Dovolená s dětmi u Balatonu, jedno má 5 měsíců - kdo tam byl?

berucha10
5. únor 2019

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli nemáte některá zkušenost, tip..Máme tři děti a to poslední má 5 měsíců, takže nikam k moři s ním cestovat nechci, starší děti nejsou taky moc cestovní, takže hledám dovolenou s dojezdem autem max. 4hod. a aby byla možnost koupání...napadl mě Balaton, budu ráda za jakékoliv tipy, postřehy. Moc Vám děkuji.

merope
5. únor 2019

Záleží, jak moc jsi "turistická" a jak moc "koupací" - mně se moc líbilo na Vranovské přehradě, ale Balaton má určitě lepší přístupy do vody pro malé děti. Jen já bych se tam asi unudila.

sudylichozrout
5. únor 2019

@berucha10 Ahoja, já teda byla u Balatonu naposledy před deseti lety, ale pokud se něco veeeeelmi výrazně nezměnilo, tak už bych tam nejela. Strašných lidí, špinavá voda po kolena i kilometr od břehu a strašný bordel. Všude. Jestli se chcete koupat a nechcete jet extra moc daleko, jeďte třeba na Gardu, nebo k nějakému méně profláklému a bližšímu jezeru v Rakousku.
Ale třeba se tam něco změnilo...

market1512
5. únor 2019

@berucha10 Ahoj, my byli loni na 10 dnu autem s detma (3 a 2) + kola. My to tedy pojmuli jako cyklo, coz nas "zachranilo", jelikoz jsme jeli den pred zacatkem letnich prazdnin a ten prvni tyden prazdnin byl po cele Evrope proprseny a velmi chladny. Meli jsme prvni dny 16 stupnu, postupne I 24, posledni dva dny pred odjezdem 28. Takze voda neprohrata ledova. Prvni polovinu jsme byli v Balatonfured a druhou na jihu Balatonlella. Na tu bych se urcite zamerila, je to brane jako oblast pro rodiny s malyma detma. Me nemile prekvapilo, ze krome tech hlavnich velkych plazi, jsou vetsinou vsechny jen se vstupem z travy po zeleznych schudkach, takze opravdu ne pro deti, co jsme projeli na kole pul Balatonu (nebot co jineho delat v takovem pitomem pocasi, k vode jsme sli 2x a to ta 23 mesicni mela fialove rty a trepala se zimou jeste v 9 vecer), tak jsme meli moznost videt opravdu radu plazi. Hlavni plaz v Balatonlelle je dlouha piscita, jemny pisecek nebo I trava, opravdu super I vstup do vody perfektni melky. Vstup vzdy z pisku. Hriste, obcerstveni. Samozrejme placena plaz. Ale to jsou placene vsechny. Jen ty mensi odlehle plazicky se vstupem do vody po schudkach jsou vetsinou neplacene. Takze jednoznacne jenom BALATONLELLA!!!

market1512
5. únor 2019

@berucha10 ale I pres tu neprizen pocasi se to tam da hezky uzit 🙂

berucha10
autor
6. únor 2019

@market1512 děkujiiii moc!! to mi moc pomohlo!!

berucha10
autor
6. únor 2019

@market1512 a mohu se zeptat jak jste řešili ubytování?

kittyy17
6. únor 2019

Byli jsme tam o prázdninách 2016 s dvouletým a já těhotná, na týden. Ubytování jsme resili na místě, obešli jsme blok rodinných domků a ptali se, mají tam všude cedule.
Voda hrozně žlutá, dva centimetry pod hladinou jsem už neviděla, všude plno lidí, a na pláž se platí vlezné.
Termály mají velmi levné, a doslova v každé vesnici, vyjdou líp než jít na pláž...

kittyy17
6. únor 2019

Byli jsme v Keszthely. Ubytování se dá sehnat přes booking.com, ale na místě to stálo o dost míň

berucha10
autor
6. únor 2019

@kittyy17 děkuji moc, a mám se snažit koukat po polopenzi nebo spíš se to řeší vlastním stravováním a poskytují spíše jen ubytování v domě? Díky

market1512
7. únor 2019

@berucha10 ja teda mela zajisteni ubytovani mesic dopredu pres booking.com. Ani ve snu by me nenapadlo jet se dvema detma na blind a hledat ubytovani az na miste. Meli jsme 2x apartman vzdy s kuchynkou a ja varila. Zalezi co chcete vy, zda si opravdu odpocinout a jen se placnout k vode a mit stravu zajistenou a vse bez namahy, coz bude tak o 50% drazsi. Me nevadilo vzdy vecer uvarit, uz jen z toho duvodu, ze ty deti (aspon nase) stejne sni 3 lzicky a ja rovnez jsem velmi vybirava v jidle, takze platit stravovani v nasem pripade by melo smysl jen pro manzela. Ale v apatrrtmanech stejne malo kdy je strabovani k dispozici, od toho jsou penziony. A kdyz jsme byli ty dva dny u vody cely den, stejne jsme si tam koupili kebab. A I tak nas tato dovolena vysla na 30 tis. Ubytovani je proste v lete vzdy a vsude drazsi 😞 Ja hledala ubytovani tak, aby to bylo v co nejkratsi dochazkove vzdalenosti kvuli malym detem.

martularas
22. únor 2019

byli jsme tam loni v mobilnich domcich. Uz nijdy vic, Balaton je spinavy bahnak, chytli jsme docela chladno a mobilhouse byl velmi zanedbany. nejdriv jsem si tam vse pomyla. s detmi radeji do Italie! maji uzasne animatorske programy pro deti, super servis. Jednoduse Balaton uz nikdy....

virinika
22. únor 2019

@berucha10 My byli loni v Tapolce, hotel Hunguest hotel Pelion a za nás teda paráda. Městečko nádherný, v hotelovém bazénu krásně tepla voda, vyžití pro děti, jidlo vynikající. A od Balatonu 12 km. Letos jedeme znovu

berucha10
autor
23. únor 2019

Děkuji Vám všem!