Cyklistika na těžko s batoletem

meiem
30. kvě 2017

Zdravím,
jdu si pro radu, naplánovala jsem si prodloužený víkend u Neziderského jezera, spočívající v tom, že celé jezero objedeme na kole, spát budeme v kempech, kterých je tam hromada a cesta se dá zkrátit trajekty. Chci jet v srpnu, takže se nedá moc spoléhat na to, že bude volné nějáké ubytování typu penzion nebo chatka v kempu a rezervovat to dopředu mi přijde jako blbost, když nevím jak dlouho ten den pojedeme a kde tedy vlastně skončíme a proto tedy varianta táhnout sebou stan. Nedávno jsme tam byli s kočárkem a nadchlo mě to tam, na kole by jsme jeli kousek dopoledne, a hlavně po obědě, když dcera (2roky) spí a pak pohodička u vody. Na dceru máme vozík, kde si myslím, narvu i stan a spacáky. Kde dám zbytek věcí moc netuším 😀 Máte někdo zkušenosti s podobným výletem? a případně nějáké praktické tipy ? Mám i cyklosedačku, kterou když dám na kolo tak už tam zas nedám brašny, viděla jsem brašny i na předním kole, tak nevím jak je to pak s ovladatelností kola? Nebo je lepší a pohodlnější to dát do batohu na záda? Moc to nemám s kým probrat.. a říkám si, že tady na koníku víte všechno 🙂
Díky všem za praktické postřehy. Zeptala bych se na nějákém cykloserveru, ale zas tam jezdí takto málo kdy s dětmi že.. 😀

olusenka
30. kvě 2017

doporučuju přečíst tuto knížku, případně nasbírat inspiraci a rady zde:
http://www.nakole.cz/knihy/133-cyklotoulky-s-de...
http://www.nakole.cz/blogy/tema/o-detech/ (je tam právě zpřístupněná i zmiňovaná kniha, resp. psaná reportáž z cesty)

hanka_333
31. kvě 2017

Na serveru nákole.cz je ve fóru sekce cestování s dětmi. Tam ti určitě poradí.

jaja01k
31. kvě 2017

Pamatuju si, jak jsme takhle jezdili s malou sestrenici. Byly ji 2 roky, teta ji mela v sedacce, a my ostatni (ja, mamka, bracha) jsme vezli vsechny veci pro 5 lidi vcetne stanu a spacaku. Ted jak to o tom premyslim, tak mi vubec neni jasne, jak jsme to vezli 😀 Meli jsme jen zadni brasny.

psya
31. kvě 2017

Exituje i cyklovozik za kolo na zavazadla (a taky treba na psy), treba by slo nekde pujcit ;)

konidana
31. kvě 2017

Pokud máte cyklovozík, a jedno dítě, sedačku netřeba. Do vozíku se dá naložit plno věcí a jeden prodloužený víkend to vozík vydrží (my měli vozík na 2 děti a s nákladem byl "lehce" tak o 10 - 20kg přetížen nad uváděnou nosnost:D) Pokud je připojen vozík k sedlovce co nejvýš, tak lze na kole mít i zadní nosič a vézt 2 zadní brašny po stranách. Brašny na předním nosiči pak skvěle vyrovnávají zatížení kola - to je zatížené rovnoměrněji a lépe se jede. Pak když byly děti větší - od těch dvou let - tak jsme pořídili přední sedačky, abychom vzadu mohli vozit brašny. S dítětem vepředu je i mnohem lepší komunikace. Věci je potřeba zredukovat a minimalizovat - manžel se sbalil se dvěma dětmi ve vozíku do dvou předních a dvou zadních brašen. Jel s nimi takto sám na kole týden, když jim byly necelé 2 roky a 3,5r. Na léto jim stačil dohromady jeden velký dekáč pro dva(a v létě nám stále stačí na přikrytí i pro 4, i když děti jsou již mnohem větší), dvě nafukovací karimatky, které jsme k sobě spojovali nalepeným sucháčem.

konidana
31. kvě 2017

můžete si počíst i na stránkách epastorek.cz - blog autorů knihy uvedené v 1.odkazu 1. komentáře.

meiem
autor
31. kvě 2017

Moc dekuji vsem za tipy a odkazy a knihy. Google mi nic moc konkrétního nenašel

meiem
autor
31. kvě 2017

@konidana to uz je pro me uplne scifi, 2 děti takhle sbalit 😀 ty spojene karimatky je super tip a taky jsem tedy vyradila 3 spacaky.. v lete asi fakt blbost 🙂

konidana
1. čer 2017

@meiem ještě jsem zapomněla, že měl ještě 5.brašnu - na řidítkách. Nic extra, obyč. velkou, ale vejde se tam dost potřebných věcí🙂 Ale zase ještě pro malýho vezl plíny. Jinak my s dětma jezdíme na víkendy na těžko od narození - nejdříve pěšky, na vodu a postupně čím dál víc na kola.

ivasad.
1. čer 2017

My jezdili se dvěma dětmi ve vozíku. Náš vozík (croozer) se upevňuje na střed zadního kola, takže vůbec nijak nebrání použití cyklobrašny na nosič. Jaký máte vozík, že by s tím současně nešly použít brašny?