Dovolená u Balatonu, máte zkušenost?

pajaaaa
24. bře 2015

Ahoj, máte některa zkušenost? Chtěli bychom zkusit jet v srpnu.Mame dvě deti, 4 a 7 let.Budu rada za každý tip, odkaz a zkušenost. DĚKUJEME.

veruska007
24. bře 2015

@pajaaaa Byli jsme loni, letos jedeme zase. Jedeme s Billa travel, do Balatonfoldwaru. Je tam malý rodinný hotel, dobře vybavený, děti zdarma, dovolená levnější než tuzemská, na upravenou pláž - vstup zdarma, veškeré sociální zázemí a vybavení pro volný čas dětí, je to cca 15 min. chůze, Tesco Expres s cenami obdobnými jako u nás asi 5 min. chůze.
Trochu horší domluva, anglicky neumějí skoro nikde, ale třeba německy většinou hovoří výborně.

mirule007
3. dub 2015

@veruska007 zdravím by prosím odkaz ? Taky chceme jet k Balatonu tak bych rada koukla ;) dekuji

pajaaaa
autor
4. dub 2015

Tak Já už něco našla, až budu mit více času hodim odkazy.

mirule007
4. dub 2015

@pajaaaa to by bylo super děkuji 🙂

jolima
4. dub 2015

Ja bych na Balaton nejela, ani sama, ani s detmi, i kdyby mi to nekdo zaplatil. Hnusna spinava voda, lidi jako s...k, anglicky tam neumi ani v bankach, natoz jinde. Takze ja radeji pojedu s malou na Lipno. Odpada dlouha cesta, je tam spousty moznosti pro dospele i pro deti, na vode i na suchu, stezka v korunach stromu, in-line stezka z Lipna do Frymburku, bobova draha, atd., atd. Ale co clovek to nazor, takze proti gustu... 😉

jitavrtule
4. dub 2015

@jolima a kdys tam byla naposledy? my se na Balatonu stavovali na pár dní cca 5 let zpátky a bylo to super - my teda stanovali, ale byla jsem překvapená, jak krásně čisté bylo jezero (průzračná voda, malý rybky, rostou tam vodní kytky ze dna - těm by se asi v hnusný špinavý vodě moc nedařilo) i plážičky kolem, kemp udržovaný, relativně málo lidí (začátek července, takže v sezóně), domluvili jsme se ok, ať už anglicky (s mladšími) nebo německy (s staršími)...moc se mi tam líbilo a na dovolenou s dětma by mi to právě přišlo docela prima. Takže by mě dost zajímalo, zda se od té doby něco změnilo nebo podle čeho soudíš tamní situaci?

veruska007
5. dub 2015

My byli u Balatonu dole, na jihu, Balatonfoldvar, hotel Family. Je pravda, že německy tam uměli skoro všichni, s angličtinou to bylo krapet horší, ale kde bylo třeba, tak jsme se domluvili. Lidé byli velmi milí, hlavně k rodinám s dětmi. Voda v Balatonu čistá, nádherné pláže zdarma, plně vybavené - sociální zařízení, houpačky, prolézačky, pískoviště, lavičky... Byli jsme skutečně moc spokojení, a to nám počasí moc nepřálo, hezky bylo jen dva dny. Cesta nebyla dlouhá, z domu do hotelu 3h, z toho 40 min. přes Brno.

Já bych už naopak nejela na Lipno. Byli jsme tam před 3 lety, v červenci. Hrůza. Na Moravě v tu dobu bylo 30 ve stínu, na Lipně 9 a skoro celý týden propršelo. Vůbec tam nebylo s malými dětmi co dělat, kromě malého aquaparku. Mít puberťáky, tak jo - bobová dráha, stezka v korunách stromů, elektrárna... jenže s malými dětmi to bylo utrpení, nebyla tam ani dětská herna. Jediné, co se dalo dělat, tak jezdit přívozem v autě sem a tam 🙄 . Chtěli jsme objet aspoň nějaké památky v okolí, ale kam jsme se vydali, tam nás na prohlídku s dětmi vůbec nevzali (Vyšší Brod, Zlatá Koruna, Orlík, Zvíkov).

kamino
5. dub 2015

My jezdili do Siofoku,take super,melko,prcek se v pisku vyblbnul,ceny jako u nas, byli jsme tam ted pred rokem a lidi prijatelne a kdyz si vyberete hotel ci penzion s bazenem,nema to uz vubec chybu. Na Lipne jsme take bohuzel byli,ka pise pisatelka prede mnou,zbytek republiky slunecno,Kovarov hlasil cely tyden dest... Des..

jolima
6. dub 2015

@jitavrtule Byla jsem tam v roce 2010, takže taky před 5 lety. Jen nevím přesně v kterých místech, ale každopádně v sezóně. Byli jsme tam jen na otočku, neb mí spoludovolenkovníci si přáli prodloužit cestu z Chorvatska. Chtěla jsem si tam koupit kousek od pláže ve stánku štrůdl, když jsem se ptala asi 4 jazyky, jestli v tom závinu je jablko, tak nejdřív na mě hleděli jak na mimozemšťana a pak to odkývali. Bylo v něm zelí..... ale tak to by mi asi tolik nevadilo, jako ta voda, která mi přišla fakt hodně špinavá a ty davy lidí.... kvůli tomu bych teda takovou dálku nejela, a nelákalo by mě to ani mimo sezónu. Ale je možné, že třeba na jiném místě to vypadalo úplně jinak, to nepopírám.

jolima
6. dub 2015

@veruska007 Tak v sezóně bych už na Lipno taky nejela. Byla jsem tam s kamarádkou dvakrát na začátku července (2012, 2013), třetí ročník jsme už nedaly, neb já byla po porodu a ona těhotná. Předloni jsme udělaly dobře, že jsme na stezku v korunách stromů vyrazily hned po ránu, když jsme se vrátily, byla u lanovky šílená fronta. Letos na Lipno plánuju jet s dcerkou a mamkou, ale tak někdy kolem půlky září a to ještě někdy v týdnu.

denousek
3. črc 2015

@pajaaaa jezdíme každý rok 🙂 ale ne přes cestovku ale sami....najdeš tam ubytovani na mistě a když chceš něco mit dopředu tak najdeš např na hotelguru.sk loni jsme si přes to našli ubytko aletos jedeme na stejné místo... balatob z naší strany je více hluboký a jsou ve vodě trávy z druhé strany je pozvolný hodddnněě pozvolny vstu do vody pro děti ideálka...
jinak se všude do vody chodí po schodech ale my jsmesi našli místečko kde je přímo písečná pláž je sice placena ale 45kč na celý den za to pohodlí mi stojí 🙂 jezdíme přímo do balatonlelle tam je ta pláž ...je to super děti si vyhraji v písku a v areálu jsou i bazeny a skluzavky... jedna menší a bazén je zdarma a pak je tam ještě placený areálek a tobogány ale v areálku jsme nebyli bohatě nám stačilo to co tam bylo,s dětma max doporučuji!jedeme za 3tydny .. 🙂 posílám fotečku pro představu balatonek,labutě,tobogany zvlast placene,mala skluzavka zdarma,dále vylety na rozhlednu či bobovou dráhu 🙂 ve měste je též celoční cirkus a velká pouť....moc doporučuji.a po plážíš mnoho dětských nových hřišť....bomba bomba bomba 🙂
kdyby byli dotazy klidně piště. 🙂

denousek
3. črc 2015

@mirule007 tak kukni na fotečky 🙂

denousek
3. črc 2015

joo a co se vody v balatonu týče tak kalná je jen kvůli tomu ísku když se rozvíří tak je jasné že voda nebude křistálová 🙂 pro nás fakt pohoda...tunisku se to nevyrovná ale jezdime i k moři a i sem jako druhou dovolenou....

denousek
13. črc 2015

frčíme za necelé dva týdny... zde letos nikdo?už máme za sebou tunisko a ted ještě sem 🙂

pajaaaa
autor
14. črc 2015

@denousek Jééé moc děkuji!!! Koukám na ty stránky hotelguru.sk ještě to tedy nemám dopodrobna nastudované, ale je na to spoleh?A kde konkrétně jste byli - na jakém místě ( městě? ) díky moc!

veruska007
14. črc 2015

My se vrátili od Balatonu před pár dny. Zase jsme byli v Balatonfoldvaru, spokojenost na 1000 %. Voda čistá, pláže upravené, zdarma, přístup po schůdcích, hloubka u kraje 50 cm, ve vzdálenosti 240m voda pod prsa. Výlety s malými dětmi: Tihany - stará rybářská vesnice, Budapešť - dali jsme dvakrát, děti nejvíce nadchnulo Aquincum, strávili jsme tam celý den. Suprový byl Zalakaros. Hodně zklamal Siofók.

denousek
14. črc 2015

@pajaaaa ahoj psala jsem to ....město balatolelle .... je tam kousek písečné pláže.jmenuje se napfény strand... a ubytování přes hotelguru jsme měli zde a máme i letos http://sk.revngo.com/apartman-zoltan-balatonlel...

pajaaaa
autor
15. črc 2015

@denousek diiky moc,kouknu

denousek
27. črc 2015

@veruska007 ahoj jsme u balatonu a je tady škaredě,jak jste byli v aquincum tak to je kryyté,,,,,?a není tam delfinárium?díky

veruska007
27. črc 2015

@denousek V Delfináriu jsme nebyli. Aquincum moc kryté není, jsou to vykopávky 😉. Leda je u toho muzeum, ale tam jsme děti nebrali. My měli celou dobu vedra 😉. Dá se do ZOO v Budapešti a ve Vesprému, v dešti se dá úspěšně chodit po většině měst (my dali den po příjezdu Budapešť, to sem tam sprchlo). Jinak doporučuju termály (my byli v Zalakarosu, nadšení maximální), aquapark je dle reklamy v Sarváru, v Balatonfuredu a snad na dalších 20 místech. V Maďarsku je také plno hradů, to by mohlo děti bavit. Já měla na cestu průvodce a plánovali jsme podle toho. Siofók se nám pro změnu nelíbil.

nikuliak
22. říj 2015

Balaton je super, odporúčam toto ubytko - lacné, krásny výhľad, kuchynka: https://www.booking.com/hotel/hu/apartmanha-z-a...

medrin
22. říj 2015

tak mi byli na Balatonu sice již pár let zpět a bez dětí, jako mladá banda v tomto kempu http://www.balatontourist.hu/index.php?WG_NODE=... a super 🙂 lámavá angličtina na obou stranách, ale domluvili jsme se 🙂 Prostředí kempu krásné, čisté, čeština, slovenština na každém rohu 🙂 Ceny přijatelné. Pláž čistá, voda průzračná. Zažili jsme i silnou bouři a to jsme žasli jak helikoptéra lítala a policisté na lodích vyháněli lidi z pláží, že to není bezpečné. Všude kam jsme chtěli tak buď autem nebo pěšky při břehu. Krásné.. určitě jak bude malý větší (budou nám 2 roky) chceme jet i s ním 🙂 Protože voda není nějak hluboká, hodně dlouhou cestu jsem ušla, abych měla vodu aspoň po ramena :D takže pro děti ideální 🙂 Užila jsem si to na 100% a pojedu s celou rodinou i rodiče vezmu a jupíí pod stan znovu 🙂

aktata
29. bře 2019

@denousek... To je paráda! Hledáme pěkné místo pro děti a tohle nás nadchlo. Dekuji

matepeta
27. bře 2023

@denousek mohu poprosit kde presne je ta velka plaz?