Dovolená s dvouleťákem, který už chodí na nočník

142941
10. črc 2017

Ahoj holky. Poprosím o radu, jak jste to dělaly s dětmi na dovolené - hlavně na výletech, když už chodí přes den na nočník? Mám dvouletého synka a chystám se na týdenní dovolenou do Krkonoš. Už chodí přes den na nočník. Sem tam ještě nějaká nehoda je. Ale vůbec nevím, jak budu řešit na dovolené na výletech. Určitě nebudu všude tahat nočník...🙂 Ve stoje ještě čůrat neumí. Tak asi budeme muset zase dát plenku...

ninive211
10. črc 2017

A co to zatím normálně řešit čůráním "na holčičku" - držet v náručí a čurání na travičku? Jasně že na výlety nebudete tahat s sebou nočník na zádech. K plence bych se nevracela, je to krok zpět, pokud ji už teď na ven nemá (Nebo má? Jestli ne, tak jak to teda děláte venku na procházce?)

krystalka
10. črc 2017

@142941 - a jak to děláte teď venku? Na procházkách, nebo když jste prostě mimo domov? To sebou všude nosíte nočník? Syn taky nejdřív začal chodit na nočník a potom se teprve naučil čůrat venku ve stoje - nebyla jiná možnost, nočník jsme s sebou nikdy ven nenosili....a jestli fakt odmítá třeba čůrat ve stoje, tak ho podržte jako když se dávají čůrat venku holčičky 🙂

gretka79
10. črc 2017

Ahoj, také jsem toto minulý rok řešila. Synovi bylo 26 měsíců. Doma už hezky chodil na nočník. Na dovolené v Jeseníkách jsem dávala plínky. Vnitřně jsem to dost řešila, nechtěla jsem mu je dávat, ale po dovolené se ukázalo, že to ničemu nevadilo. Já si v klidu užila dovču, nemusela jsem se stresovat, že se někde počůrá a syn byl v pohodě. Po návratu domů opět začal chodit na nočník a nebyl sebemenší problém.

142941
autor
10. črc 2017

@ninive211 Máme barák se zahradou, tak že nočník s sebou. Tak že si dojde, když potřebuje. Na procházku jsem ještě nezkoušela jít. 🙂

muhehehe
10. črc 2017

Jak radí holky- na holčičku.. zkuste si to předem natrénovat. a vzít si pak s sebou na výlet vždycky náhradní gatě a vlhčený ubrousky, kdyby něco.. to není žádné hrozitánské omezení. k plence bych se rozhodně nevracela.

bacika
10. črc 2017

@142941 Nech ho čůrat na holčičku a máš to vyřešené, postupně trénujte, hlavně nestresuj, kdyžtak přibalíš více tepláků a kraťásků. Plenky mu ale zpět nedávej, bude potom zmatený a můžeš začít odnova.

krystalka
10. črc 2017

@142941 - na zahradě jsme taky ze začátku měli nočník 🙂.....ale kromě toho jsme denně chodívali normálně i na procházky ven...na nedaleké hřiště, na drobný nákup a tak....

thalia
10. črc 2017

Náš teda nahej na zahradě stoupne ke stromu a čurá 🙂. Nočník jedině na kakání. Jinak sám taky neumí, svlíknu, podložím prstem pindíka, kolenem vystrčím zadek a řeknu Můžeš. A hotovo. Sám teda ukazuje, že chce čurat. Na holčičku bych nezvykala.

summer2012
11. črc 2017

Řešila jsem tohle na dovolené loni kdy měl rok a půl....stejně jako na procházkách jsme dávali čůrat na holčičku a pokud jsme šli na celodenní nebo jsem věděla, že ráno nebyl na velký, tak jsem dávala jsem pro jistotu plenku, ale takovou tu natahovací a malej tomu říkal teplý slipy 😀 byli jsme v Krkonoších a bylo celkem chladno....být hic, nedávala bych vůbec 😉 a stejně tak jsme ještě chvíli dávali tu natahovačku na dlouhé cesty autem (ke tchánovcům cca 3-4 hod nebo právě na dovolenou)

summer2012
11. črc 2017

Jinak tedy v pohodě přešel sám na čůrání na kluka, nejdřív s pomocí a teď už i sám....dokonce jsem ho přistihla, že tak někdy čůrá i doma do nočníku 😀 (už do chodí sám, zvládne se svlíct i oblíct)

karlajasmine
11. črc 2017

@142941 A to nechodite mimo domov ani na nakup? Nikam na navstevu? Na zadne vylety?

trdelnik234
11. črc 2017

Ahoj,ja by som plienku nedavala.Daj ho vycurat ako ti radia dievcata.Do batohu si pribal nahradne oblecenie v pripade nehody a je to..Nestresuj.Nehody este budu napriklad pri nastupe do skolky,pripadne pri zlene rodinneho prostredia a podobne.Nie je to nic dramaticke.Moja bola odplienkovana asi dva tyzdne,bez plienok aj cez noc a isli sme potom na dovolenku letecky.A uplne v pohode,aj ked sa priznam,ze som z toho mala dost stres.Predsa len v lietadle je to ine ako v aute.

anazuzzuzana
11. črc 2017

syn je taky bez plínky teprve pár měsíců, resp. necelé dva 🙂 a teda moc nechápu z čeho děláte takovou vědu...prostě sebou vezmete víc náhradních kalhot a slip a je to. Když se mu bude chtít, tak buď na tu holčičku, jak radí ostatní nebo prostě naučíte s asistencí ve stoje. Můj teda zase neumí čůrat na nočníku, jen ve stoje, ale myslím že většině kluků se čůrání ve stoje líbí jak můžou pozorovat ten svůj vodopád, takže si váš na to určitě rychle zvykne...nechodit s malým ven, abych nemusela tahat nočník je teda úlet.

ivet1987
11. črc 2017

Jo jo letos stejný problém. Normálně dáváme dřepnout jak holku a ptám se ho jestli chce čůrat, na velkou potřeboval naštěstí zatím jen jednou 😀

jamaicasi
12. črc 2017

Za dva dny odjíždím se synem (2 roky a 2 měsíce) na dovolenou do Itálie, bez plen jsme od ledna...pokud si umí říkat na čůrání a zná slovo "čůrej, čííí", tak prostě zkuste čůrat ve stoje....malej z toho měl bžundu a moc se mu to líbilo...

jipe
12. črc 2017

a on čurat ve stoje odmítá nebo co si představit pod tím, že neumí? Malej bude mít dva roky a na spaní plíny ještě má, ale čurání ve stoje pochopil rychle. Nosím s sebou náhradní oblečení a připomínám čurání i když si sám neřekne. Velkou potřebu jsem teda zatím musela řešit jen jednou a to bylo v dosahu auto s nočníkem 🙂

jipe
12. črc 2017

Mimochodem, dívím se teda, že ti vydrží celé dny na zahradě a nechce nikam na vycházku nebo na hřiště