Ahoj holky, byly jste některá na Kypru na dovolené? Jaké to tam je a hlavně, nefouká tam příliš vítr? Jedná se mi konkrétně hlavně o severní Kypr, oblast Famagusta. Dovolenou plánujeme na červen, nemáte tam někdo zkušenost s počasím v této době? Případně tip na hotel kdekoliv na Kypru? Děkuji 🙂
My byli na Kypru pred 2 lety. Pocasi skvele, voda uzasne cista a relativne tepla. Ale i tak to byla NEJHORSI dovolena, jakou jsem kdy zazila. V hotelu i na ulici byli svabi!!! S detmi doporucuji Malorku. Jezdi tam hodne Nemcu a je tam tudiz vysoky hygienicky standard. Nebrala bych ale centrum mest. Spis uplny okraj - pak je tam klid od omladiny, co jen chlasta...a pritom cisto a nadherne more.
@kamimnichov taky děkuju a v jakém hotelu jste byli?
@pabka Na severní Kypr je vždy mezipřistání v Turecku, ofiko je to území okupované Tureckem. Nevím, možná některé cestovky létají na jižní Kypr a na sever vozí autobusem? Ale to fakt nevím, vím jen, že to jde, jestli to někdo realizuje, to netuším.
Proč jsme nesměli vstát nám nikdo neřekl, jen po nás startovaly letušky (i když jsme se zvedly jen do schránky nad náma pro něco pro děti). Jo a sice jsme museli sedět, ale nesměli jsme být připoutaní. No divné to bylo.
Jinak my tam teda šváby neměli, ale v mnoha různých recenzích jsem to četla. My měli čisto, havěť žádnou, kromě albínské ještěrky, která noci trávila nad našima dveřma. Teda zvenku, ne v pokoji 😀
@pabka Myslím, že z letiště necelou hodinu, cestou tam to bylo jen přes jeden jiný hotel, cestou zpět přijel minibus jen pro náš hotel. A hned na recepci hotelu na nás čekaly lahve s vodou a svačiny. A aniž bychom o to žádali, tak nám oznámili, že nám změnili pokoje, dali nám 3 pokoje hned vedle sebe v ideálním místě vzhledem k moři i restauraci. Z recepce nás na pokoje i s bagáží odvezl "vláček". A když jsme tam zjsitili, že chybí jedna dětská postýlka, tak jsme zavolali na recepci a v mžiku tam byla paní s postýlkou a povlékla ji.
Musím říct, že pro děti to tam bylo super i za cenu té šílené cesty. Mělké teplé moře, mraky lehátek v ceně, každá den čistá osuška k moři... Akorát jsme jeli už po sezoně, tak pokud jste na animační programy, tak pak už tam byl jen ruský tým - ale my to nevedeme, takže jsem to vnímala jen když ráno obcházeli pláž a zdravili...
My byli vloni tady http://hotel.invia.cz/kypr/severni-kypr/salamis... a za nás naprostá paráda, mezipřistání bylo sice protivné, ale dalo se to zvládnout, obě cesty nám mladší prospal a starší se zabavil bez problémů. Byli jsme od 2.6. a počasí úplně akorát, žádná horka, moře teplé, pro nás ideál.
Jo a větrno jsme měli jedno odpoledne, to přihnalo dokonce i déšť, ale byla to otázka tak hodinky, kdy bylo ošklivo a vítr to zase rozfoukal.
@verusinek ahoj, tak to je dobrý, tento hotel máme předvybraný, zatím mě zaujal nejvíc, tak to se dobře trefilo... 🙂 Osobní reference jsou nejlepší... 🙂 Prosím tě a nefoukal tam vítr? A termín máte taky podobný, co chceme my, takže počasí a teplota moře ok? A ještě prosím jeden dotaz, bydleli jste v té velké budově? Nám se docela líbí ty bungalovy, ale v nějaké recenzi jsem četla, že pokoje v hlavní budově jsou hezčí...? A není okolo nějaká velká silnice? Moc díky!! 🙂
Holky a uváděná doba letu 3,5 hodiny je tedy včetně toho mezipřistání?
My byli v jiznim, let v pohode bez mezipristani, jen v rijnu uz studene more. Celkove vsude hodne draho, ale cisto. More nadherne, strava recka, vsude spousta rusu. Dnes bych za ty penize volila radeji Recko.
Byli jsme v Ayia Napa v hotelu Christofinia a líbilo se nám tam. Vybírala jsem teda jihovýchod kvůli tomu, že jsme jeli až v říjnu, tak aby bylo ještě teplo. Kdyby tě zajímalo něco konkrétního, tak dej vědět.
@pabka k ubytování, my byli ubytováni úplně nové budově, kousínek vedle hlavní a naprostá spokojenost. Jinak tedy v těch bungalovech byli ubytováni jiní ze zájezdu a docela nadávali, že tam je hodně slyšet hluk z programu, protože podium je u bazénů, takže to bylo dost slyšet, my tam měli absolutní klid. Třeba i v poledne děti na spaní, u toho bazénu je pořád živo, takže moc klídek ne. Silnice je až hodně daleko od hotelu, jen příjezdová cesta a to je tak půl kilometru než se dojde k hlavní silnici.
http://hotel.invia.cz/kypr/agia-napa/stamatia/ my byli tady a bohužel v sezoně, to už bych nikdy nejela, bylo takové vedro, že i když jsem pila a byla přes poledne ve stínu, tak jsem zkolabovala a byla se podívat sanitkou v místní klinice 😉 - od té doby nesnáším vedra. Jinak prostředí se mi tedy nelíbilo, ani moře, byla jsem už na hezčích místech, ale to je subjektivní pocit.
Holky děkuji, další hotely prostuduji 🙂
@pabka My byli tady http://www.firotour.cz/zajezdy/kypr/severni-kyp...
Byla to nejlepší dovolená zatím, tedy co se resortu týká. Super ubytko, strava, pláž nádherná a ta voda! Fakt krása. Nikam na výlety jsme ale nevyráželi, tohle byla fakt jen válečka s dětma.
Akorát teda musím říct, že ten let byl náročný. Nevím, jestli bych to tak vnímala i bez dětí, ale od opuštění domu po vkročení na pokoj to bylo 12 hodin. Na tom mezipřistání v Turecku nás nechali přes hodinu, cestou tam otevřeli dveře a celkem se to dalo. Ale cestou zpátky to bylo maso. Zase hodina, ale dveře zavřené, vzduch děs, zakázali nám si stoupat (jakože fakt, museli jsme sedět na zadku), no a nejlepší bylo, když mi nedovolili vzít dceru na wc. Před přistáním byly turbulence, takže nemohla, pak ta hodina čekání - no nakonec jsem jí musela chuděře natáhnout synovu plínu a pustila to do ní.
Ale celkově vzato to byla fakt pecka. Agátka se pořád ptá, kdy zas poletíme na Kypr...