Chci se zeptat jestli máte některá zkušenost dovolenou s 2 měsíčním miminkem. Jestli se to dá. Manžel dostává i pro doprovod na podzim týdenní lázeňský pobyt, ale letos už budeme tři a malé budou 2 měsíce teprve tak jestli jet nebo ne.Zase na druhou stranu si myslím že by jsme to mohly zvládnout. Bude to luxusní hotel, kde nám zas nebude nic scházet.
Byli jsme se čtyřměsíční holčičkou a bylo to kupodivu víc v pohodě než letos s roční...přijde mi, že ti nejmenší prcci ještě tolik nevnímají změnu prostředí - stačí jim prso a jsou spokojení...pokud je to v rámci Čr a mimčo je v pohodě, klidně bych vyrazila, do zahraničí bych se asi nehrnula.
Záleží spíš na Vás - jaký bude porod, jak se budete cítit, jak moc budete unavená, jaké budou noci a zda bude prďola trpět na koliky....naše malá první tři měsíce celé noci prokřičela, tak bychom to bývali nedali spíš z tohoto důvodu - byli jsme strašně vyčerpaní a unavení + si myslím, že ani v hotelu by nás s tím nočním křikem (při kterém fakt tuhla krev v žilách) moc neocenili...
Chudaci deti. Tahat je po vsech certech uz od porodnice... Hory s 3m je dobry ulet :-O
@mendywendy My byli taky na horách, i když v létě - a fungovali jsme stejně jako doma. Dělali jsme prostě odpolední procházky s kočárem jako obvykle, jen v jiném terénu a prostředí.
Byla to rychloakce o loňských prázdninách, kdy tady ve městě bylo 40 C a malá prokřičela noci - pro změnu z důvodu těch strašných veder. V Horní malé Úpě, kde bylo přes den 25-27 st a v noci kolem 15, spala krásně...takže to byla spíš úleva - jak pro ni, tak pro nás.
Nicméně bych si asi netroufla před porodem (teď, když už vím co to je komplikovaný porod a kojenecká kolika😀 ) prohlásit "nepochybuji vubec o tom,ze bychom to z jakéhokoli důvodu neměli zvladnout😉"...je to individuální.
My byli poprvé na dovolené v Beskydech kdyz bylo malému 2,5 měsíce a bylo to uplne v pohode. Cestu v autě celou prospal, i během pobytu většinu času prospal a kdyz byl vzhůru tak jsme na nej byli dva 😀 vydržel ještě hodne v kočárku, nebo jsme ho střídavě s mužem nosili. I v restauraci u jídla jeden jedl a druhy držel malého a pak jsme se vyměnili. V noci spal v cestovní postýlce, kdyz se vzbudil nakojila jsem a spal dal. Takze za me dovolena s tak malým prckem úplná pohoda, letos už to s ročním bylo mnohem náročnější 😀
Já bych jela. Aspoň nebudete muset vařit... ;)
@urtica právě že zálohu a nic neplatíme jen u firmy od které to manžel má zamluvíme termín a právě že jsem se koukala na termíny které nabízí a šestinedělí nám bude končit kolem 12.11a tohle by sme odjizdely kolem 27.11 kdyztak to bud pak posunem nebo zrušíme.To problém nebude
Ja bych netahala mimco akorat nekam k mori kde budou tropy a nebo naopak nekam do minus 10.To by si neuzil nikdo.My byli s 3mesicnim na druhe strane republiky u rodiny.Byli jsme v zoo,na prohlidce hradu,na Boruvkobrani atd.Kdyz se mrnousovi prestalo v kocarku libit sel do manducy.Jeste mu behem toho vyrostly dva zoubky a vsechno v naproste pohode.😊 Do luxusniho hotelu bych jela klidne hned z porodnice.😂😂
@luckylee jako těším se protoze jsem tam 1.rok byly jako svobodny zamilovany pár jako 2.rok uz mladý manželský pár a ted by sme tam jely po 3 a uz ve třech tak vím jak to tam chodi cela vila je vetsinou jen pro nás takze parada a je tam krasny park okolo takze s kocárkem to tam bude super a na jihu moravy zas takova zima nebude ani na konci listopadu. 🙂 🙂
Ale děkuju všem za názory 😉
Uplne klidne bych jela. Nespave miminko, miminko s bolenim briska atd. budete mit pripadne i doma a tam aspon budete mit starost jen o to miminko a ne o domacnost, vareni atd. My pojedeme s 2m na hory a vubec by me nenapadlo, ze by to byl problem. Se synem taky vsude jezdime. Jen mu vse, vcetne u ubytovani a servisu, prizpusobujeme.
@urtica
@andrejsha když o tech lidech nic nevite, tak je nehodnotte, ze chodi s mimcem na koupaliste. Ja třeba na koupalisti s mimcem byla, protože když jsou velke vedra a skacou vam doma skoro po hlave další 2 starsi deti,horko k padnuti, tak i koupaliste dobra volba. ve stinu pod stromy se mimco vyhaja,krasne tam profukuje a starsi deti se vyradi a nrjsou otraveny doma. Asi ty maminy mají svůj důvod tam jit a když je chlap v praci a nikdo jinej po ruce,tak co mají jako delat. Se to hodnoti,kdyz mate první mimco
@misha83 Jj, my to právě zažili...
@marcinek Chápu a omlouvám se. Obdivuju (bez ironie) všechny maminky se dvěma a více dětmi.
Psala jsem hlavně o novorozencích a opravdu malých miminkách - nevím, jak staré dítko máte vy. Každopádně mě teď vyděsil jeden obrázek: Viděla jsem na místním městském koupališti, kde je denně několik tisíc lidí, několikatýdenní miminko v kočárku. Bylo dobře přes 30 st., lidí několik tisíc, mimino řvalo jak o život - ale je fakt, že přes ten randál (hudbu), který tam pouštěli to nebylo slyšet, maminka to zcela ignorovala (nebo neslyšela).
Druhá skutečnost je ta, že já byla na takto hromadném koupání s dcerou v 17 m podruhé od doby , co se narodila a hned si přitáhla nemoc, teď leží s horečkou..jinak byla za celou dobu nemocná jednou...tak bych se s úplně malým miminem bála.
Ale je mi jasné, že někdy prostě není jiné volby - viz. Váš příspěvek. Tady je třeba v okolí hodně písáků, kde lze mít daleko větší soukromí a klid, tak bych na místě rodičů, v případě nutnosti, volila spíš tuto variantu.
No jeeeje to je nejklidnejsi dovca pokud je mimi zdrave.. My takhle byli se ctyrletou dcerkou a dvoumesicni mladsi na j.morave v karavanu od tchana a super vylety bez problemu vetsinu prospinkala, a nic narocneho to nebylom. Za to ted kdyz ma dva roky to byl uz mazec a neda se to nazvat dovolenou 😀
je to kazdyho vec a kazdyho nazor. Treba moje sestra me rekla ze by s 2 mesicnim miminkem nikam nejela proto sem rozjela tuto konverzaci ja v tom zas nevidim problem. Takze nejak podobne je to s vyletama, koupalistem, dovolenyma atd.
s takhle malym ditetem je to fakt dovolena, vetsinu casu jeste prospi, pohoda. Ja mam ted deti 3,5 roku a 21 mesicu a dovolena je spis ocistec :D. Clovek porad jen kouka, kde vsude vymysli nejakou ptakovinu.
@andrejsha
@urtica je jasny, ze u prvního miminka to clovek resi všechno jinak. Je vic starostlivej. U vic deti když tu pozornost a peci musí delit mezi všechny uz proste to mimco tak nejak jede v rozjetym vlaku a musí se jak rodina přizpůsobit jemu, tak i to mimco rodine. Zas by asi bylo nefer, aby starsi deti byly zavreny cely prázdniny doma kvůli tomu, ze mame 2mesicni mimi. Proste s rozumem, nenecham dite spat pod repraky na koupalisti, ale ve stinu pod stromy mu je fajn a clovek na nej musí chodit koukat přes ten ruch, co tam je. Taky zalezi jaky to mimco je. Nase deti s nami absolvuji plno věci od narozeni, jsou to vicemene pohodari. Zato třeba od kamarádky holcicka nechtěla se kojit ani pit UM, hrozila dehydratace, porad plakala, tak to si clovek asi rozmysli, ze?
S tou nemoci je to asi smula, preji brzke uzdraveni. Třeba priste se zadari lepe, ale kazdej bohužel nemá soukromej bazen no a ty deti, když trochu povyrostou, tak se vyradit musí...
@urtica presne casy meni, existuji penziony a hotely pravepro rodiny s detmi, kde je pro ne vse prizpusobene, prakticky vsude v Rakousku nam byli schopni zajistit postylku, jidelni zidlicku. Vsichni byli v pohode, ikdyz jsme tam byli s tak mrnavym miminkem. S tema myma raubirema ted volime radsi apartmany, idealne mimo hlavni objekt, aby nerusily ostatni hosty. Paradoxne si myslim, ze deti kolem 3 let jsou mnohem horsi hosti nez miminka do pul roku
@marcinek to se teda vyrádit musi .... kamaradka bydlí ve ctyrbytovce plny duchodcu a kdyz s nema prijde domu tak samozrejme radi a duchodci si chodi stezovat tak jim rekla ze je ma uvazovat k topeni nebo co?? 😀 😀 takze na druhou stranu chapu ze starsi deti se musi nekde vyradit a kdyz jsou vedra tak kde jinde nez na koupáku
@andrejsha prave takhle je to největší pohoda pokud je dite zdrave,kam ho polozis tam ho najdes,kdyz kojis tak ani stravu neresis. Po Cechach si myslim uplne,do zahranici jak kde.My třeba byli s pulrocni dcerou v Bulharsku v hotelu,bylo to uplne bez problemu - při letu jsem kojila, tam jsme ji soupli do kocarku pod strom,krasne se vyspinkala,my relax na lehatku,nikam ti neutece. A o rok později ji hlidat na kazdem kroku,aby nespadla do bazenu, resis stravu,ze všechno strkaj do pusy co nemaj,a jiné,tak to uz moc dovolena nebyla.
Ahojky,zkušenost nemam,ale chystám se s tříměsíčním mimcem v zimě na hory a nepochybuji vubec o tom,ze bychom to z jakéhokoli důvodu neměli zvladnout😉Takze bych to na tvém miste urcite zkusila absolvovat,bude to fajn👍