Zdravím...
chystáme se na dovolenou do Ostrova u Tisé, kousek od Děčína a uvítala bych nějaké tipy kam se tam jít podívat a nějaké info k tomu.Vím, že se chci jít podívat na Pravčickou bránu a na lodičky do soutěsky Hřensko.Nějaké informace jak to tam probíhá, ceny parkovného, kde zaparkovat atd?Byl jste někdo na Basteinu a hradu Hohenstein?Vstupné+parkovné?
Uvítám i jiné tipy či doporučení pro rodinu s dětmi.
Dá se v jeden den spojit (stihnout) Pravčická skála a ty lodičky v Hřensku?
Děkuji a pěkný den 🙂
@janicka1984 Ano, ty informace jsem si pak už našla, takže je lepší to rozdělit to dvou dní, myslela jsem si to.Jen ještě takový menší dotaz ohledně těch lodiček v soutěsce, krapet jsem to asi nepobrala,to musím jet obě jízdy?Tu Edmundovu a Divokou soutěsku nebo si můžu vybrat jednu z nich?A pak když si vyberu třeba tu Edmundovu, tak mě to doveze na konečnou a i zpět nebo zpět si musím zaplatit další jízdu?Ráda bych na ty lodičky, viděla jsem spoustu fotek a video a moc se mi tam líbí,ale jde mi o to, že když tam dojedeme a svezeme se těch cca 500m na konec,jak se pak dostaneme zpět, když nebudeme chtít třeba pokračovat na tu Pravčickou bránu nebo jinam.To pak musím zaplatit ještě jednou cestu zpět?
Dolský mlýn, s dětmi úplná pohoda, hezká cesta je z Jetřichovic, popř. po přírodních schodech z Vysoké Lípy
Dál je s dětmi super Zámek Děčín - dělají prohlídky vyloženě pro děti, popř. prohlídky s tajemnou postavou a je tam překrásný park, zahrady
Rozhodně doporučuji to rozdělit do dvou dnů.
Co se týče lodiček - musíš jet oběma, aby ses dostala až dolů a co se týče peněz - je to teda pálka. Co jsem jela před rokem tak jedna 100 a druhá 150 za jednoho. Skončíš ve Hřensku a odtud se dá vyjít na pravčickou nebo jet autobusem - vlastně kamkoliv. Pro rodinu s malými dětmi Pravčickou moc nedoporučuju, to sis spíš zajeďte do Jetřichovic na Dolský mlýn - točila se tam pyšná princezna a je to moc hezká procházka.
Potom určitě zajděte do Tiských skal, tam se dětem bude líbit a mýdlárnu Rubens v Růžové - mají tam super chodník na boso🙂
@roseofnight a proč se musí jet oběma? Já to chci jen jako projížďku, nechci od tama pak nikam jít, jako třeba na tu Pravčickou bránu.Tak když mě to zaveze kamsi, tak pak jak se dostanu zpět k autu?A co jsem koukala na ceny, tak jedna stojí 80kč/dosp.os. a druhá 60kč/dosp.os.A z jakého důvodu pro rodinu s dětmi nedoporučuješ Pravčickou skálu?Co jsem se dočetla, tak se tam dá dojet autem a pak chodit po těch vyhlídkách.Na ten Dolský mlýn jsem se koukala 😉 Do tiských skal zajdeme určo, bo budeme ubytovaní v Hotelu Ostrov u Tisé 🙂
@vendulka Tak jako můžeš jet jednou a tou samou zase zpátky, to není nic proti ničemu. No na tu Pravčickou - záleží jak velké a turisticky zdatné máte děti, je tam poměrně velké převýšení na krátké trase...i když co si tak vzpomínám, dá se to jít i delší a míň náročnou cestou, ale to přesně nevím.
@roseofnight tak super, jde mi o to, zda se dá pak nějak zase dostat zpátky k autu, abych ho neměla zaparkovaný v bodě A jela loďkama do bodu B a rozdíl mezi bodem A a B nebyl několik km...a ještě, nevíš, zda když pojedu jednou loďkou (nebo klidně i oběma) dojedu někam,kde ty loďky končí a dá se jít pak zpět po cestě? kolik je to cca km?Někde jsem četla, že se právě v nějakých místech nedá vůbec jít a proto jsou tam ty pramice.(to jsou jako ty loďky nebo je to zase něco jiného?)
asi se ptám jak debil,ale nikde jsem tam nebyla a tak si to chci pořádně naplánovat,aby mě nic nezaskočilo a věděla, co od toho můžu očekávat.
S tou Pravčickou bránou, já bych si asi starosti s tím nedělala,a děti 6 let a téměř 4 roky si myslím to zvládnou (nebo budou muset) jsou zvyklé na chození po horách 🙂
a někdo něco na té německé straně?Ten Bastein a Hohenstein?Třeba vstupné ,parkovné atd? 🙂
@vendulka no my jsme to třeba udělali tak, že jsme zaparkovali na mezní louce a šli údolím dolů, sjeli oboje lodičky a skončili ve Hřensku a odtud jsme jeli busem zpět na Meznou. Ty lodičky jsou tam vlastně proto, že se tím údolím jinak nedostaneš. Schůdná je jen část. Pokud chceš zpátky, musíš tou samou cestou a nebo projet obojema lodičkama a jít po silnici.
@roseofnight aha, takto, tak to by šlo taky pak zpět busem, nevíš jak často jezdí a kolik cca stojí ten bus?Budu si muset sepsat možnosti tady co dostávám a něco pak vybrat.Takže na Mezní Loučku a tam jít do údolí na lodičky (od té Mezní louky je to jak daleko cca k těm loďkám?) a projet do Hřenska a na bus nebo zpět lodičkama, super, už jsem se zorientovala jak to tam cca funguje . Děkuji
@vendulka Hele to fakt nevím jak často to jezdí, asi každou hodinu...ale je tam spousta možností kam si jít sednout na oběd neb na limču. A cena je podle km, to ti řekne řidič při nástupu, asi tak 25 Kč. Km nevím kolik to vychází, jukni na turistickou mapu na mapách.cz
@roseofnight tak s občerstvením tam počítám, ale jde mi o to,aby ten bus nějak jezdil a nejel jen 2x za den a nám třeba neujel a pak už nejezdily ani loďky a my se neměli jak dostat zpět k autu a na hotel
@vendulka na Pravčickou se dá jít z Hřenska (kratší cesta, ale do kopce), nebo z Mezné (delší cesta). Cena parkovného je kolem 100 Kč.
Stihnout se to i dá, ale lepší je si to rozložit na dva dny.
http://www.soutesky-hrensko.cz/oteviraci-doba/
http://www.pbrana.cz/oteviraci-doba.php