Chtěla bych se zeptat na zkušenosti. V červnu poletíme do Bulharska. Chtěla bych se zeptat jak to je s jídlem co se může vést (příkrmy, mléko, voda...) a jak to třeba chodí v hotelech - ohřívání vody, jídla. A jak to chodí v letadle když by malá chtěla mléko.
Děkuji za odpověď. bohužel nekojím v tom mají kojící další výhodu . 🙂
My jsme letěli s 9 měs. holčičkou do Turecka. V té době byla již plně na UM, takže to jsem nabalila do kufru, i příkrmy (nakoupila jsem skleničky). Do letadla jsem měla přebalovací tašku s dávkovačem s UM a vodu v termosce, nepotřebovala jsem ji tak ohřát a udělala jsem si mléko, kdy jsem potřebovala. I nějaké pamlsky na let. Na obou letištích s tím neměli problém, ani jsem z toho nemusela před kontrolou upíjet. Letušky Ti určitě pomohou, pokud budeš cokoliv potřebovat. Akorát, my jsme měli stravu AI, takže jsem téměř všechny skleničky vezla zpět. Protože mezi jídlem bylo i pro dietáře, takže každý den, vařené neslané maso, těstoviny, samotná zelenina, ovoce. Vždy jsem tam z toho malé něco vybrala. A jinak, tuším, že v restauraci byla i mikrovlnka, ale byl to luxusnější hotel, nebude to asi takto všude samozřejmostí. Spíš zkus najít recenze přímo na ten váš hotel.
Super holky diky za zkusenosti. Taky mame AL tak jsem si rikala ze treba tam k jidlu neco bude. Urcite zkusim zjistit v cestovce.
v letadle ti láhev ohřejí, nebo ti to tam zalejí, ale pozor připravená strava nemůže být víc jak 100 ml...jinak před nástupem k odbavení se musí vyhodit. Jinak tu láhev s mlékem musíš mít v tom uzavíratelném pytlíku. 🙂
@kamca39 To není úplně tak pravda. Já měla do letadla připravenou celou flašku mléka a nic nikdo neříkal, klasicky mi to prošlo kontrolou v tašce a měla jsem to v přebalovací tašce v termopřihrádce bez pytlíku. Nic jsem nevylévala, neochutnávala, jak tady v ČR, tak v zahraničí. Po všechny 4 lety nikdo připravené mléko neřešil 😉
Když jsme letěli my, v ČR na letišti jsem musela vše, co jsem měla, před nimi ochutnat, ale vše mi nechali a ze jsem toho měla, když jsme letěli poprvé, vzala jsem všechno možný, abych mohla v letadle dceři dávat... měla jsem stavu, čaj, mléko, sušenky, krupky, skleničku s ovocem, mléko s kaší v krabičce... ochutnat jsem tedy musela jen nápoje.
@spes2009 ...mě na to Praze i v Brně i v Ostravě odkud jsme létali upozorňovali. Až když jsme prošli kontrolou a byli ty 2 hoďky v bezcelní zóně než jsme nastoupili do letadla, tak tam to už bylo jedno. V restauraci mi uvařili vodu a já si udělala mléko a do letadla to už nikdo nekontroloval ...prostě asi záleží na lidech ...jinak přeji příjemné cestování
@picimaus Já jsem letěla už s mým 20-mesicnim synem do Řecka. Co se týká jídla, tak jsem byla v klidu, protože jsem ho ještě kojila. Měli jsme objednanou polopenzi, vodu jsme kupovali balenou a vše bylo Ok. V letadle jsem kojila. Ale vím, že letušky Te budou obskakovat, jestli něco miminko nepotrebuje.