Ahoj, někdo nějaké zkušenosti, tipy na výlet na Slovensku v okolí Ružomberok a Liptovsky Mikuláš? 😊😃
@malazrzka ja som z LM a je tam toho strasne vela. Odporucam kuknut napriklad https://www.visitliptov.sk/letna-dovolenka/. Osobne odporucam pre deti kupanie v Tatralandii ci Besenovej, hned vedla potom Zoo kontakt, teraz tam urobili aj nejake “muzeum” miniatur a pavilon motylov, hurricane factory.
Potom z turistiky su fajn aj na schladenie v lete jaskyne v Demanovskej doline, tam je aj prijemna, pre deti nenarocna prechadzka okolo Vrbickeho plesa alebo lanovkou ci peso na Chopok. Pekna je Janska dolina, Cutkovska dolina, Prosiecka a Kvacianska dolina.
Z kultury napriklad dreveny artikularny kostol v obci Svaty kriz alebo Muzeum Janka Krala v LM s muciarnou (v LM mucili a nakoniec povesili zbojnika Janosika). A urcite je krasna obec Vlkolinec, ktora je pamiatkou Unesco.
Jo a urcite kukni aj na Liptov Region Card, s nou maju turisti celkom pekne zlavy.
@malazrzka Ak chceš v okolí Ružomberka, ubytuj sa v Hrabovskej doline pod vrchom Malino Brdo. Je tam kúsok nádherného, čarovného údolia.Ak máš deti je tam veľa atrakcií hned pri úžasných apartmánoch. Lanovka na kopec, lanovka ponad jazierko, najväčšia Tarzánia na Sk, hojdačky, člnkovanie, rybárčenie, prechádzky, cyklostezky, malé útulné welnes,....A v okolí detto. Vrelo doporučujem.
@lavender21
@willaardonn
@hedviga2 děkuji vám za tipy😊 koukam, že tam toho je tolik, že to za týden ani nestihneme 😃😊
@malazrzka len dúfať že vám výjde počasie... Tento týždeň to bolo hrozné... :-/
@lavender21 jej to mi ani neříkej😯 já na to mám štěstí, že nám o dovce prší, tak doufám, že bude tentokrát hezky 😀 chceme se podívat na Lomnicky štít, tak nesmí pršet 😄
Pro děti ještě určitě Villa betula. Vyžití pro děti za slunecneho, ale i nepříznivého počasí. Už jsme tam byli několikrát a vždy spokojenost. (Deti - 1 a 3 roky)
@malazrzka v okolí Liptovského Mikuláša sú kúpaliska Bešeňová, Tatralandia, ZOO kontakt, Liptovská Mara a priehradný múr, Jánska dolina, neďaleko Ružomberka Kúpele Lúčky,... Bývam tu síce už pol roka ale viac som toho navštíviť ešte nestihla... 🙂