Ahoj maminy, cestovatelky... prosím o vaše zkušenosti z cestování.. co ste rozhodně potřebovali na dovolenou s 1,5 rok starým dítětem, co Vám na dovolené scházelo a co ste braly zbytečně? 😀 opalovací krém a plavky jsou jasné... 😀 😀 spíš jestli je nějaký tip.. díky
Golfky (vč. pláštěnky), UM, ovocné kapsičky, bábovky, uv klobouk, uv triko-plavky.
Loni se nám hodně osvědčil plážový stan, byla tam pláž s placenými slunečníky...
za nás určitě s sebou: kočár (pokud máte něco na styl valco snap, tak nemusíte shánět golfky - berou do letadla bez problémů), ovocné kapsičky a nějaké jiné dětské zobání, plavky, krémy, hračky do vody a základní věci z lékárny pro jistotu. UM jsme brali a skoro celou dovezli zpět - většinou se totálně nacpala na večeři a usínala prakticky už u večeře, takže na flašku se ani nedostalo. Plážový stan jsme taky vezli zbytečně (byli jsme na Kosu a tam dost fučelo, takže jsme ho málem honili po celé pláži). A co jsem nebrala a podcenila, protože jsem myslela, že se nesmí - dostatek vody pro malou i pro nás na letiště (vzali jsme dost málo, protože do bezcelní zóny dospělému nic neprojde, ale jakmile je to "pro dítě", tak můžete prakticky vše.... takže nás nakonec pustili do letadla i s flaškou vody, přesnídávkama pro malou a jiným zobáním). Jo a do letadla jsem na mobil nahrála xy pohádek a docela se to vyplatilo, protožese díky tomu zabavila v letadle.
Určitě overal s UV filtrem,opalovací krém 50,župan,čepici ,pleny do vody nebo plavky s gumickou(pokud nechodí na nočník). Dále raději léky na prujem,alergii na slunce,paralen,nurofen,calgel,teplomer.Ubrousky,plenky,hračky,plyšák do postýlky, látkové pleny nebo bryndaky, oblečení,boty,boty do vody,kočár,stan jsme meli,ale zbytečne.pak hračky do vody nebo na písek. Spousta jídla do letadla,knížky, popřípadě tablet. Flašky na pití,dudlík.
jidlo/piti - jestli ma rad cokoli specialniho tak s sebou, nepocitat s tim, ze se sezene na miste (treba nase mala v 1.5 letech pila pred usnutim nestle susenkove mleko a naprosto bez sance)
plenky (opet muze byt problem sehnat to, na co jste zvykly), plenky do bazenu, nafukovaci kridylka, hracky (urcite kyblicek, lopaticku, nafukovaci mic, pastelky ... )
do letadla kocarek, urcite piti a nejake dobroty. tablet s nahranymi filmy, s tim to vetsinou deti prestanou bez vetsich plactivych scen. na bolest usi pri vzletu a pristavani pomaha lahev s dudlikem (nebo primo dudlik, jestli jeste pouziva).
dvoje ! plavky, a neprehanet to s oblecenim. Vetsinou nam mala stejne litala napul nahata, takze jsem snad pulku obleceni vezla nedotcenou zpatky. letni sandale
hodil se mi velky satek (nebo lehka deka) na prikryti - v letadle, presunu busem ..
teplomer, paracetamol
mozna bych zauvazovala i o plastovem taliri. V hotelu kam jezdime je z principu nemaji a kdyz byl male rok a 3 mes tak jsem vzdycky trnula, kdy ten porcelanovy talir rozbije (coz se ji nakonec podarilo) a dala bych cokoli za plastovy.
a co se nam naprosto nejvic osvedcilo byla aplikace do telefonu misto chuvicky. Musite tedy mit telefony dva, jeden zustane v mistnosti, druhy si vezmete s sebou. Takze jsme vetsinou sli na veceri, najedla se jen mala, dali jsme ji spat a pak jsme si uzili veceri v klidu jen ve dvou.
Dost mi pomohla recenze od lidí na internetu, našly se tam dobré rady a nápady k danému místu 😉
Ahoj, padlo tu už asi vše a ještě nezapomenout dávat malému jen balenou vodu, ale to bych sebou nevezla seženete na místě . Podle jeho návyků mít raději něco svého z lůžkovin. A ke stravě nevím kam jedete, ale třeba z Řecka mám zkušenost, ze nám to dítě nejedlo, i když už na normální stravu byl zvykli, je to jiná chuť kořeni, takže jsme se tam přímo domluvili na jídle co nám pro nej připravili a to nevím jestli bude možné všude, tak raději vzít nějaké prikrmy.
Ahoj všechno už tu asi padlo. S jídlem se budu opakovat. Byli jsme v řecku, all inclusive. Myslela jsem si jak bude vše jíst, je jedlík a sní všechno. Omyl. V all inclusive měli úplně vše na co jsme si vzpomněli, nic nechtěl a dětské příkrmy a přesnídávky jsme tam nikde nesehnali. Určitě bych pár vzala i kdyby jste je měli vézt zpět. Přesnídávky (jabko, banán) se taky mohou v případě průjmu, který taky dostal. jestli pije UM tak sebou, a doporučuji i termosku. Na pokoji jsme neměli varnou konvici a večer lítat pro teplou vodu nebylo moc praktické. Praktický je i dávkovač na mléko na cestu. Plážový stan jsme využili, slunečníky byly za poplatek. A teploměr, léky na teplotu i průjem (oboje jsme zažili). Plinky taky doporučuji sebou, nevím kde jedete, ale v řecku jsme s nimi měli problém, ale aspoň jsme se naučili na dovči bez plínek. Kočárek, nejlépe golfky, nebo nějaký skládací, můžete vzít přímo k letadlu. Pak tip - děti se lehce ztrácejí. V tom věku se kluk strašně rád schovával. Já se jen otočila k pokladně a nebyl. I když byl jen kousek já si toho nevšimla, na volání nereagoval, pro něj strašná sranda pro mě minuta hrůzy 🙂) Ale stát se to může že se někde zamotá. Klukovi jsem začala psát pak na ruku propiskou moje telefonní číslo. Ale praktičtější jsou asi náramky 🙂 něco takového: https://www.minicestovatel.cz/identifikacni-naramky/
identifikacni naramek je super vec, pro behajici dite na dovolenou to beru jako povinnost 🙂
hodne dobrych tipu uz padlo, za nas muzu doplnit:
- dostatek kloboucku/cepicek jako ochranu proti slunci (kdyz vezmete jeden, zarucene se ztrati prvni den 😀 )
- opalovaci krem ktery dite snasi (UV trika jsem nebrali a nebudeme ani letos, mala se dobre opaluje, kdyby byla bleda zrzka, asi volim jinak)
- hracky na plaz - kyblik, lopaticky, babovky
- nafukovaci kruh nebo clun (z toho byla loni dost nadsena)
- zob na svacinky na vylety - krupky, ovocne tycky, kapsicky
- vybavenou lekarnu (osobne preferuju tahnout toho vic a neuzit nez resit na miste ze neco chybi a zkouset mistni alternativy)
dítě není kojeno, jí normální stravu a je to ultra all inclusive, čiže strava pořád k dispozici.