Dovolená s 9měsíční holčičkou u moře

picimaus
1. dub 2016

Chtěla bych se zeptat na zkušenosti. V červnu poletíme do Bulharska. Chtěla bych se zeptat jak to je s jídlem co se může vést (příkrmy, mléko, voda...) a jak to třeba chodí v hotelech - ohřívání vody, jídla. A jak to chodí v letadle když by malá chtěla mléko.

xyrina
1. dub 2016

@picimaus Já jsem letěla už s mým 20-mesicnim synem do Řecka. Co se týká jídla, tak jsem byla v klidu, protože jsem ho ještě kojila. Měli jsme objednanou polopenzi, vodu jsme kupovali balenou a vše bylo Ok. V letadle jsem kojila. Ale vím, že letušky Te budou obskakovat, jestli něco miminko nepotrebuje.

picimaus
autor
1. dub 2016

Děkuji za odpověď. bohužel nekojím v tom mají kojící další výhodu . 🙂

spes2009
1. dub 2016

My jsme letěli s 9 měs. holčičkou do Turecka. V té době byla již plně na UM, takže to jsem nabalila do kufru, i příkrmy (nakoupila jsem skleničky). Do letadla jsem měla přebalovací tašku s dávkovačem s UM a vodu v termosce, nepotřebovala jsem ji tak ohřát a udělala jsem si mléko, kdy jsem potřebovala. I nějaké pamlsky na let. Na obou letištích s tím neměli problém, ani jsem z toho nemusela před kontrolou upíjet. Letušky Ti určitě pomohou, pokud budeš cokoliv potřebovat. Akorát, my jsme měli stravu AI, takže jsem téměř všechny skleničky vezla zpět. Protože mezi jídlem bylo i pro dietáře, takže každý den, vařené neslané maso, těstoviny, samotná zelenina, ovoce. Vždy jsem tam z toho malé něco vybrala. A jinak, tuším, že v restauraci byla i mikrovlnka, ale byl to luxusnější hotel, nebude to asi takto všude samozřejmostí. Spíš zkus najít recenze přímo na ten váš hotel.

shine2015
1. dub 2016

@picimaus zeptejte se primo v cestovce....je hotel a hotel...a vseobecne info je k nicemu...

matttes
1. dub 2016

Super holky diky za zkusenosti. Taky mame AL tak jsem si rikala ze treba tam k jidlu neco bude. Urcite zkusim zjistit v cestovce.

kamca39
20. dub 2016

v letadle ti láhev ohřejí, nebo ti to tam zalejí, ale pozor připravená strava nemůže být víc jak 100 ml...jinak před nástupem k odbavení se musí vyhodit. Jinak tu láhev s mlékem musíš mít v tom uzavíratelném pytlíku. 🙂

spes2009
20. dub 2016

@kamca39 To není úplně tak pravda. Já měla do letadla připravenou celou flašku mléka a nic nikdo neříkal, klasicky mi to prošlo kontrolou v tašce a měla jsem to v přebalovací tašce v termopřihrádce bez pytlíku. Nic jsem nevylévala, neochutnávala, jak tady v ČR, tak v zahraničí. Po všechny 4 lety nikdo připravené mléko neřešil 😉

pabka
20. dub 2016

Když jsme letěli my, v ČR na letišti jsem musela vše, co jsem měla, před nimi ochutnat, ale vše mi nechali a ze jsem toho měla, když jsme letěli poprvé, vzala jsem všechno možný, abych mohla v letadle dceři dávat... měla jsem stavu, čaj, mléko, sušenky, krupky, skleničku s ovocem, mléko s kaší v krabičce... ochutnat jsem tedy musela jen nápoje.

kamca39
21. dub 2016

@spes2009 ...mě na to Praze i v Brně i v Ostravě odkud jsme létali upozorňovali. Až když jsme prošli kontrolou a byli ty 2 hoďky v bezcelní zóně než jsme nastoupili do letadla, tak tam to už bylo jedno. V restauraci mi uvařili vodu a já si udělala mléko a do letadla to už nikdo nekontroloval ...prostě asi záleží na lidech ...jinak přeji příjemné cestování