Dovolená - má dítě nárok na svoje zavazadlo "zdarma"?

vrabcak0007
13. kvě 2015

Ahoj ženy a děvčata, slečny i paní 😉 Mám dotaz - zejména asi pro zkušené cestovatelky. Chtěli bychom letět za měsíc na dovolenou po EU. Bude to s fischerem a poletíme travel service. Můj syn má něco málo přes rok a tudíž nemusí mít sedadlo a nebude platit za letenku. Nicméně věci samozřejmě s sebou potřebuje a jak všechny víme, pro takové malé dítě jich není málo - plíny, nočník, kosmetika apod, aby byl člověk připraven na všechno možné. Je toho pomalu víc než pro dospěláka. Ráda bych věděla, zda-li má i takto malé dítě nárok na svoje zavazadlo "zdarma". Vím, že každá společnost to má trochu jiné (třeba výše různých poplatků apod), ale v těch zásadních bodech je to většinou stejné. Manžel zatím zjistil, že na dospělou osobu, které náleží sedadlo, je po eu limit 15kg na osobu a kočárek zdarma. Ale jestli tedy i dítě může mít zdarma nějakou batožinu, to nenašel. Navíc bychom sebou rádi vzali i cestovní postýlku, na kterou je zvyklý. Nebo mám smůlu a budeme se muset vejít do 30kg všichni 3? Děkuju za odpovědi. 🙂

lu777
13. kvě 2015

asi bych tam zavolala, může se to lišit 😉

nám se zrovna teď stalo, že jsme letěli s EasyJet a chtěli po nás poplatek za zavazadlo 5-tileté dcery... až když jsem se opakovaně ohradila, že platila plnou cenu, tak toho nechali...
určitě si zjistit dopředu a hlavně všechny tekutiny zabalit zvlášť...

pro malé dítě toho je víc než pro dospěláka, my jsme se až tak v 5 letech dopracovali k tomu, že toho máme stejně 😀 jakože už jim nemusím dávat extra oblečení kdyby se zmazali, upadli atd... dávám míň a většinou vezeme domů něco čistého... 🙂

blanka.k
13. kvě 2015

@vrabcak0007 před 2 lety jsme s Travel Servis měli kočárek (přes 17kg) a postýlku (cca 10kg) zdarma 😉

barborka09
13. kvě 2015

@vrabcak0007 dítě do dvou let nemá nárok na zavazadlo. Takže se musíte vejít do 30 kg. Určitě půjde navýšit hmotnost zavazadel, ale to už se platí navíc. Kočárek máte určitě zdarma, postylku nevím, nikdy jsme nevezli.

xdany
13. kvě 2015

Asi rada na nic, ale s Finnair má pro dítě zavazadlo + kočár + autosedačka zdarma...

lucieandrlova
14. kvě 2015

@vrabcak0007 Když jsme letěli na dovolenou s 14- ti měsíční dcerou, tak jsme se museli vejít do těch 30 kg. Kočárek byl zdarma. Postýlku jsme nevezli, to nevím. (Vždycky jí vezmu její povlečení a vše na co je v postýlce zvyklá. Hned na pokoji to naaranžuji do připravené postýlky a ona je v pohodě.)
My jsme to vyřešili tak, že jsme jí zaplatili dětskou letenku, i když neměla 2 roky. Tudíž jsme získali další kufr a zavazadlo na palubu navíc. Nakonec jsme byli rádi, protože věcí bylo hodně a ona je neposeda, tak si skákala po svém sedadle... Kdybychom ji měli držet, tak se zcvokneme... Navíc když usnula, tak byl prostor na spaní...
Ale setkali jsme se s jedním párem, který měl své dvě skoro dvouleté holčičky na klíně 17 hod. v letadle do Karibiku, takže to je asi i o pohodlí rodičů... Jak je kdo co ochotný snášet... 😉

vrabcak0007
autor
14. kvě 2015

tak postýlku prý budeme mít k dispozici na hotelu, což je super a musíme se holt vejít do těch 30kg + 5a5 v příručních...děkuju za odpovědi 🙂

kisa01
14. kvě 2015

Letíme s Fischerem a v CK mi řekli, že pokud nemá dítě letenku, nemá nárok na zavazadlo, pouze na kočárek. Ten je možné odbavit spolu s kufry nebo s ním dojet až k letadlu a tam ho naloží a po přistání zase vyloží hned z letadla. Dospělá osoba má nárok na 15 kg. Fischer nabízí možnost přikoupit si kila navíc. 8 kg navíc za 500 Kč nebo 17 kg navíc za 1000 Kč, pokud koupíte u CK předem. Na letišti je poplatek za nadváhu již vyšší.

peroli
14. kvě 2015

@barborka09 to hodně záleží i na cestovce.. 😉 my teda letíme s německou cestovkou a tam má i miminko nárok na nějakých 20 nebo 25 kg 😉