Zdravim, chcela by som sa spytat, ci ste niekto boli v Egypte v poslednej dobe s cca 8m dietkom?? Do Egypta som ako teen a vysokoskolacka jazdila s mamou kazde leto, aj 2x, mam to pochodene krizom krazom..Teraz sme tam uz vsak nejaky ten rocok neboli a ja nejako neviem, ci tam ist s malym babom ci nie. Skor ma zaujima taka Hurghada, nie rezorty ze 3 hotely a nic kvoli dostupnosi lekara, drogerii, lekarni,..Su take veci v pohode zohnatelne? Nemusim so sebou tahat plienky a vyzivy? Maly ma momentne 3 mesiace, rozmyslam ist tam v oktobri. Pripadne viete poradit nieco ine? Rozmyslame aj nad nejakym greckym ostrovom..
Auto nemame, cize chorvatsko ci taliansko pada, jedine letecky a all inclusive, nechce sa mi varit nam a este aj riesit stravu dietata, staci to druhe :D Dakujem
@maly_kukolar Já bych s takhle malým dítětem do Egyptu neletěla....
Ja bych ted do egypta neletela ani kdybychom zadne deti nemeli.... Ted co se deje v techto zemich, utoky apod.... Proc je jeste podporovat a platit jim za drahe dovolene...
S detmi radeji jen po Evrope aby se clovek mohl kdykoliv dostat bez problemu domu.Letecky se da po Evrope letet kamkoliv a cesta je rychla.Recko,Italie,Bulharsko,Cerna hora ten vyber je velky.All in nabizi uz vetsina hotelu.
Nejela bych ani omylem. Casto lidi dostanou v tehle zemich strevni obtize, z jine vody atd, a osmimesicni mimco se ti muze snadno dehydrovat. Navic kdyby se neco stalo, tak bude dost velkej rozdil mezi evropskym a egyptskym zdravotnictvim.
Dakujem za odpovede 🙂
No prave preto su v hre aj napr Grecko..Napr take Spanielsko ma nelaka, krasna krajina ale predsa, to more nie je zrovna nejake krasne. V Buharsku som uz bola 2x a vzdy tam boli strasne vlny (Primorsko a Sozopol, ak viete odporucit nieco ine...), rada by som vchadzala s malym do mora v pohode a bez strachu 🙂 A hlavne, take Bulharsko all inclusive stoji viac ako Egypt, kde viem, ze more je krasne. Ked sme tam chodievali my, bola to bezpecna krajina, ked si clovek odmyslel kazdejake popiskovacky a hey baby a ponuky na sobas :D tak som sa tam citila vecer bezpecnejsie jak doma.. Ale neviem, aka je tam situacia teraz..Kedysi v kazdom hoteli xy policajtov, na plazi, v areli, detektory pri vstupoch atd. Fakt dbali na bezpecnost, neviem ake to tam je teraz..Len z principu tam nejazdit kvoli nejakym momentalnym antimoslimskym naladam odmietam, skor take problemy ako zle vybavena nemocnica a taketo veci by ma odradili od toho, predsa je maly prvorady..
Taky bych neletela. A s malym ditetem uz tuplem. To dite z toho stejne nic mit nebude. Mozna to Bulharsko. Nekupovala bych tam ani vyzivu,ani plenky ani leky. Vsechno bych vezla. To bych urcite neriskovala.
Já bych určitě letěla, hotel vybereš dobře, když už znáš Egypt a dřív jsi tam pravidelně lítala 😉
já bych nikam nejela takhle daleko s mimčem, ani malým dítětem... jako na nějakou dovču po česku možná, ale ne na moc dlouho a ne do žádnejch dobrodružnejch podmínek (stan apod).... zahraničí si umim představit tak s tříletým dítětem nejdřív, a možná ideálě ho nechat doma a jet bez něj:D
jo a nejde mi o muslimy a útoky.. spíš celkově. "pitná" voda v egyptě, a vůbec prostě s mrnětem k moři, kde je strašně ostrý slunce, když má tak citlivou pokožku? jako i když ho budeš mazat padesátkou (mimochodem, opalovací krémy sou strašná sračka, i když vybereš te n nejdražší nejechtovnější rádoby dětskej), tak to je prostě darda.... nevim no. já bych si na pár let nechala zajít chuť🙂
@dandaa Dakujem, Cierna hora ma nenapadla, tam je vraj krasne.
@zuzka_b2 No ja som najhorsie problemy v zivote s travenim mala v Bulharsku napr :D To bolo hrozne, ani vodu som neudrzala v sebe...A naopak ako mala, ked som mala problemy v Turecku, tak sme sli do nemocnice a som sa citila ako v sci fi filme, uplne som nechapala, ze tak nemocnica moze vyzerat v porovnani s tym, co som dovtedy videla na Slovensku...nastastie uz sa to ako tak zmenilo (niekde :D ) Clovek moze byt milo/nemilo prekvapeny vzdy...Preto ma skor zaujima konkretna skusenost s Hurghadou, ci tam napr niekto lekara potreboval a ako to prebiehalo
Ja nevim, kdyz teda opominu ty politicke problemy, tak letet s takhle malym ditetem do zeme, kde kazdej druhej dostane silenej prujem mi neprijde uplne rozumné. U malych deti staci malo a muze hrozit to nejhorší.
My osobne ten prvni rok jeli jen po cesku a zahranici se pro jednou vzdali. Ale je to kazdeho vec 🙂
a taky mě napadaj i takový praktický věci...osmiměsíční dítě většinou začíná líst...tak to teda nevim... to tam necháte někde dítě líst po horkým písku na pláži? nebo ho budete celej den držet v rukou a vkočáru, aby nelez? a jako nebude nasranej?🙂)) čerstvě lezoucí děti (nebo přicházející na to) opravdu chtěj ten pohyb a nějak si nedovedu představit, jak mu v tom budete chtět bránit, pokud vám nebud ejedno, že vám tam dítě řve na celou pláž:D
@junkka no ja mam prve dieta, tak neviem ako vyzera strava 8m, alemyslela som ze pri kombinacii kojenia a stravy zo sklenky by nemal z coho mat prujem...ale jasne, zrovna toto by som nechcela zazit ani doma, nito na dovolenke uz hocikde
@maly_kukolar tak co ty víš, třeba už nemusíš kojit (byť bych ti to nepřála) a taky tvoje dítě nemusí tu stravu ještě úplně brát.... co budeš pít ty? povezeš si balenou vodu? pokud kojení, nevim, jestli se to, co způsobuje průjem, nemůže nějak dostat i do mlíka...ale to je asi blbost..
@normalnimatka no tak toto sa ale tyka kazdej krajiny a ved aj ludia z primorskych oblasti maju deti, toto by ma fakt nenapadlo riesit :D ono okrem toho, zzeby sme nesli cez hlavnu sezonu a potom cez najvacsie horko neboli na slnku, tak nevidim dovod ab natrete dieta s klobucikom sa hralo na piesku v tieni ci pri vode, kde nie je horuci...
@maly_kukolar tak děti z přímořskejch oblastí už maj dost pravděpodobně genově tu kůži aspoň trochu přizpůsobenou, a taky asi nejsou venku od rána do večera...
ono taky záleží, co máte vy za kůži...my s mužem, byť namazaný a dospělý, sme schopný se spálit i v chorvatsku, natož nějakej kypr, turecko apod...dítě na tom asi nebude o moc líp. ale někdo se takle na jihu může mazat jen oliváčem a ani se nespálí...
ale horší mi přijde to lezení teda...
@normalnimatka ak genove prispusobenou kuzi myslis, ze maju viac pigmentovanu pokozku, tak ano, take arabcata male urcite, ale skusi si pozriet ako vyzeraju napr taki francuzi...ono nemyslim, zeby som planovala byt s dietatom na slnku nejako zvlast viac, akoby sme boli v Prahe na kupalisku 🙂 proste vsetko s mierou, nemyslim, ze deti sa maju opalovat ci potit v 40C na slnku..to uricte nie...ale von predsa ides s dietatom aj v letnych mesiacoch, netrcis cele dni doma, len prisposobis cas vychadzky. toto sa da aplikovat aj na dovolenke, nie?
Ahoj 🙂 Loni jsme byli s 11ti měsíční dcerou v Řecku na Rhodosu. Hotel Porto Angeli **** a naprosto super 🙂 Letos pojedeme zase...asi i na stejné místo, protože pro děti to tam bylo úplně super...divný byl spíš ten, kdo tam děti neměl 🙂)
V Africe jsme byli s manželem kdysi dávno a už bych nejela (Egypt, Tunis).
@voleskap dakujem, rodos tiez pozeram 🙂
Osm měsíců až rok je podle mě nejhorší doba pro dovolenou ☹ dítě začíná lézt, nevydrží na jednom místě a si neustále strká do pusy ruce, vše ochutnává. Asi bych skousla, že tohle dítě dělá někde v ČR, ale mně osobně by vadilo, kdyby to dělalo v prostředí, kde jsou "cizí bakterie", třeba ten Egypt. Taková dovolená jsou pro rodiče spíš hlídací galeje než odpočinek. I když záleží na konkrétním dítěti a konkrétních rodičích, někdo je splachovací a nevadí mu nic. Moje kamarádka např. běžně 8m dítě položila na chodník a nechala ho cucat vajgly, ani její matka, která byla u toho, nic neřekla. Já nejsem nijak útlocitná, ale toto je pro mě zážitek převrvávající roky 😀
@bledulka84 Brácha byl loni v Rakousku a všude plno zahalených žen....děti koukaly na burky jako blázni, co to jako je. Každopádně s tebou souhlasím, Egyt ani náhodou a s dítětem už vůbec ne.
@maly_kukolar S dětmi se dost jezdí do Řecka na Zakynthos, fakt mírné moře. Jinak pokud řešíte finance, tak bych raději zůstala v ČR, než levnou dovolenou, ale do takové destinace, jako je Egypt. Nám se líbilo tady www.januvdvur.cz a je to kousek do termálnů v ČR i Rakousku, takže zábava dostatečná.
Též bych do Egypta neletěla ani bez dětí, ale kde se mi moc líbilo, bylo Slovinsko - jezera - Bled, Bohinj. Moře tam je hnus, ale z těch jezer jsem byla úplně nadšená 🙂
@maly_kukolar tak jasne, ale muzes mit v sobe nejakou bakterii ty, treba jen z umyteho ovoce a predat mu to v kojení. Ja nevim no, pro me je to proste sileny risk, jen pro to, ze si neumim jeden rok odeprit exotiku🙂 nehlede na to, ze to slunce je sileny a takhle maly deti se nemaji vystavovat slunci ani tady. Drzim palce, at se dobre rozhodnete.
Jinak my byli jednou na Menorce a bylo tam úžasně a moře krásné a na naší zapadni strane i klidné a azurove modre🙂
@alicie_k to jo, akorát to není úplně na koupání🙂))
@garlic Tak to aby byl člověk zavřený doma a nevylézal ven po zbytek života, když by mu vadilo dítě, které se hne z místa 😀
Já být autorkou, tak jedu...pro děti je to super...voda, sluníčko, hezky si pohrají, krásně se unaví 🙂)...nám dcerka na dovolené spala snad líp než doma 🙂) Zvolili jsme All inclusive, takže o jídlo jsme se starat nemuseli a dceři jsme jídlo vybrali podle nejlepšího svědomí...čerstvá zelenina, ovoce...v Evropě je jídlo hodně podobné našemu, takže bych se toho vůbec nebála 🙂
@maly_kukolar neletěla bych asi ani bez dítěte, kdyz pominou střevní problémy a zvlášť a u kojence, tak jsme tam byli naposledy s manželem před svatbou, tedy 4roky zpět, na poznavacce. To co jsme viděli a slyšeli od koptskeho obchodníka v Asuánu to nás teda docela šokovalo... Říkal že se bojí o vlastní rodinu, že už raději děti a ženu nepouští ven, protože je venku napadají, policie nepomáhá a je jí málo. To šlo mimochodem i vidět v pouštích a městech když to srovnám s dobou cca před 10 lety, kdy tam byli policajti na hlídání turistů, před 4lety bych to nazvala takovou domobranu, neměli ani uniformy, hlavně že samopal v ruce... A když teď slyším a čtu ve zprávách jak se tam situace vyvíjí, musím uznat, že obchodník z Asuánu měl pravdu, situace je stále horší, doufám, že se mu nic nestalo a raději odešel z domova, i když se mu nechtělo, ale už tehdy to bral jako nejpravděpodobnější řešení situace... Takže asi tak o bezpečnosti :(
Osobně bych raději volila to Řecko, před výběrem destinace se mrkla na nemocnici kde je, jak daleko atd... Jela jsem před 2lety jako těhotná a na nemocnice jsem se dívala taky...
@voleskap jaký po zbytek života? tak je rozdíl lezoucí dítě a to, který aspoň teda chodí po svejch.... jak bys to jako dělala s takovým miminem na pláži? nechala ho líst po písku/kamínkách nahatýho? jo to je fakt super zkušenost a zážitek pro něj... pohraje si příležitostným žraním kamínku a písku a tak🙂))
Asi jsem posera, ale s tim, co se deje ve svete radsi zustavame v cesku nebo jedem treba do Alp (tam je cernouskum zima i v lete), pripadne bych volila treba bulharsko, madarsko, proste vyhla se migracnim trasam a nejezdila do muslimskych zemi... ale s ohledem na termin porodu v lete se nam toto rozhodovani letos vyhne.