Dobrý den,
co vše balíte např. do lékárničky, když cestujete se dvěma malými dětmi? Na co nezapomenout? Necháváte si pro jistotu napsat antibiotika? Máte nějaká doporučení? Je toho strašně moc a začínám se ztrácet... co vše zahrnujete do cestovního pojištění? Nějaké speciální připojištění? Děsí mě, že bych musela řešit návštěvu lékaře s dětmi někde v zahraničí...
Obvaz, náplasti, desinfekce, gelaspon, paralen, nurofen, sinupret na rýmu, acc na kašel, lék na alergii, fenistil gel, mořská voda, mastička na odřený nos, betadine mast na zranění, tabletky na bolest v krku, teploměr.
Nurofen, prasky na alergii, na prujem, naplasti.
V podstatě máme stejné věci jako doma v lékárně. Ale my jezdíme hlavně autem. Kdyby jsme letěli, tak to budu muset osekat. Často je možnost i něco dokoupit. Máme kapky na rýmu, kašel, do očí.Teploměr nurofen i paralen, kdyby měly velkou horečku. Fenistil kapky i gel. Ten gel je prý i na popáleniny. Náplasti a obvazy.dezinfekci. Prášky na blikání a průjem, čípky na zácpu. Traumaplan a pak ještě lichořeřišnici je to přírodní antibiotikum. Většinou využijeme jen fenistil a náplasti, ale jak něco z toho nemáme, tak zákon schválnosti funguje spolehlivě 😊 Antibiotika bych brala jediné někam, kde je problém s lékařskou péči. A ještě bych k tomu dokoupila ten domácí crp a test na moč.
Zrovna je to u nas aktualni. Beru leky proti teplote,na bolest v krku pastilky,fenistil kapky a gel,sprej do nosu,proti prujmu,naplasti,desinfekci,nuzticky,pinzetu. Anribiotika preventivne snad normalni lekar nenapise,ne?
Brufen, náplasti, akutol...
My jezdime hodne nalehko... Beru jen léky a vitaminy ktere normalne pouzivame. Zatim se nam nestalo ze by nebyla v dosahu lekarna, kde bychom leky sehnali.
Tak já beru vždy něco na stípance, na teplotu, pak náplasti a dezinfekci. Jinak se dá vždy něco dokoupit.
Dělám to tak, že prostě proberu domácí lékárničku a sbalit to, co si myslím, že by se mohlo hodit. Pro děti i pro nás. Ještě pohlídám, abychom měli dost kusových náplasti a něco na průjem. Doktorku bych o něco zadala jen v případě, že by děti opravdu měly nějaké hodně casto opakující nemoci, které vyžadují leky na předpis, jinak ne.
@pe2la Určitě Nurofen, kapky do uší, do nosu sprej, salvej tabletky na krk, junior angín sirup, zodac nebo dithiaden,panthenol na spálení, černé uhlí, enterol a kakao! Kakao je pro dospělé dobre na průjem zastaví během dvou hodin. Dvě lžičky zapít čajem.. dezinfekci, obvaz, náplasti. Naštěstí své děti znám tak dobře, že vím co přesně jim dát když je nějaký problém a hned to pomůže. Dr volám vždy jen aby zapsala do karty jakou mají nemoc. Ta mi vždy říká že není potřeba mi dávat rady, že dělám vše dobré když popisu co vše nasazuju.. 👍Mám tři děti. 2x9let a 2,5 let.
Nic zvláštního, něco na teplotu, živočišné uhlí, Fenistil, Kulíška a Smectu. Pár náplastí. Doktor se dá sehnat všude, lékárny jsou taky všude. Dnes už máš slušný překladač, kdyby bylo potřeba, vše se dá vyřešit.
Mám pocit, že už tu všechno podstatné zaznělo. My trpíme na uši, tak když mi zbyde Otobacid, tak beru ten. Když byly prťata, tak se vždycky hodilo "Céčko" a indulona. Prostě cokoli jako placebo na jakákoli bebíčka, jo a náplast s obrázkama!
Jo a k pojištění. Nebojte se toho, jen si to přivoláte! Kde si pojištění necháváte dělat? Ono se to hodně liší pojišťovna od pojišťovny. Ale snad v základu by měla být telefonická asistence, kdy vás na všechno navedou a pomůžou s vykomunikováním. Výběr bych nepodcenila, ale pak už jen klid a těšení!
Já jsem v tomhle pedant a radši vždycky vozím všechno... Mám komplet lékárničku podle tohohle seznamu: https://www.mundo.cz/cestovni-lekarnicka. Jen některé položky jsou samozřejmě navíc i v dětské verzi (Paralen 100, Nurofen,...). A určitě bych vypíchla ten Kulíšek a Travelgum proti nevolnosti v autě.
Taky vybrakuju eomaci lekarnicku, kde jsou veci psane vyse. Po evrope se bez problemu sezene v lekarne/u doktora co bude potreba navic. Mimo evropu bych s myma detma (4,2) nejela, ale bravali jsme toho hodne, antibiotika pro oba na celou dobu apod.
Mě by docela zajímalo, jak si sháníte ta antibiotika preventivně. Naše dětská doktorka je sice velmi milá a vstřícná, ale myslím, že kdybych jí řekla, že chci preventivně antibiotika, asi by si myslela, že jsem se zbláznila a určitě by mi žádná nenapsala.
Teda, super dotaz, zrovna aktuální. Díky Centopeia za odkaz na seznam co do lékárničky! Já zase dávám tip na to cestovní pojištění - nikdy neberu nejlevnější variantu a jsem celkem spokojená s Axou, ale vždy podle dané situace. Používám srovnávač www.top-pojisteni.cz a tam mi vždy vyjede nejlepší nabídka na danou destinaci 🙂
Od všeho něco, léky na bolest/horečku, sprej do nosu, pastilky na bolest v krku, náplasti, espumisan, smecta, rennie, endiaron, léky na alergii, mastičku proti hmyzím štípancům. Antibiotika předem mi přijdou jako nošené, plýtvání a hlavně zneužívání lékaře, lékař by správně neměl nic "předem" předepsat. ATB se mají brát, jsou-li potřeba, žádný preventivně. To je akorát ke škodě a zvyšuje se rezistence bakterií na antibiotika
Letos jsme byli vděční za Dithiaden. Bez něj jako nevím, co bychom dělali :D
@kristyn86 pro děti ne, ale já třeba trpím chronickou nemoci, která má jen nahodile ataky, tak mi obvodak ty moje specifická antibiotika napíše, abych nemusela případně řešit v cizině.
Jinak pojištění beru pro jistotu vždy nejvyšší, je to rozdíl ve finále par korun. Bereme přes Pojišťovnu VZP, asistenční služby má Axa.
A do lekarnicky:
Nurofen, panadol, kapky do uši, sprej do nosu, opthalmo septonex do očí, tusin, mucosolvan, orofar, smecta, xyzal, octanovou mast na stipance, panthenol při spaleni, z první pomoci - alfa silver na odreniny, Octenisept na desinfekci (nestipe), prodysne náplastí, vodeodolne náplastí, obvaz, klesticky na klíště se sprejem, naplastove stehy.
Mám to vzdy v jednom pytli, první pomoc nosím sebou v batohove lekarnicce.
@martinka_33 nám se teď jak na potvoru stalo, ze jsme letěli v květnu do Řecka na 4 dny a celé 4 dny měli Velikonoce, takže zavřené komplet všechny lékárny, náhoda je blbec 🙈
@j.a.n.i No ale spíš který doktor ti předpíše atb "jen tak, kdyby náhodou"...nevím, mě by tohle teda nenapadlo. Navíc když jseš teda v té cizině a onemocníš, tak jak si sama diagnostikuješ, že je to na antibiotika? Mně to přijde na hlavu postavené a prostě by mě to fakt nenapadlo tohle, to je celé.
Beru všude Zodac či Xados a hlavně Prednison. Po té, co syna píchla včela do jazyku, mám tyto léky pořád u sebe. Posledně jsem ten Prednison neměla a museli jsme do nemocnice. Samotný Zodac byl na to slabý. Jinak mám Ophthalmo mast, kdyby byl problém s očima a oční kapky. U moře se to vždycky hodí.
Pak Paralen, vitamín C a Stoptussin na případný kašel, sprej do krku a Hylak. Atb. míváme napsané od známé doktorky a nejednou nás to zachránilo. Přesně jak píšeš zánět močáku, když čůrám krev spolehlivě poznám a nechci v cizí zemi hledat pohotovost. Tyhle nemoci totiž jak naschvál přicházejí o víkendu, kdy je všechno zavřené.
@pe2la Hezký večer, tak u mě najdete náplasti, obvaz, Fenistil kapky, Nurofen, teploměr, léky na alergii (mám od alergologa), Espumisan, černé uhlí, AlfaSilver sprej (desinfekce), mořská voda, náplast na popáleniny.