Ahoj,
Chceme teď v červenci vyrazit na 2 -3 noci pod stan s naší 10m dcerou. Nevím vůbec co jí mám obléct v noci a jaký by měla mít spacák, tak se chci zeptat jestli s tím někdo nemáte zkušenost.
@junomcgaff
Zkouknout předpověď, i noční 🙂 a kam jedete.. karimatka/podložka, fusak a deka. Oblečení viz výše. A pro případ i čepičku .. nám od května do září stačilo.
Od 4 měsíců s námi jezdí pod stan a na začátku spala v cestovní postýlce se zimním fusakem ( byl začátek května) jen v merino body a leginách. Přes léto podle počasí - rozepnutý fusak a přikrytá dekou, s tím že jsme v noci hlídali jestli ji není zima a případně jsem přioblékla.
Určitě vzít i čepičku, něco vyššího ke krku a večer zkouknout aktuální předpověď.
Dětský spacák je pro takového drobka zbytečnost. Raději bych vzala k sobě do spacáku nebo bychom se spolu přikryly teplejší dekou.
V tomhle věku dcera spala v zimním fusaku, měla merino kalhoty, merino nátělník a mikinu (nebylo žádný extra vedro)
Přespala jsem jednu noc v teepee s 6ti měsíční. Spala v zimním fusaku, měla body, punčochy, takovou zateplenou bavlněnou kombinézku a čepičku. Bylo chladno a pršelo. Celou noc jsem se budila a nervózně kontrolovala, jestli má teplý ručičky a měla.
Ja jsem mimina na prvni pulku noci uspavala v kocarku s fusakem. Kocarek s chuvickou byl zaparkovany kousek dal, a my jsme sedeli u ohne a hrali na kytary. Kdyz se decko vzbudilo, tak jsem jenom podrndala v kocare, zaparkovala a pokracovala v zabave. Kdyz jsem sla spat, prendala jsem je i s fusakem rovnou do stanu/auta... Za me lepsi ho uspat takto, nez rovnou ve stanu, protoze a) mas prehled, ze ti nikde nevyleze a je "na znacce". Kocarek mas furt v dohledu. A b) kdyz se dite vzbudi, tak nez se projlickujes mezi stany, rozepnes ho, nejak se tam pohodlne usadlis, tak to byva taky kolikrat problem. Nehlede na to, ze u nocniho kojeni/uspavani clovek usne taky a pak ma z toho vecera prd 😀 Takze kdyz udelas dve kolecka s kocarkem, tak oproti uspavani vleze, zustanes stale relativne cerstva 😅
A dalsi vyhoda za c) kocarek muze podrndat i chlap, kdezto u kojeni ci prilehnuti byva vetsinou problem, protoze v 10m chce jenom mamu 😀 Takze my jsme se v tom drndani stridali.
Ale taky zalezi, jake mas dite. Me deti se extremne budily, za ten vecer klidne i 5-10x. Takze pokud jsem chtela na cestach spolecensky zit a ne byt noc co noc zavrena v aute/ve stanu, tak kocarek byla jedina schudna moznost.
Ale treba ti dite spi jak parez, tak to mas bez problemu 🙂
No a obleceni - zalezi na pocasi 😀 Proste oblect dle stupnu a pocitu stejne jako kdyz spi v kocarku v poledne.
Kdyz budes uspavat rovnou ve stanu, tak zpocatku tam byva desny vedro. Takze ze zacatku spali treba v jenom v bodycku a postupne jsem dle ochlazovani oblikala a prikryvala. (Kdyz spali rovnou ve stanu).
@junomcgaff jezdili jsme tábory, takže malá byla v půl roce...
Poprvé měla pod sebou měla beránka/deku a spala v zimním fusaku. Protože jsem kojila, nechtěla jsem ji v noci vyndavat z teplíča...Měla jsem pro ni fleecový a lehký celooveral na spaní a čepiču i rukavičky. Občas se to hodilo, někdy byly dost chladne noci. Pravda, že jsme nakonec vyměkli a koupili i maly plynový přímotop. Za 14 dní jel 2x...ale využili jsme ho i v dalších letech...možna i druhý rok (tedy v roce a půl měla ješté fusak, teď už nevím. Pak dospělácký spacák s tím, že spodni polovinu měla vlastně pod sebou jako vrstvu a tak byl pak spacák akorát...
Horší než noce byly ve stanu brzká rána...mala se definitivně budila 5:30, to bylo chladno. Měla jsem pro ni teda i na leto nějake zimní oblečení....
Hrozně moc záleží na počasí tou dobou, ale počítám, ež když bude lejt, tak to odvoláte.
Jak spí teď? Sama v postýlce? Pokud ano, osvědčil se mi prostě jaro-podzimní fusak do sporťáku + tenké dlouhé kalhoty a rukávy. Pokud je zvyklá spát s vámi, tak si nebrat úzký spacák, ale prostě prošívanou deku + širokou podložku pod sebe (nebo karimatky složit s lehounkým překryvem na těsno vedle sebe).
Ano, existují i dětské spacáky, ale za mě v plném létě někde v kempu v nížině zbytečnost.