyžadují některé letecké společnosti povolení k letu od lékaře.

any2any
22. led 2021

@jakreb To samozrejme neni o tom, ze by ji nekdo nepustil, ale ja treba dlouhe lety do/z USA v 6. a pak v 7. mesici zpet s Dr. konzultovala. Nekdo muze mit problem se srazenlivosti krve apod. a to je v tehotenstvi hodne nebezpecne. Pri letu jsem mela kompresni puncochy apod. Kdyby mi moje Dr. let nedoporucila, neletim.

Jo a nektere letecke spolecnosti vyzaduji podepsany dokument od Dr., ze jsi zdravotne v tehu ok a letet muzes. Takze to neni uplne mimo prispevek. 😉

jakreb
22. led 2021

@any2any Ved iste, konzultácia je normalna.😉

any2any
22. led 2021

@jakreb Jj, ale fakt ti ten dokument podepsat nemusi, takze te ve vysledku proste "nepusti". 😉 Jako, tohle jsem si tenkrat hooodne zjistovala. Ale tenhle dokument maji jen nektere letecke spolecnosti, ja letela s tou, co to nevyzadovala...

zelenaesmolda
22. led 2021

@elencze v ramci EU cestovni pojisteni nepotrebujes protoze porod je neodkladna pece a staci EHIC

knuffel
22. led 2021

@zelenaesmolda To ale neznamená, že tě tu péči nenechají zacálovat keš na místě a pak ti u nás zaplatí jen tolik, kolik ta péče stojí u nás 😝.
Cestovní pojištění potřebuješ vždy, s naší modrou kartičkou si leda vytřou p...l, protože nic takového nikdy neviděli 😀.

zelenaesmolda
22. led 2021

@knuffel neplacej prosimte nesmysly a nesir bludy.Ta modra karticka (EHIC) je european health insurance card,z nazvu jasne vyplyva,k cemu je urcena.
Nikde po tobe nebudou chtit zaplatit nutnou a neodkladnou peci pokud jsi pojistena v jakemkoliv state EU.Porod si nemuzes naplanovat a je to tedy neodkladna pece.
Maximalne po tobe muzou chtit nejakou zalohu ale pojistovna ti to pak vrati.Ja jsem na EHiC rodila,nikdo po me zadne penize nechtel,stacilo ukazat EHIC.
Pokud planujes rodit nebo podstoupit zakrok v jinem clenskem state EU tak na to jsou pak formulare S1 a S2,to je ale trosku jiny pripad.

darinka84
22. led 2021

Tady je to krásne vysvětleno, u VZP... Zjišťovala jsem v létě, vracela jsem se do ČR poslední den, kdy jsem byla pojistitelna v rámci komerčních pojištění... . A nejdéle skutečně pojistuje ERV...

jarla
23. led 2021

loni v březnu jsme byli v Ománu,bylo tam teplo,moře teplé

knuffel
24. led 2021

@zelenaesmolda Já bych byla opatrná na vyjádření typu "nikde po tobě nebudou chtít zaplatit nutnou a neodkladnou péči", protože papír snese všechno... A pokud někdo cestuje bez cestovního pojištění, je to u mě hlupák.

zelenaesmolda
24. led 2021

@knuffel
Mas s porodem na ehic vlastni zkusenost?

knuffel
25. led 2021

@zelenaesmolda Uznávám, že nemám.
A o těhotných ve vysokém stupni těhotenství, které cestují z plezíru bez cestovního pojištění, si myslím také, že jsou hloupé 😁. Nedokážu si představit zemi, kde bych porodila, když vím, jak to dokážou zprasit tady u nás...

somalicats
25. led 2021

Ja Ti nechci brat iluze, ale letat lze do nejakeho 32-36.tydne (zalezi na letecke spolecnosti), takze pokud mas termin koncem kvetna, tak to budes mit hodne naknop...

zelenaesmolda
25. led 2021

@knuffel
Tak vidis,ja jsem na EHIC rodila.
Jako pokud nekdo jede na dovolenou bez cestovniho pojitseni ve vysokem stupni tehotenstvi tak si zahrava,to je pravda.Jenom podotykam,ze to nebyl muj pripad.
Nejlepsi je porodit na Kube,dite dostane obcanstvi 🙂

knuffel
25. led 2021

@zelenaesmolda Jo, rozumím, asi jsme ale odběhly od tématu 😀